Merhaba Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var

Diploma ve Mezuniyet Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Sercan Türkeş
Çırak

Merhaba Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var

Mesaj gönderen Sercan Türkeş » 06 Mar 2013, 03:10

PArdon daha yeni üyeyim şu an bir yalnışım olduysa af ola ,
Ben mesleki açık lise öğrencisiyim bu sene 11 . sınıftayım müsadenizle bir kaç soru sormak istiyorum
1. 240 krediden fazlası benim bir işime yarayacak mı 2 yıllık yatay geçiş hakkımı kullanırken,
2. Şu an 9 adet zorunlu dersim var onlardan kurtulunca yeni zorunlu ders eklenir mi ileriki dönemlerde ,
3. sü ise 2 yıllık yatay geçiş hakkımı bölümümle ilgili bir şeyde kullanacağım sizce gelir mi kendiliğinden (Diploma puanımın yüksek olacağına eminim) Yoksa ygs'ye girmelimiyim girmeliysem kaç puan almalıyım...? :D

Sercan Türkeş
Çırak

Re: Merhaba Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var

Mesaj gönderen Sercan Türkeş » 06 Mar 2013, 04:21

Btün sorularıma cevap veremiyorsanız birine verin bari arkadaşlar... :)

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 06 Mar 2013, 05:30

Merhaba, foruma hoşgeldin.

1) Yatay geçiş için diploma notu çok önemlidir. Ama ne kadar yüksek kredi eşittir o kadar yüksek diploma notu değildir. Genellikle 45-50 alarak geçip, 300 kredi yapan bir öğrencinin diploma notundan, notları 80-100 arası olan ve kredisi 240 olarak mezun olan öğrenci çok daha yüksek diploma notu alır. Dolayısıyla kredi miktarını yükseltmek yerine, seçtiğin derslerde en yüksek notları almaya çalışırsan bu senin için avantaj olur.

2) Şuan ki sisteme göre eklenmez, ama sürekli eğitim sistemiyle oynandığı için hiçbir şey garanti değil. İngilizce 5-6 sanırım zorunlu dersindir, değilse onlar eklenir şimdiki sistemle.

3) Yatay geçiş için, öncelik Anadolu teknik liselerine, sonra teknik liselere, sonra örgün eğitim yaşındaki (o yıl mezun olmuş 18 yaşında öğrencilere) veriliyor. Sonra kontenjan kalırsa sıra sana geliyor. İstanbul gibi büyük bir şehirde istiyorsan yatay geçiş imkansız gibi birşey. Ama örneğin Kocaeli Üniversitesi'ne giden ve sınavsız geçen açık lise mezunu tanıdıklarım var. Yani sadece bir - iki MYO şekillendirmeyip, birçok ilde tercih yaparsan yerleşme oranın yükselir...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Sercan Türkeş
Çırak

Mesaj gönderen Sercan Türkeş » 06 Mar 2013, 06:10

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için ve hoşbulduk :) genelde 75-80 alıyorum zaten ama yine de sizce 110'u tamamladıktan sonra sınavlara girip kredi almalı mıyım ,

Evet ingilizce 5-6 var zaten de garip olan birşey var bir çok dersten yalnızca 1 kere kalarak muaf etmişim gibi görünüyor yani aslında yanında muaf falan yazmıyor ama zorunlu dersler arasında çıkmıyorlar başarısız dersler arasında çıkıyorlar onların sonradan zorunlu ders olmasından korkuyorum olur mu sizce...?
Allah mı söyletti nedense benim istediği bölüm de afyon kocatepe üniversitesi zaten öyle istanbul falan hayallerim yok yani Şu an iş makineleri bölümü okuyorum orda da ''yeni açılan'' iş makineleri bölümünü yazacağım , hocalarım bölmünle alakalı diye gelir diyor da korkuyorum işte yine de ,
Peki ygs'ye girsem ordan alacağım puan diploma puanıma nasıl eklenecek acaba o konuda bir bilginiz var mı....?
En son Sercan Türkeş tarafından 06 Mar 2013, 06:16 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Sercan Türkeş
Çırak

Mesaj gönderen Sercan Türkeş » 06 Mar 2013, 06:14

Sıra konusunda da öncelik benim çünkü bende yenii mezun olup 18 yaşında olmuş olacağım ve ayrıca meslek lisesliyim hemde iş makineleri bölümü okuyup iş makineleri alanında bir myo seçeceğim için o yönden çok avantajlı olduğumu söylediler bana sizse tam tersini söylüyorsunuz şimdi ama... :?

“Diploma ve Mezuniyet” sayfasına dön