Doğma büyüme istanbul Z.burnu'da yaşıyorum yıl 1993 Turgut Özal öldü.
Evden atladım yeni yapılmış tranway a bindim yaşım daha 9, Topkapı'da indim, takriben 20-30dk yürüdüm vatan cd. mezarlığa.
Askeri ve Devlet erkanı tören yerinden ayrılmış, halkın taziyesi var yanımda 16 bin TL (bugün ki 16TL) Gidiş geliş 10bin TL, 6bin TL de bana kalıyor. Neyse merhum Cumhurbaşkanının kabrine giderken binTL ile limonata içtim, kabrin başında bir fatiha okudum, dönerken merdivenlerde binlira buldum. sağıma soluma baktım parayı uzattım para düşüren var mı? şeklinde kimse paraya sahip çıkmadı!
Gittim 1 tane limonata daha içtim. binlirayı verdim.
Tekrar gittim metro istasyonuna bilet alıcam bin lira eksik cebimde var 4binlira. Düşen para benden düşmüş

ve ben o parayı biri düşürmüştür diye ona buna para sizden mi düştü diye söylenirken sahibi çıkmadı diye o parayla limonata içtim
Sonuç olarak yapımız gereği dilenmedik, belki tranway daki görevliye abi binebilirmiyim deseydim yada bin liram eksik deseydim o yıllar bu bozulmuş yıllar gibi değildi, geri çevirmezlerdi ama ben kendime yakıştıramadım ve takriben 8km yürüdüm

3 saat kadar sürdü

Haliyle daha 9 yaşındayım boyumuz kısa şimdi olsa 1 saatte giderdim
Buna benzer çok maceram vardır. Eskiden İstanbul güzeldi, en önemlisi insanlar güzeldi şimdi yaşım Ağustos ayında 29 olacak. Ben sokağımda bütün evlerin müstakil ve kapılarının ardına kadar açık olduğu bir şehirde İstanbul'da doğdum büyüdüm.
İstanbulu bu kadar kötüleştiren aldığı göçtür. İstanbul'da yeni iş sahası yapılacağına insanların göç ettikleri şehirlere kurulmalıydı o iş sahaları. 5 Milyonluk şehire 10-15 milyon kişi daha toplarsanız sonuç günümüz deki gibi bozuk bir toplum olacaktır.
Konuyu nereden nereye getirdim yahu

amma dertliymişim