1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
- YGS BAŞVURU -
Gönderilme zamanı: 05 Oca 2013, 02:21
gönderen GüListaN
Haddim değil belki ama ygs hakkında bisürü konu açılıyor. 1 soruyu 1o kişi soruyor. Siteye bakmadan konu açılıyor.
Geçen sene ygs için bi konu üzerinde yoğunlaşmıştık sorusu olan orda soruyodu.
Ygs hakkında herşey burada sorulsun...
Re: - YGS BAŞVURU -
Gönderilme zamanı: 05 Oca 2013, 02:26
gönderen lilas
ok ben başlayayim sormaya

benim form doldurmadan ygs ye kayıt yaptıran varmi kayit yaptırdigim okulda kimse form doldurmuyordu hoca da öyle bi talepte bulunmadi birde 9009 işaretledi 9008 gözükmeyince ne olacak şimdi
Re: - YGS BAŞVURU -
Gönderilme zamanı: 05 Oca 2013, 02:28
gönderen GüListaN
Bazı liseler forma gerek yok diyor. Kişiye bilgilerini sorup sisteme giriyolar. Yani bazı yerler için çokta gerekli bişey değil.
Ösym 9008 kodunu sisteme ekleyeceklerini söylemiş.
Re: - YGS BAŞVURU -
Gönderilme zamanı: 05 Oca 2013, 02:33
gönderen lilas
benim gibi 9009 işaretleyenler ne yapacak acaba
Re: - YGS BAŞVURU -
Gönderilme zamanı: 05 Oca 2013, 02:37
gönderen GüListaN
O konuda pek bi bilgim yok ama 9009 yada 9008 yapan çok olmuştur onları düzeltirler yada bi sorun olmaz heralde.
Re: - YGS BAŞVURU -
Gönderilme zamanı: 05 Oca 2013, 02:38
gönderen merd0
Benim sorum:Öğrenim durumu bölümünde 'BİR ORTAOĞRETİM KURUMUNUN SON SINIFINDA OKUMAKTAYIM' yazıyor.Forumdaki bir arkadaş 'OKUL DIŞINDAN ORTAÖĞRETİMİ BİTİRME SINAVLARINA GİRİYORUM' yazılması gerekiyor demişti bi sorun çıkarma ilerde ?
Re: - YGS BAŞVURU -
Gönderilme zamanı: 05 Oca 2013, 02:44
gönderen GüListaN
Mezun değilseniz doğrusu bu ; BİR ORTAOĞRETİM KURUMUNUN SON SINIFINDA OKUMAKTAYIM
Re: - YGS BAŞVURU -
Gönderilme zamanı: 05 Oca 2013, 03:50
gönderen Tealc
Arkadaşlar ygs için pazartesi veya haftasonu oluyor mu bilmiyorum kayıt yaptırcam. Başvuru yapacağım lise açık lise işlemi yapan bir lisemi olmak zorunda yoksa herhangi bi lisedende başvurabilirmiyim. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Re: - YGS BAŞVURU -
Gönderilme zamanı: 05 Oca 2013, 03:53
gönderen GüListaN
Pazartesi olur da haftasonu olurmu bilemem ama ( bi arkadaş haftasonu da kayıt alınıyor demişti )
Başvuru merkezleri;
http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2 ... ezleri.pdf
Kendinize yakın görevli liseye gidip kayıt yaptırabilirsiniz.
Re: - YGS BAŞVURU -
Gönderilme zamanı: 05 Oca 2013, 03:57
gönderen Tealc
Teşekkürler. Fakat bi yerde okumuştum. Normal bi lisede formu doldursak bile açık lisede okuduğumuz için açık lise işlemi yapan liselerde onaylatmak gerekiyor falan. Bunun doğruluğu nedir sizce.
Re: - YGS BAŞVURU -
Gönderilme zamanı: 05 Oca 2013, 04:00
gönderen GüListaN
Biz geçen sene Halk Eğitime onaylatmıştık ama sanırım halk eğitim çekildi aradan.
Eğer dediğinz gibiyse, hem açık lise işlemi yapan hemde ygs başvurusu alan liseye gidip onaylatıp başvurabilirsinz.
Re: - YGS BAŞVURU -
Gönderilme zamanı: 05 Oca 2013, 04:53
gönderen lilas
şimdi 147 aradimda görevli ösym bize bu kodu verdi kendi kitapçiginda 9009 belirtmiş olabilir diyor ne iş anlamadik laaa
Re: - YGS BAŞVURU -
Gönderilme zamanı: 05 Oca 2013, 05:04
gönderen GüListaN
Önümüzdeki hafta ösym 9008 kodunu ekleyecekmiş. başvuru yaptığınz liseye giderek düzelttirebilirsinz.
Re: - YGS BAŞVURU -
Gönderilme zamanı: 11 Oca 2013, 01:45
gönderen milne
Bugün vakıfbanka gidip ygs sınav parasını yatırdım bende,
Kurum adında; (T.C ölçme seçme ve yerleştirme merkezi)yazıyordu,
Açıklamada ise (2013 yüksek öğretime geçiş sn-2 oturum ücreti) yaazıyordu, kafam karıştı ygs falan yazmıyor açıklamada, sizde'de böylemi acaba, yoksa bendemi bir yanlışlık var ?
Re: - YGS BAŞVURU -
Gönderilme zamanı: 11 Oca 2013, 02:45
gönderen milne
bir kaç sorum daha var teşekkürler şimdiden cevaplar için,
1-ben şimdi bankaya parayı yatırdım sıkıntı yok anladığım kadarıyla,
2-ösym sitesinden formun çıktısını alıp herhangi bir liseye gidip formu verebiliyormuyum ? yoksa aöl kayıt yenileme yapan okulamı gitmemiz gerekiyor ? örneğin ben sarıyer ilçesinde oturuyorum ve daha önce kayıt yenilemeyi beşiktaş ilçesindeki okulda yapıyordum, en son almadılar hangi ilçede oturuyorsan o okuldan yapmamı söylediler, yani şimdi ygs içinde bu geçerlimi ? ders seçme işlemini ise internet üzerindenmi yapıyoruz ?
3-ben genel kültür bölümünde okuyorum, yarın okula formla gittiğim zaman genel kültür 4 yıllık okuyorum vsvs demem yeterli oluyormu? yoksa formda ekstradan bir bilgi paylaşmam gerekiyormu ? bazı arkadaşlar 9009-9008 sorunu için dilekçe falan hazırlıyorlardı yanlışlıktan dolayı, onun için sorma gereği hissettim.
4-ygs sınav sonuçlarını nereden takip edeceğiz ? sınav sonuçlarını yine aöl'de olduğu gibi ösym'dede bize şifre verip özel sayfadanmı takip edeceğiz ?
+ ygs testleride bizim sınavlardaki testler gibimi ? yani genelde 3-5 sınav önce çıkan sorularmı soruluyor yoksa daha geniş yelpazedemi sorular var ? sınav soruları için online test önerebileceğiniz bir site varmı ?
son olarak kusura da bakmayın yarın çok kısa süre bir izin zamanım var ve bu zaman zarfında bu işleri takılmadan halletmek istiyorum,
teşekkürler tekrardan.