Yeni farkettim. Yardım....

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
lost-spirit
Acemi

Yeni farkettim. Yardım....

Mesaj gönderen lost-spirit » 08 Oca 2013, 07:21

Arkadaşlar ben seneye örgün eğitime dönmeye karar verdim. Dönücemde inşallah. 2 döndemden sonra (bazı nedenlerden dolayı) Anadolu Lisesinden açık liseye geçiş yapmıştım. 2 hafta sonraki sınavlarda 4. dönem biticek. Eylüle kadar 5-6. dönemleride vereceğim. Fakat bu konuları tam blmediğim için salak gibi 7-8. (lise son) a kadarki bütün dersleri verecektim. Fakat genel lise, bölüm, türkçe-matematik vb. alanlar varmış. Yada hepsini geçtim genel denel kültürmü ne öyle bir bölüm varmış. Sadece o dersleri vermem yeterliymiş. Bu yüzden kafamda bir çok soru var. Bu soruları yanıtlayacak bu konularda bilgili birine ihtiyacım var. Bana yardımcı olabilecek. O yüzden fazla kafanızı şişirmeyeyim bilgili birisi eğer yardım etmek isterse birkaç sorum olacak. Cevabınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

GüListaN
Doçent

Re: Yeni farkettim. Yardım....

Mesaj gönderen GüListaN » 08 Oca 2013, 15:24

Bildiğimz kadarıyla yardımcı oluruz da.. tekrar örgüne geçebilecekmisin, okulla konuştunmu kabul ediyormu?
bende dönmek istedim almadılar. inşAllah sen dönebilirsin örgüne.
Kırklareli Üniversitesi <3

lost-spirit
Acemi

Mesaj gönderen lost-spirit » 08 Oca 2013, 18:38

inşallah dönerim. konuştum kabul ettiler ama burda değiş başka biryerde okumak istiyorum orayada soracağım. bakalım kesin birşey yok.

lost-spirit
Acemi

Mesaj gönderen lost-spirit » 08 Oca 2013, 18:38

GüListaN yazdı:Bildiğimz kadarıyla yardımcı oluruz da.. tekrar örgüne geçebilecekmisin, okulla konuştunmu kabul ediyormu?
bende dönmek istedim almadılar. inşAllah sen dönebilirsin örgüne.
bu arada hangi okula sordun? okul derken düz lise, meslek lise?

lost-spirit
Acemi

Mesaj gönderen lost-spirit » 08 Oca 2013, 18:45

Sorularımı soruyorum;
Şimdi ben 9. sınıfı örgünde okudum o yüzden 1 ve 2. dönemlerim tamam. Geçen sene sadece 1 dönem girdim. Onlar;
(3. Dönem)
DİN KÜLT-3
TARİH 3
COĞRAFYA 3
GEOMETRİ 1
PSİKOLOJİ 1
YABANCI DİL 3
DİL VE ANLATIM 3
TÜRK EDEBİYATI 3
BİYOLOJİ 1
BİYOLOJİ 2
EKONOMİ 1
MİLLİ GÜVENLİK BİLGİSİ 1
İŞLETME 1
SEÇMELİ YABANCI DİL 3
SEÇMELİ TÜRK EDEBİYATI 3

------------------------------------
(4. Dönem)
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 4
TARİH 4
COĞRAFYA 4
MATEMATİK - 3
GEOMETRİ - 1
GEOMETRİ - 2
YABANCI DİL - 4
DİL VE ANLATIM 4
TÜRK EDEBİYATI 4
FİZİK - 3
BİYOLOJİ - 3
SEÇMELİ YABANCI DİL 4

(9. sınıftan 60 kredi 3. dönemden ise 28 kredim var. 4. dönemdende hedefim 30 kredi. )

Şimdi diyelimki ben örgün eğitime döneceğim(eşit ağırlık) Eylül'e kadarki 2 sınavda hangi dersleri vermeliyim?
Örgüne dönmeyeceğimi varsayarsak eğer genel kültür alanındamıyım ben şimdi? Ve hangi derslerimi daha vermem gerekiyor?

(Salak gibi bütün dersleri vermeyi hedefliyordum)

Lütfen yardım edin? :(

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 09 Oca 2013, 02:35

Örgün liselerde de alanlar kalkmadı mı sen hangi alandan bahsediyorsun ben anlamadım arkadaşım
Resim

lost-spirit
Acemi

Mesaj gönderen lost-spirit » 09 Oca 2013, 03:06

Ben 9. sınıftayken alan kalktı diyodular ama TM/TS/MF bölümleri seçiyodu herkes bende seçmiştim aslında ama bilmiyorum :/
Alan yok diyelim Lys'ye neye göre çalışıyolar. :((

lost-spirit
Acemi

Mesaj gönderen lost-spirit » 09 Oca 2013, 21:15

kripton yazdı:Örgün liselerde de alanlar kalkmadı mı sen hangi alandan bahsediyorsun ben anlamadım arkadaşım
kripton mesela bu güncel bir ders programı incele istersen
http://www.diyarbakiranadolulisesi.k12. ... Itemid=176

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 10 Oca 2013, 19:07

2009 -2010 yazıyor buradaki çizelgede ama ben de birşey anlamadım arkadaşım.

Örgün liselerdeki uygulamayı bilmiyorum maalesef. Bilen arkadaşlar burada yazarsa hepimiz bilgi sahibi oluruz iyi olur.

Mesela biz açık lise okurken, seçmeli olarak istersek kimya biyoloji matematik 3-4-5-6-7-8 lerini de seçiyoruz ya. Örgün lisedeki öğrencilerden de haliyle üniversitede sayısal bir bölüm isteyenler bu dersleri seçmeli olarak seçecekler yani aslında seçmeli olarak seçiyorlar ve buna göre yine sayısal sözel sınıfları doğal olarak oluşmuş mu oluyor acaba :?:

Yani üni. sınavında alan yok. Zorunlu olarak da alan yok ama seçmeli dersleri seçen öğrenciler doğal olarak sınıflandırılıyorlar mı diye geldi şimdi aklıma :wink:

Uygulamayı bilen varsa yazabilir mi :?:
Resim

lost-spirit
Acemi

Mesaj gönderen lost-spirit » 11 Oca 2013, 00:45

İşte bu yüzden soruyorum. :/

---------------------------------
Lys 1:Matematik, Geometri.
Lys 2:Fizik, Kimya, Biyoloji.
Lys 3:Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya(I).
Lys 4:Tarih, Coğrafya(II), Felsefe
Lys 5:Yabancı Dil

Sonuçta ben üniye hazırlanıyorum. Öğrneğin Lys 1 ve Lys 3 e gireceğim. O halde hangi dersleri almalı hangi alana yoğunlaşmalıyım? Bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olsun. Özelliklede üniye girmiş arkadaşlar. ):

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 12 Oca 2013, 15:55

lost-spirit yazdı:İşte bu yüzden soruyorum. :/

---------------------------------
Lys 1:Matematik, Geometri.
Lys 2:Fizik, Kimya, Biyoloji.
Lys 3:Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya(I).
Lys 4:Tarih, Coğrafya(II), Felsefe
Lys 5:Yabancı Dil

Sonuçta ben üniye hazırlanıyorum. Öğrneğin Lys 1 ve Lys 3 e gireceğim. O halde hangi dersleri almalı hangi alana yoğunlaşmalıyım? Bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olsun. Özelliklede üniye girmiş arkadaşlar. ):
Ya ben bu konuda çok bilgili değilim ama sen lys 1 ve lys 3 e gireceksen mantıken matematik geometri edebiyat ve coğrafya derslerini seçmen lazım.

Tamam biz alansız okuyoruz ama bu sayısalları seçmeli olarak almamıza engel değil. Sonuçta üniversite sınavında sayısal bir bölümse hedefimiz bu dersleri anlamamız şart.

Benim hedefim sayısal değil di üniversitede ama ben lisede sırf o dersleri sevdiğim ve görmek istediğim için kimya, biyoloji ve coğrafyayı 8 e kadar seçmiştim.

Sen bunu örgünde okuyan bir arkadaşın felan varsa ona bi sor istersen de kafanda soru işareti kalmasın.
Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön