2016-2017 Öğretim Yılı 2. Dönem Yeni Kayıt İşlemleri

Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Lisesine ilk defa kayıt yaptırma işlemine YENİ KAYIT denir. AÖL 2016-2017 2. Dönem yeni kayıt işlemleri 13 Ocak – 03 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.  Bu tarihler arasında başvuru şartlarını taşıyanlar,  AÖL- Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt yaptırabilirler. AÖL – Açık Öğretim Lisesi yeni kayıt işlemleri tüm HEM- Halk Eğitim Merkezleri ve MEM- Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır. Yeni kayıt için aşağıda istenen belgeleri tamamlayanlar 13 Ocak – 03 Şubat 2017 yeni kayıt tarihleri arasında, bölgelerinde bulunan en yakın irtibat bürolarına başvurarak kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt işlemleri için aşağıda sıralanan 3 adımı sırasıyla uygulayınız.

 aciklise-yeni-kayit-

1. Adım : Bankaya Yeni Kayıt Ücretini Ödeyiniz.

Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak öğrenci adayı her yıl belirlenen ilk sınav katılım bedelini ödemek zorundadır. 2016 yılı 2. yeni kayıt döneminde ilk sınav katılım bedeli ücreti 40 TL.’dir. Bu ücretin;
Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası, veya Halk Bankasının (Halk Bankası ayrıca havale ücreti talep etmektedir) herhangi bir şubesine T.C. Kimlik numaranızı beyan ederek MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına , 30 TL.’sini ödeyiniz ve dekontunu saklayarak muhafaza ediniz.
Kayıt yenileme işlemini yaptıracağınız Halk Eğitim Merkezi yada Mesleki Eğitim Merkezi okul aile birliğinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu kurumların konuyla ilgili görevlisine okul aile birliğinin dekontu ya da makbuzu karşılığında 10 TL.’sini ödeyiniz. (İlk Kayıt için Sınav Bedeli ödendiği, sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için Sınav Bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz.)

2. Adım : Yeni Kayıt işlemleri İçin İrtibat Bürosuna gidiniz.

Yeni Kayıt ücretini yatırdığınıza dair dekont ve altaki “Yeni Kayıt Başvurusu İçin Gerekli Evraklar” başlığı altında yer alan durumunuza uygun maddede belirtilen belgeler ile birlikte bulunduğunuz yerdeki irtibat bürosuna giderek kayıt kabul görevlisine teslim ediniz.
Kayıt kabul memuru, teslim ettiğiniz ve getirdiğiniz belgeleri (tasdikname, diploma, denklik belgesi, resminizi vb.) kontrol ederek, nüfus kayıt ve adresiniz gibi bilgileri  AÖL Bilgi sistemine kaydederek,  öğrenci numaranız ve geçici şifreniz  oluşturur. Görevli memurca, sisteme kaydedilen bilgilerin bir kopyası size teslim edilir.
Kayıt işlemi gerçekleştirilen öğrenci artık “Ön Kayıt” durumundadır. Sonrasında İrtibat büroları öğrenciye ait not girişleri (tasdikname ile gelenlerin), resim aktarımı ve kredilendirme vs. gibi diğer bilgileri sisteme kaydederler. Bilgi girişleri tamamlanıp girişler kontrol edildikten sonra  “Ön Kayıt” durumundaki öğrenci “Aktif ” duruma getirilir. Öğrenciler Açık Öğretim Lisesi Bilgi Sistemine, öğrenci numarası ve geçici şifresi ile girip “Aktif” konuma gelip gelmediklerini kontrol etmelidirler. Çünkü ders seçimi yapabilmek için öğrencilik durumu, ilgili dönem için “Aktif” olmalıdır.

3. Adım : Derslerinizi Seçiniz.

Öğrencilik durumunuz Aktif hale geldikten  sonra,  size verilen öğrenci numarası ve şifrenizle sisteme girip derslerinizi seçmelisiniz. Ders seçimi işlemini nasıl yapacağınız konusundaki açıklamalar için  buraya tıklayınız.

 

Açık Öğretim Lisesine Kimler Kayıt Yaptırabilir?

  • a) İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar ile ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu tamamlayanlar,
  • b) Ortaöğretim okullarının ara düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden tasdikname alarak ayrılanlar.
  • c) Astsubay hazırlama okulları, askeri ve polis okulları, Anadolu öğretmen liseleri, sağlık meslek liseleri, Anadolu güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, sosyal bilimler liseleri, askeri liseler, Anadolu lisesi türü okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, resmî ve özel Anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler, sağlık meslek liseleri ve fen liselerinden ayrılanlar.
  • d) Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu Silik olanlar, ya da Açık Öğretim Lisesinden veya Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar.
  • e) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden Denklik Belgesi alanlar. 

Yeni Kayıt Başvurusu İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

 a) e-Okulda Kaydı Olan Öğrenciler için;

  • İlköğretimi tamamlayanlar,
  • Liselerin ara sınıflarından ayrılanlar,T.C. kimlik numarası gösteren belge ile müracaatlarını yaparak, sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalayacaklardır (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır). Alınan rapor oluşturulacak öğrenci dosyasının içerisine konulacak, dosya  üzerine de     “e-Okul  bilgilerine  göre  belge  alınmadan  kaydı   yapılmıştır”  ifadesi yazılacaktır.

b) e-Okulda Kaydı Olmayan Öğrenciler için;

İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrenciler için;

  • TC. kimlik numarasını gösteren belge,
  • Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5×6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,
  • İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlar, Diploma Kayıp Örneğinin aslı )

Orta Öğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrenciler için;

  • TC. kimlik numarasını gösteren belge,
  • Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5×6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,
  • Sınıfını, notlarını, devam devamsızlığını gösteren Tasdikname, Öğrenim Belgesinin aslı, (Tasdikname/tasdikname kayıp belgesi/öğrenim durum  belgesinin asılı olmak kaydıyla, ekinde olması gereken not dökümünün aslının temin edilememesi durumunda, notları gösteren belgelerin onaylı sureti de olabilir.)
  • TC kimlik numarası olmayanlardan Kayıt bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı istenir.

Yurt Dışında Öğrenim Görmüş Olan öğrenciler için;

  • T.C kimlik numarasını gösteren belge,
  • Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5×6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,
  • Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden Açık “Öğretim Lisesine Kimler Başvurabilir” başlığı altında yer alan (a) ve (b) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesinin aslı, (Karneler denklik belgesi yerine geçmez).
  • T.C kimlik numarası olmayanlardan, Kayıt bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı istenir.

Açık Öğretim Lisesinden Tasdikname Alarak Ayrılan öğrenciler için (Tasdiknameli Form C işlemi);

  • T.C kimlik numarasını gösteren belge,
  • Açık Öğretim Lisesinden alınan tasdikname veya tasdikname kayıp belgesinin aslı,
  • T.C kimlik numarası olmayanlardan Kayıt bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı istenir.

Meslekî Açık Öğretim Lisesinden tasdikname almış öğrenciler için; (Tasdiknameli Form C işlemi);

  • T.C. kimlik numarasını gösteren belge,
  • Mesleki Açık Öğretim Lisesinden aldığı tasdikname veya tasdikname kayıp belgesinin aslı,
  • Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
  • T.C kimlik numarası olmayanlardan Kayıt bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı istenir.

Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname almış veya halen kayıtlı olan öğrencilerden, Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırmak isteyenler, öncelikle il ve ilçelerde bulunan Mesleki Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini yürüten meslek liselerine müracaat ederek sistem üzerinden öğrencilik durumunu “Aktif” hale getirilmesini sağlayacaktır.

(Tasdiknameli Form C işlemi tamamlandıktan sonra) Belgenin aslı ile Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini yürüten Halk Eğitimi Merkezi veya Meslekî Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek geçiş dilekçelerini vereceklerdir. Bu öğrencilerin dosyaları kayıtlı oldukları okullardan istenecek. Sistemden de dosya nakli gerçekleştirilecektir. Ancak dosyası Mesleki Açık Öğretim Lisesi (Ankara) Müdürlüğü arşivinde olan öğrencilerin belgeleri dosyasına konulmak üzere Müdürlüğümüze (Ankara) gönderilecektir.

Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı ancak öğrencilik durumu “Silik” olanların başvuruları

  • T.C kimlik numarasını gösteren belge
  • Sınav Bedeli ödendiğini gösteren belgenin aslı.


Açık Öğretim Liselerinde Kullanılan Terimler

  • Önkayıt Öğrenci: İlk kayıt yaptıran, kaydı kesinleşmemiş öğrenci,
  • Aktif Öğrenci: İlk kayıt olan veya kaydını süresinde yenileyen öğrenci,
  • Donuk Öğrenci: Kaydını bir kez yenilemeyen öğrenci,
  • Silik Öğrenci: Üst üste en az iki kez kaydını yenilemeyen öğrenci,
  • Mezuniyet İncelemesinde Olan Öğrenci: Mezuniyet aşamasına gelmiş, kayıt evrakı incelenecek öğrenci.


Denklik İşlemleri

Denklik belgesi ile Açık Öğretim Lisesine kayıt için başvuran öğrencilerin denklik belgesinde belirtilen düzeylere göre, ilköğretim okulu mezunu veya lise ara sınıf öğrencisi olarak kaydı yapılır.

Yurtdışında öğrenim gören öğrencilerin denklik işlemleri;

  • Yurtdışındaki okullardan alınmış olan karne veya öğrenim belgelerinin, ülkemizde hangi okullara ve bu okulların hangi sınıfları ya da dönemine denk olduğunun ilgili kurumlardan (İl Milli Eğitim Müdürlükleri, Eğitim Müşavirlikleri ve Eğitim Ataşelikleri) denkliğinin yaptırılması
  • Denklik Belgesi ile Açık Öğretim Lisesine kayıt için başvuran öğrencinin denklik belgesinde belirtilen düzeylerine göre; ortaokul mezunu, ilköğretim okulu mezunu veya ara sınıf öğrencisi olanların kaydı yapılır.


Kimlerden Sınav Ücreti Alınmaz?

  • 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında yaralanan gazilerimiz ile bu mücadelede  şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,
  • Terörle mücadele görevini yaparken yaralanan gazilerimiz ile şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,
  • İstiklal madalyası verilmiş, Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlananlar;
  • Mahkeme kararıyla eğitim tedbiri verilenler,

Yukarıdaki  şartlardan birini taşıyan öğrenciler durumlarını belgelendirmek  şartıyla diploma harcı dışında, yeni kayıt, kayıt yenileme ve eğitim giderleri alınmayacaktır

Söz konusu belgelerin iki adet fotokopisi aslıdır gibi yapılarak bir tanesi öğrenci dosyasına  konulacak diğeri de istenildiğinde Açık Öğretim lisesine gönderilmek üzere muhafaza edecektir. (şehit ve gazilerimizin eş ve çocuklarından evlenenler katılım bedeli muafiyetinden yararlanamaz.)

Kayıt Başvurusunun Geçersiz Olduğu Durumlar;

  • Sınav Bedeli ödenmemiş ise,
  • Sınav Bedeli ödenmiş ancak Halk Eğitimi Merkezi ile Meslekî Eğitim Merkezi Müdürlüklerine kayıt için başvurmamışsa,
  • Belgelerin (Diploma, tasdikname/öğrenim durum belgesi, denklik belgesi) aslı verilmemişse veya e-okulda kaydı yoksa,
  • Ortaokul / ilköğretim okulundan sorumlu ders/dersleri var ise,
  • Sınav Bedelinden muaf olan öğrenciler muafiyet belgelerini teslim etmemişse; Bu öğrencilerin kayıtları kabul edilmez ve kayıt evrakları iade

Askerlik Ertelemesi


Askerlik kanununda (1111 – 35 /c) yapılan değişiklikle Açık öğretim Lisesi öğrencilerine askerlik tecil (erteleme) hakkı verilmiştir. Askerlik çağında ki öğrencilerimiz, Halk Eğitimi Merkezi ile Meslekî Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden alacakları onaylı “Ek.C2” formuyla Askerlik şubelerine tecil (erteleme) başvurusunda bulunabilirler.

 

Özel Eğitime İhtiyacı Olan Öğrenciler;

  • Özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler, engelli olduğunu belgeleyen raporu Halk Eğitimi Merkezi ile Meslekî Eğitim Merkezi Müdürlüklerine kayıt sırasında vererek engel durumlarını sisteme kaydettirmeleri gerekmektedir. Bu öğrencilerin belgeleri taranacaktır.
  • Sağlık kurulu raporuna göre evde sınav hizmetinden faydalanacak öğrencilerin hizmetten yararlanabilmesi için irtibat bürolarınca; yatarak tedavi görüyorseçeneğinin işaretlenmesi gerekmektedir.
  • İşitme ve zihinsel engeli %40 ve üzerinde olanlar heyet raporu olmak kaydıyla “Yabancı Dil” dersinden muaf olabilirler. Bunun için rapor ile “Yabancı Dil” derslerinden muaf olmak istediğini ifade eden dilekçeyi Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne (Ankara) göndermeleri gerekmektedir.
  • Hiçbir engeli olmadığı halde, sistem üzerinde özür gruplarından biri işaretlenmiş olarak görünen öğrenciler, İrtibat Bürolarına başvurarak veya Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne (Ankara) bir dilekçe göndermek suretiyle bu yanlışlığın düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir.

 

Öğretim Sistemi, Ders Seçimi ve Kitapların Alınması, Sınavlar ve Mezuniyet Şartları

Öğretim Sistemi

  • Açık Öğretim Lisesinde ders geçme ve kredi sistemi uygulanmaktadır. Program ortak ve seçmeli derslerden, Öğretim yılı ise birbirinden bağımsız üç dönemden oluşmaktadır. Öğrenciler, yapılan sınavlarda başarılı oldukları derslerin kredisini kazanmaktadır.
  • Milli Eğitim Bakanlığının Orta Öğretim Kurumları yönetmeliği kapsamında 2010- 2011 eğitim öğretim yılı itibarı ile tüm okullarda öğrenciler, Alansız (Alan Yok) olarak eğitim almaktadır. Açık Öğretim Lisesine halen devam eden ve kayıt yaptıracak her öğrenci bu uygulamaya
  • Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıran öğrenciler; ilk kayıt oldukları dönem hariç, her dönem kayıt yenileyerek yapılacak olan sınavlara katılabilirler. Üçüncü dönem sınavlarına ise sınav tarihinin ilk günü itibariyle 17 yaşını doldurmuş, 18 yaşından gün almış olanlar kayıt yenileyerek katılabilmektedir.

Ortak Dersler:

  • Ortak Dersler, Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için alınması gereken zorunlu derslerdir.
  • Öğrenci Ortak dersleri başarmak ya da muaf olmak durumundadır. (Öğrenci, bir “ortak” dersten 3 kez sınava girip başarısız olduğu takdirde, o dersten muaf sayılır.)
  • Öğrenci muaf olduğu dersin kredisini alamaz, sadece başarma zorunluluğu ortadan kalkar. Muaf olunan ortak ders, istenirse tekrar alınabilir.
  • Öğrenci “Dil ve Anlatım” dersi başarmak zorundadır. Bu dersten muaf olunamaz.

Seçmeli Dersler:

  • Seçmeli Dersler, alınması zorunlu olmayan, gerekli toplam krediyi tamamlamak için ortak derslerin yanında öğrencinin isteğine bağlı olarak alınan derslerdir.
  • Seçmeli derslerden başarısız olan öğrenci o dersi istediği takdirde tekrar alabilir veya onun yerine başka seçmeli ders seçebilir.

Kredi:

Müfredat programında belirtilen derslerin haftalık ders saati sayısı o dersin kredisini ifade eder. (Örneğin; DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ 3 dersinin haftalık ders saati 1’dir, kredisi de 1’dir).

  • Öğrenciler, başardıkları derslerin kredilerini kazanmaktadırlar.
  • Toplam Kredi: Öğrencinin tasdikname/denklik belgelerinde getirdiği derslerin kredileri ile Açık Öğretim Lisesi sınavlarında kazandığı kredilerin toplamıdır.

Açık Öğretim Lisesi (Alan Yok/Alan Yok-2) Mezuniyet Şartları:

  • Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
  • Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
  • Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
  • Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.

Ders Seçimi:

Öğrencilerin, öğrencilik durumu “Aktif” olduktan sonra sınavına gireceği dersleri seçmek zorundadır. Öğrenciler ders seçimlerini öğrenci numaralarını ve kişisel şifrelerini kullanarak öğrenci sayfasından yapmaları gerekmektedir. Ders seçiminde tüm sorumluluk öğrenciye aittir.Ders seçimini çalışma takviminde belirtilen süre içerisinde yapmayan öğrencilerin sınava gireceği dersler sistem tarafından atanır ve öğrenciler seçilen bu derslerden sınava girmek zorundadır.

Kitapların Alınması:

Öğrenciler; sistem üzerinden seçtikleri derslerin listesi ile birlikte Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek kitaplarını alabilirler.

Sınavlar:

  • Sınav Merkezinin Belirlenmesi
    Öğrencilik durumu Aktif hale gelen öğrenciler (üçüncü dönem hariç) çalışma takviminde belirtilen süre içerisinde, öğrenci numarası ve şifresiyle sisteme girerek, isterlerse sınav merkezini değiştirebilir (Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü öğrenciye tanınan sınav yeri değişikliği yapma süresini değiştirme hakkına sahiptir ) .
    Açık Öğretim Lisesi ve Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerekli görülmesi durumunda sınav merkezinde değişiklik yapabilir.
  • Sınav Şekli ve Tarihi
    Açık Öğretim Lisesi sınavları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirlediği okullarda, merkezi sistemle çoktan seçmeli test metodu kullanılarak yapılmaktadır.
    Sınavlarda;
    – Her dersten 20 soru sorulmaktadır,
    – Her soru 4 seçeneklidir,
    – Her doğru cevabın değeri 5 puandır,
    – Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez (götürmez).
    – Sınavların değerlendirilmesi Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre yapılır.
  • Sınava Giriş Belgelerinin Alınması
    Sınava Giriş Belgeleri web sitemizde yayınlanmaktadır. Bu adresten alınacak Sınav Giriş Belgesine ait bilgisayar çıktısı ile sınava girilmelidir.
    Sınav Giriş Belgesi fotoğrafsız ise, irtibat bürolarınca öğrencinin fotoğrafı sisteme eklenerek, fotoğraflı giriş belgesinin alınması
    Öğrencilerin adreslerine herhangi bir sınav evrakı gönderilmemektedir.
    – Sınav Giriş Belgesindeki bilgiler ile açıklamaları dikkatlice okuyunuz.
    – Sınav Giriş Belgenizde belirtilen okul ve salonda sınava girmeniz gerektiğini unutmayınız.
    – Sınav gününden önce sınava gireceğiniz yeri mutlaka görünüz.
  • Sınav Günü Yanınıza Almanız Gerekenler
    Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı, pasaport  veya ehliyet belgelerinden
    – Sistem üzerinden alınan fotoğraflı Sınava Giriş
    – Kurşun kalem ve silgi.
  • Sınavların Değerlendirilmesi
    Sınavlar yapıldıktan sonra, cevap kâğıtları Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde optik okuyucularla okunmakta ve bilgisayar programı ile değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme programında aynı zamanda “Kopya Analiz Tekniği” kullanılmaktadır. Sınavınızın iptal edilmemesi için cevap kâğıdınızı kimseye göstermeyiniz, kopya çekmeyiniz, çektirmeyiniz.
    – Cevap kâğıtlarını okumak için düzenlenmiş optik okuyucular, hatasız kodlanan cevapları değerlendirdiği için kodlama yaparken dikkatli
  • Sınav Sonuçlarının Duyurulması
    Sınav sonuçları sitemizde duyurulmaktadır. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçimi zorunludur.
  • Sınav Sonuçlarına İtiraz Edilmesi
    – 
    Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, sınav sonuçlarının internet adreslerinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içinde dilekçeyle Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne yapılacaktır. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne bu yönde yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
    – Öğrenciler, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını,
    T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, MEB Sınav İtiraz (Kurumsal Tahsilât) Programı aracılığı ile yapacaklardır.
    – İtirazda bulunabilmek için MEB “Kurumsal Tahsilat Programı” veya interaktif bankacılık aracılığıyla 20 TL(KDV Dahil) itiraz bedelini T.C Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden herhangi birine yatırdıktan sonra, öğrencinin T.C kimlik numarası ve nüfus cüzdanının seri numarası ile birlikte itiraz modülü üzerinden yapılabilecektir. İtiraz modülü itirazı için tıklayınız. 
    – Dilekçe, MEBİM “Alo 147”, BİMER ve MEB Bilgi Edinme sayfaları üzerinden yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

 

80 yorumlar

  1. blank

    ben 12.sınıfım açık lise 2.dönem kayitlari 23 ocakta başliyor ygs basvurularida ayin 18 inde bitiyor ygs ye basvurduktan sonra aciga geçsem ygs ile ilgili bir sorun olurmu çunku ygs ye basvururken hangi tur lisede okudugumuzu belirtiyoruz.

  2. blank

    Ben liseyi bitirdim ama alttan 9.sınıf dil anlatım sorumluyum sonraki seneler derslerim iyiydi sinava girmedgm için hakkim yandi acik lisedn sinav olmadan diploma alabilirmiyim

  3. blank

    Ben diyarbakır nüfusluyum ama bursada çalışıyorum kayıt yaptırabilirmiyim orda.

  4. blank

    Hocam ben 2007 de lise 2 terkim yasım 27 yasdayım sorun cıkarmı bide acıkögretime kayıt yapmayı düşünüyom ama mesala ne kadar zamnda tasdikname veriyolar…

  5. blank

    Ben meslek lisesini bitirdim ama alttan ders oldu için diploma alamadım şuanda halk eğitimemi gitmem gerekiyor

  6. blank

    açık liseye geçerken şuan bulunduğumuz okuldan bir belge almamız gerekiyormu?

    • blank

      e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden; İlköğretimi tamamlayanlar ile liselerin ara sınıflarından ayrılanlardan,  Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,  T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir. Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir. (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır).

  7. blank

    Ben 2005 yılında lise 2 terkim lise 2 yi okudum ama devamsızlıktan kalmıştım tekrar etmeden bıraktım şimdi açık öğretime kayıt yaptırmayı istiyorum lise 2 den devam mi edicem ne kadar zmanda diplomami alabilirim

  8. blank

    hocam 2011 de kayıt yaptırmıştım 2 dönem gittim daha sonra kayıt yenilemedim. bu seneki 2.dönem kayıt yenileyebilirmiyim

  9. blank

    Ben bu 2016-2017 eğitim takviminde 10sınıf tekrar yaparken dondurdum bazı ailevi sebeplerden şimdi açıköğretimden devam etmek istiyorum devam edebilirmiyim ?

  10. blank

    Admin bey yeni kayıt işlermlerinde fotoğrafımı çekmediler herhangi bir sorun olur mu?Bir adet vesikalık fotoğraf teslim ettim.Şu anda öğrenci durumu aktif.Ama ileride bir sorun olur mu kaydım silinebilir mi?

  11. blank

    Admin birde kitaplarımı ne zaman ve nasıl alabilirim?

  12. blank

    Merhaba ben 2 yıl önce meslek lisesinde 3.sınıfı bitirip okula gitmedim açıktan alansız okumak istiyorum bu benim kredim için eksi olurmu? Meslek dersleri kredisi olmadığı zaman. Kaç dönemde bitiririm? Yanıt verirseniz çok mutlu olurum.Teşekkürler.

  13. blank

    Mrh ben açıktan okumak istiyorum halk eğitim merkezine meslek Lisesine kayıt yaptırmak istiyorum yani kız mslk lisesi okumak istiyorum okuyabiyomuyum düz okumak istemiyorum

  14. blank

    Ben lisenin 3 yil oldugu donemde okulu 2.sinifin yari doneminde biraktim kredim 4 yillik olarak mi olusur ve kredim cok olur mu

  15. blank

    Alınan ders bilgilerimi göremiyorum.Yeni kayıt olup ders seçmiştim.Ders bilgileri(alınan) bölümü şu anda bende gözükmüyor; neden olabilir?

  16. blank

    iyi günler. 1.dönem ortaokul sınavına girdim ve geçtim. şimdi ise yani 2.dönem olarak imam hatip lisesine kayıt yaptırabilir miyim admin? parayı yatırdım şimdi napmam gerekiyor?

  17. blank

    admin merhaba kayıt yenileme yaptım sistemde aktif görünüyorum fakat ders seçemiyorum neden acaba

  18. blank

    Acikogretim lise kayitlarinda bölüm secebiliyormuyuz hangi bolum daha iyi olur

  19. blank

    Benim nüfus cüzdanımda fotoğrafım yok yeni kimlik çıkarttik fakat daha gelmedikayıda vesikalık fotoğraf ile gitsem sorun olurmu

  20. blank

    242 kredim var 8.dönemi tamamlayınca bitireceğim okulu martta sınava girdikten sonra haziranda diplomayı alabilir miyim hocam lütfen cevaplayın.

  21. blank

    hocam açık lise lise ve dengi okullar içine giriyormu? milli savunma üniversitesine açık liseliler gidebilir mi ygs ve lys den iyi puan alırsak ?

  22. blank

    Ben acik ogretime gececem okuldan kac kredi gelir bide kredi nasil hesaplanir ?? 11. Sinif 2. Donem

  23. blank

    Selamlar ben lise 1 de kaldım devamsızlıktan acık liseye kayıt yapmak istiyordum da süresi de geçmiş galiba ne yapabilirim kayıt olabilir miyim tek yapamacagım icin babamda işlerinden dolayı yapamadı ne yapmamız gerek

  24. blank

    kayıtlar devam ediyomu uzatma gibi bi durum oldumu acaba

  25. blank

    kayıtlar uzatma gibi bir durum olabilirmi

  26. blank

    kayıtların tekrar acılma ihtimali varmı acaba?

  27. blank

    Açık liseye geçmek istiyorum şuan 9 şubat bir sekilde kayıt yaptırma ihtimalim var mı ?

  28. blank

    Kayıt yenilemeye geç kaldım uzatma olacak mı

  29. blank

    Bende geçmek istiyorum ve çok müşkül durumdayım su anda yaptırılmaz mi

  30. blank
    ahmed faruk albayrak

    açıköğretime ilk defa 3 subat döneminde kayıt oldum sınavda sorumlu olduğum dersler 1.dönemin konularımı 2.dönemin konularımı

  31. blank

    Ben 10.sinifin ikinci donemini okuom suan acik ogretime gidebilirmiyim

  32. blank

    ben ilk defa kayıt yaptıracam en yakın tarih n zaman yaptırabılırım

  33. blank

    Ben 9.sinifin bitirdikten sonra ojulu biraktim ve kaydimi acik ogretime almadim uc sene gecti simdi kaydimi acik ogretime yaptirabilirmiyim??

  34. blank

    9. Sınıfın 2. Dönemi okulu bıraktım
    Kayıt olmak istiyorum en yakın tarih ne zaman. Bide kayıt olursam kaldığım yerden mi devam edecem yoksa baştan mi

  35. blank

    Ya ben 8 inci sinifta braktim okulu ailewi konulardan dolayı simdi calisiyorum ama okumakta istiyorum aciktan ama hicbi bilgim yok aciktan okumayla ilgili bana bi yardimci olurmusunuz .?

  36. blank

    ben 11 cı sınıfta okulu bıraktım aradan 2 sene gecti tarıhlerı kacırdım maöl basvuru tarihleri ne zman

  37. blank

    ben meslek lisesi son sınıftan terkim soırumlu kaldığım dersler vardı o derslere girmediğim için tasdikname aldım lise sonu tekrardanmı okuyacağım yoksa sorumlu kaldığım derslerdenmi tekrar sınava gireceğim

  38. blank

    Acil bir durum var cevaplarsaniz sevinirim açık öğretimde orhune gecicem sağlık lisesine yada istediğim liseye yazilabiliyormuyum acil cvp

  39. blank

    1 sorum lise 1 de sınıfı bırakmak zorunda kaldım şimdi ise tekrarda okumak istiyom gerekli evraklar nelerdir
    2. sorum ben düz lise okuyordum şimdi açık ögretimde hangi bölüm yada sınıf cıkacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir