arkadaşlar merhaba ben eşit ağırlık bölümündeydim , ve bölüm değişerek genel kültür alanına geçiş yaptım. dolayısıyla alan kredisi zorunluluğum kalktı şimdi ben ;
http://imgim.com/img_20121113_211751.jpg bu tabloya göre mezunmuyum ? yada ne zaman mezun olabilirm cevaplarınız için hepinize şimdiden teşekkürler ..
kısa bir not : ygs ye giricem olurda mezun olamazsam diye genel kültüre geçtim o sıkıntıyı taşımak istemedim üzerimde.
şu durumda mezunmuyum ?
-
- Doktor
Re: şu durumda mezunmuyum ?
ortak derslerin hepsini verdiysen (ders seçme listesinde hiç ortak ders olmayacak)
veya 3 defa girip muaf olduysan (ancak dil anlatım dersini mutlaka vermelisin muaf olunmuyor)
bu şartlar altında mezunsun ! ygs de başarılar.
veya 3 defa girip muaf olduysan (ancak dil anlatım dersini mutlaka vermelisin muaf olunmuyor)
evet ortak derslerim var ama dediğin gibi hepsinden muafım , ve zorunlu dersimde yok.. diyelim ki mezunum ocakta ki sınava girdikten sonra direk diplomamı alabiliyormuyum ?dersçalışankız yazdı:ortak derslerin hepsini verdiysen (ders seçme listesinde hiç ortak ders olmayacak)
Mezun olsan bile diploman hemen eline geçmez. İki ay sonra geçer. Ben ağustos ayında mezun oldum diplomam yeni basılmış. YAni 2 aydan fazla bir süre. Ama "mezun" yazdığı anda öğrenci sayfanda Ankara dan dilekçe ile veya bizzat gidip elden ÇIKMA BELGESİ alırsan bu geçici bir süre diploma yerine geçer ve işlerini çıkma belgesi ile yaparsın ( üni. kayıtlarını vs.... )

tamam teşekkür ederim bilgileriniz için