merhaba 8. dönem için örgün öğretimden geçiş yaptım diploma notu nasıl hesaplanıyor aklıma takılan bir kaç soru var yanıtlayan olursa teşekkür ederim.
mesela 8. dönemde 5 tane zorunlu ders var hepsini seçtim, dil ve anlatımdan geçmek zorunda olduğumu biliyorum merak ettiğim konu dil ve anlatımla birlikte 3 zorunlu dersten geçip 5. dersten muaf olursam not ortalaması nasıl hesaplanıyor(yani muaf olduğum dersin kredisi hangi punala çarpılıyor sıfır ile mi?)
teşekkürler
not ortalaması nasıl hesaplanıyor?
Re: not ortalaması nasıl hesaplanıyor?
Diploma notunu hesaplamak için başarılı olduğun ders notlarını kredileri ile çarp. Çıkan sonuçları topla. Ve bunu da toplam kredine böl.musti yazdı:merhaba 8. dönem için örgün öğretimden geçiş yaptım diploma notu nasıl hesaplanıyor aklıma takılan bir kaç soru var yanıtlayan olursa teşekkür ederim.
mesela 8. dönemde 5 tane zorunlu ders var hepsini seçtim, dil ve anlatımdan geçmek zorunda olduğumu biliyorum merak ettiğim konu dil ve anlatımla birlikte 3 zorunlu dersten geçip 5. dersten muaf olursam not ortalaması nasıl hesaplanıyor(yani muaf olduğum dersin kredisi hangi punala çarpılıyor sıfır ile mi?)
teşekkürler
Muaf olduğun bir dersi bu hesaba dahil etmiyorsun bildiğim kadarıyla. Sadece başarılı olduğun dersler ile hesaplanıyor.