2. dönem yeni kayıt işlemleri

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
şovalye
Çırak

2. dönem yeni kayıt işlemleri

Mesaj gönderen şovalye » 24 Oca 2013, 23:52

Arkadaşlar benim bir arkadaşım açıköğretim lisesine kayıt olmayı düşünüyor, şuan 2. dönem yeni kayıt işlemleri başlamış eğer kayıt olursa ders seçme işleminde 1.dönemdeki dersleri seçebilir mi? Ve 2.dönem sonu sınavlarında 1. dönem için seçtiği örneğin dil anlatım 1 den sınava girebilirmi?

dersçalışankız
Doktor

Re: 2. dönem yeni kayıt işlemleri

Mesaj gönderen dersçalışankız » 25 Oca 2013, 07:04

tabi ki seçebilir zaten sistem sırayla veriyor dönemle alakası yok... o dersi verdikçe bir üst basamağa geçiyor (1-2-3-4-..)

Kullanıcı avatarı
şovalye
Çırak

Mesaj gönderen şovalye » 26 Oca 2013, 04:32

dersçalışankız yazdı:tabi ki seçebilir zaten sistem sırayla veriyor dönemle alakası yok... o dersi verdikçe bir üst basamağa geçiyor (1-2-3-4-..)

Yardımcı olduğunuz için teşekkürler ama son bir sorum daha olucak 1. dönemde kayıt olmaması ve 1. dönem sınavlarına girmemiş olması onu o dönemin kredilerinden sorumlu tutarmı? Yani 2. dönem kaydolması ona bir şey kaybettirirmi?

Kullanıcı avatarı
mavigöz
Uzman Doktor

Mesaj gönderen mavigöz » 26 Oca 2013, 05:48

hayır okul zaten ona kredi vericek o sadece kaydını olup ders seçme işlemi yapıcak mesela dil anlatım 2 matematik 2 felan onları seçicek zorunlu dersleri almak mecburiyetinde ilk dönemin kredilerinden sorumlu değil dediğim gibi okul ona verecek okuduğu dönemin kredisini :)

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 27 Oca 2013, 02:41

şovalye yazdı:Arkadaşlar benim bir arkadaşım açıköğretim lisesine kayıt olmayı düşünüyor, şuan 2. dönem yeni kayıt işlemleri başlamış eğer kayıt olursa ders seçme işleminde 1.dönemdeki dersleri seçebilir mi? Ve 2.dönem sonu sınavlarında 1. dönem için seçtiği örneğin dil anlatım 1 den sınava girebilirmi?
Ben de açık liseye sıfırdan başlamıştım ve ilk sınavım mayıs ayında oldu. Yani sizin arkadaşınız ilk kayıdını mayıs sınavı için yaptıracak ama bu onun 1. dönemi olacak. Ocak sınavına girenlerin 2. dönemi. Daha eski öğrencilerin 5. 6. dönemi olacak. Yani birbirinden bağımsız hiç bir sorun çıkmaz. O sıfırdan başlayacaksa 1. dönem derslerini seçip sınavına girer.
Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön