Selam arkadaşlar. Açıköğretim lisesi yabancı dil bölümündeyim. Toplam kredim 188, dönemim 7 olarak geçiyor. Bugün kayıt yenileme yaptırdım ve şimdi ders seçimi yapıyorum ama aklıma takılan bir şey var. Şimdi;
Muaf olduğum ders sayısı üç. Bunlar ortak derslerim ve hepsinden tekrar gireceğim.
Geriye seçebileceğim iki ortak ders kalıyor; diğerleri seçmeli dersler. Sorum şu;
Mezun olabilmek için şöyle bir şart var: "Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması..."
Muaf olduklarım dışında kalan iki ortak dersi seçmek zorunda mıyım? Seçmezsem mezun olamaz mıyım? Ve de seçmeli derslerden aldığım krediler sayılıyor, değil mi?
Teşekkürler şimdiden.
Ders seçimiyle ilgili - mezun olmam an meselesi?
Re: Ders seçimiyle ilgili - mezun olmam an meselesi?
Ortak dersin kalmamak şartı ile ya da 3 kere sınava girip başarısız olma kaydı ile 192 tamamlayıp 8 dönem okuyup alanın var ise alan kredi 80 tamamlamış isen mezunlar zümresine hoş geldiniz diyorum.
İsyan etmişim ben, öyle bir zerreyim ki aleme baş kaldırmışım.
Hmm, yani demek istediğin, ortak derslere veremesem bile girmek zorundayım, değil mi? Öyleyse cevabımı aldım. Teşekkür ederim.DeKaN yazdı:Ortak dersin kalmamak şartı ile ya da 3 kere sınava girip başarısız olma kaydı ile 192 tamamlayıp 8 dönem okuyup alanın var ise alan kredi 80 tamamlamış isen mezunlar zümresine hoş geldiniz diyorum.
Aynen öyle Ortak ders kalmayana kadar savaşa devam et zafer senin olacak inşallah.
İsyan etmişim ben, öyle bir zerreyim ki aleme baş kaldırmışım.