Ders Seçme

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
sanane

Ders Seçme

Mesaj gönderen sanane » 16 Eki 2012, 07:52

Bu ders seçmede çok sıkıntı çekiyorum. Ben her şeyi doğru yapmak isterim hayatım için, yani böyle konularda. Ama bu lan*t olası açık öğretim lisesi hiçbir şeye yardımcı olmuyor. Lan*t olası oraya dönem 1 2 3 yazmayı biliyor ama ne olduğunu açıklamıyor. Evet, her şey neye göre yapılmalı en doğru şekilde ve kendi açımdan? Biri şu lan*t olası soruya istediğim cevabı versin, yoksa ben ders falan seçmiycem, bilmediğim işlemi yapmam ben. Bütün hayatım boşa gider. Sıkıldım artık ha.!

sanane

Re: Ders Seçme

Mesaj gönderen sanane » 16 Eki 2012, 07:53

Cevap hemen gelsin! Çünkü belkide birazdan ders seçme hakkım yok olacak! :x

Kullanıcı avatarı
nefes
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen nefes » 16 Eki 2012, 15:13

sanane yazdı:Cevap hemen gelsin! Çünkü belkide birazdan ders seçme hakkım yok olacak! :x
yerinde olsam zorunlu dersi ve ortak dersleri önce bitirmeye başlardım ve derslerin başında yazan numaraların örneğin fizik3 fizik 4 gibi derslerin en düşük numaralı olanı seçerim...

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 16 Eki 2012, 16:52

Ders Seçme işlemini yaparken dikkat etmeniz gereken şey ortak derslerinizi seçmeniz olacak çünkü bu dersleri ya geçmek ya da 3 kez sınava girip başarısız olarak muaf olmanız gerekir. Fizik 1-2-3 olayına gelince bunlar derslerin Dönemleri oluyor yani Fizik-1 1. Dönem, Fizik-2 2. Dönem dersleri; bu dersler herkes için zorunludur Kimya, Biyoloji, Mat. Geo. vb. birçok ders ilk iki Dönem zorunlu. Arkadaşın da dediği gibi öncelikle düşük dönem dersleri seçmekte yarar var.

dersçalışankız
Doktor

Mesaj gönderen dersçalışankız » 16 Eki 2012, 20:13

l*anet mi ! katılmıyorum kesinlikle...herşey aöl nin sayfasında tüm soruların cevapları yönlendirmleri var ...açık lise nin çok güzel bir hak ve sistem olduğunu düşünüyor ve tüm uygulamaların yerinde ve adil olduğunu düşünüyorum :)

ders seçmede bile bu kadar stres sıkıntı niye...zorunlu olanları öncelikli ve sırayla yani derslerin 1 olanlarını seçer sınavına girersin bu kadar...sakin olman dileği ile ... :)

Kullanıcı avatarı
Kayhan
Çırak

Mesaj gönderen Kayhan » 16 Eki 2012, 20:57

Evet derseçalışankızın söylediği gibi, ilk olarak sen derin bir nefes al, stres yapmadan, http://www.aol.meb.gov.tr/sss.asp burada istediğin bütün sorunlarına ve sorularına karşılık cevapları bulabilirsin. Buradaki öğrenci arkadaşlar hepimiz, bilen bildiklerini tabiki sana yardımcı olacaktır. Hatayı başta yapıyoruz, ilk önce bir sisteme kayıt olurken, gerekli araştırmaları yapıp bilgi sahibi olmak şarttır. Sonra takıldığınız noktalarda yardım ve takviye almak gerekir. Ama bizler hazırcı bir toplum olduğumuzdan, araştırma yapmadan, kafadan sonuca ulaşmak istediğimizden bütün bu karışıklıkların sebebi doğuyor.

Yukarıda arkadaşlar güzelce izah etmiş, sizin de sürekli bir gözünüz http://www.aol.meb.gov.tr/sss.asp bu sayfada olmalıdır. Orayı pusulanız kabul edip, burayı da destek alacağınız yer olarak görürseniz, hiçbir sorunuz cevapsız kalmayacaktır. Öğrencilik hayatınızda başarılar dilerim.

aogorunus
Uzman

Mesaj gönderen aogorunus » 16 Eki 2012, 22:24

sinirlenmen çok normal hepimiz bu aşamalardan geçtik. ama hepimiz forumla tanışınca kafamıza takılan soruları sorduk, yanıtlar aldık. yani rahat ol, boşa sinirlenme, 'ortak' dersleri seç ve geçebileceğin 'seçmeli' dersleri seç. Max. 30 kredilik ders seçebilirsin.

Armageddon
Asistan

Mesaj gönderen Armageddon » 16 Eki 2012, 23:09

30 kredilik ders seçiceksin toplam dönemin 1 ise 1. dönem derslerini seçebilirsin ( derslerin karşısında nuramaları yazıyor) toplam dönemin 7 ise 1'den 7.ci döneme kadar olan dersleri seçebilirsin senin toplam dönemin kaç ise o döneme tabi olan dersleri seçersin

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 17 Eki 2012, 03:24

dersçalışankız a ve kayhan a katılıyorum. Hiç de lanet bir sistem değil açık lise. Bilgi edinmek istedikten sonra hem açık lise nin resmi sitesi hem de forumumuz yeter de arta bile. BAşarılar
Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön