HAYAT MESELESİ OLDU ARTIK LÜTFEN YARDIM EDİN

YKS ( TYT, AYT, YDT ) Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
iverson2

HAYAT MESELESİ OLDU ARTIK LÜTFEN YARDIM EDİN

Mesaj gönderen iverson2 » 16 Mar 2013, 16:40

Hocam öncellikle girip okuduğunuz için teşekkürler şöyle bir kısaca açıklise hayatımı anlatayım size.. İzmirden .. Hakan ben bu arada..

Ben 2010-2011 yılında mezun olucağımı düşünerekten (ki sınavları kazansaydım oluyordum) final dersanesine başladım.. sınava girdim fena da bi puan yapmadım .. çanakkale 18 mart işletme kazanıcak kadar bir puandı ve tercih yapmadım. ancak puanımı begenmeyip tekrar denerim diye düşünerekten bu kez

2011-2012 yılında başka bir dersaneye kayıt oldum ama ailevi durumlar maddi şartlar ve benim de tembelliğim yüzünden o sene de bi işletme kazanıcak kadar puan yapmama rağmen liseyi yine bitirememiştim. o sene de tercih yapmadım..

2012-2013bu sene 3. denemim ve ben başka bi şehirde arkadaşımın yanında evde deniyorum herşey çok güzel puanlar çok güzel az önce sizin sitenizi ziyaret ederken birşeye fena derecede kafam takıldı ..

Şöyle anlatayım ..

Ben 2010-2011 yılında ilk ygs başvurumu yaptığım için mezun yılına 2011 yazmıştım bunu bir şekilde düzeltebilir miyim? bu sene başvuru yaparken de mezun yılı değiştirilmediği için öğrenim drumunu 4 yapmak zorunda kaldım ....Az önce de girip bu seneki başvurumu kontrol ettim ösys nin sitesinden .. Ve anlam veremediğim bi konu daha var diploma notu 63.34 gözüküyo ki daha sınavlarım bitmedi 2013 mayıs ayındaki açık lise sınavlarınaa giricem .. bunu düzeltmem gerektiğini düşünüyorum nasıl yapabilirim allah aşkına yardım edin çünkü ösym nin affı olmaz biliyorum.. SAnırım aol.mev.gov.tr sitesinde de yada ösym sitesinde bir yazı görmüştüm bazı değişiklikleri hazirana kadar dilekçe ile bildirin diye acaba o konu benim muzdarip olduğum konular mı?.. Dilekçe mi yollamambgerekiyo yoksa ?

Tekrar teşekkür ederim sıktıysam affola ..

emrahk
Onursal Üye

Re: HAYAT MESELESİ OLDU ARTIK LÜTFEN YARDIM EDİN

Mesaj gönderen emrahk » 16 Mar 2013, 18:09

Merhaba Hakan, öncelikle sana şunu söyleyeyim sen henüz AÖL'den mezun olmadan YGS başvurularında neden 2011 mezunu olarak kayıt yaptırdın? Senin yapman gereken "Bir ortaöğretim kurumu son sınıfında okumaktayım" olarak sisteme kaydolmaktı. Neyse bu durumu Haziran'ın ilk haftasına kadar ÖSYM'ye göndereceğin bir dilekçe ile düzeltebilirsin.

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-61390/h/ ... 122012.pdf linkinde bulunan YGS -2013 kılavuzunu indir ve en alt sayfalardan birinde bulunan "2013 YGS Öğrenim Bilgileri Değiştirme Dilekçe Örneği"nin çıktısını alıp, kimlik bilgilerini doldur, ÖSYM Aday İşlemlerinde "evrak referans numarası" alıp onu da kağıda yaz ve üstte de belirttiğim gibi "Bir ortaöğretim kurumu son sınıfında okumaktayım" kutucuğunu doldur. Başka bir değişiklik istemiyorsan diğer alanları boş bırak ve altta "dileğim" kısmına da "Öğrenim durumu kısmının düzeltilmesini istiyorum." yaz.

Sonra zarfa koyup;

ÖSYM 06538 Bilkent / ANKARA adresine postala. Dilekçeyi ile ilgili ÖSYM duyuruna da göz gezdirmende fayda var: http://www.osym.gov.tr/belge/1-13455/ad ... 52012.html

Diploma notu kısına gelirsek; sen ilk YGS'ye başvurduğun zamanda tüm lise hayatında aldığın puanlardan oluşan diploma notun henüz mezun olmasan da hesaplanıp sisteme işlenir. Sonra diğer sene tekrar başvurunca bu diploma notunun güncel olarak değiştirilmesini istersen diplomanla YGS başvuru yaparsın ve onlar da değişimi yaparlar. Sen henüz mezun olmadığın için böyle bir durum mümkün değil. Ama yine de ilk YGS başvurundan sonra girdiğin sınavların da hesaba katılıp yeni bir diploma puanının hesaplanmasını istersen yukarıdaki dilekçenin "dileğim" kısmına bu talebini de ekle, ÖSYM bunu da işleme alacaktır...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

iverson2

Re: HAYAT MESELESİ OLDU ARTIK LÜTFEN YARDIM EDİN

Mesaj gönderen iverson2 » 16 Mar 2013, 19:23

Öncelikle belirtmek istiyorum.. Hiçbir şekilde AÖL yetkililerinin ilgilenmeyip yardım etmediği ülkede varlığınız paha biçilemez :)

Çok teşekkür ederim cevabınıza ama bana bi örnek yazar mısınız ben konumda belirttiğim gibi olmasını istiyorum son yazdığınız eklemeleri nasıl yazmalıyım yanlış yada eksik bişi yazmak istemiyorum

“YKS ( TYT, AYT, YDT )” sayfasına dön