2016 Öğretim Yılı 2. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri

1. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Lisesi – AÖL öğrencileri, yılda 3 kez yapılan sınavlar için girecekleri dersleri seçmek amacıyla Kayıt Yenileme işlemi yaparlar.
İçinde bulunulan dönem itibariyle Açık Öğretim Lisesinde öğrencilik durumu Aktif, Donuk ve Silik  durumdaki bütün öğrenciler kayıt yenileyebilirler.
Açık Öğretim Lisesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı 2. dönem kayıt yenileme işlemleri 25 Ocak – 05 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt Yenileme işlemi için aşağıda adımları uygulayınız.

aciklise-kayit-yenileme-islemlerii

 

1. Adım: Kayıt Yenileme Ücretini Bankaya Ödeyiniz.

Açık Öğretim Lisesine Kayıt Yenileme yaptıracak öğrenciler her yıl AÖL Müdürlüğünce belirlenen Kayıt Yenileme ücretini ödemek zorundadır. 2016 yılının 2. bir dönemi için Kayıt Yenileme katılım ücreti 40 TL.’dir. Bu ücretin;

  • Halk Bankası, Vakıflar Bankası yada Ziraat Bankasının herhangi bir şubesinden veya ATM’lerinden ya da internet bankacılığı ile T.C. Kimlik numaranızı beyan ederek Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Kurumsal Tahsilât Programı hesabına 30 TL.’sini ödeyip banka dekontunu alarak muhafaza ediniz.
  •  Kayıt yenileme işlemini yaptıracağınız Halk Eğitim Merkezi yada Mesleki Eğitim Merkezi okul aile birliğinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu kurumların konuyla ilgili görevlisine okul aile birliğinin dekontu ya da makbuzu karşılığında 10 TL.’sini ödeyiniz.

2. Adım: Kayıt Yenileme işlemleri için İrtibat Bürosuna gidiniz.

Bankadan aldığınız kayıt yenileme ücretini gösteren banka dekontu ile birlikte, bulunduğunuz yerdeki irtibat büroları olan Halk Eğitim Merkezi yada Meslekî Eğitim Merkezine giderek kayıt kabul görevlisine makbuzu ibraz ederek sisteme işletiniz.
Kayıt Yenileme işlemlerini yapan  irtibat bürolarını görmek için buraya tıklayınız.

3. Adım: Sistemden Öğrenci Sayfanıza Girerek Derslerinizi seçiniz.

Sizin için yeni bir dönem açıldıktan ve bu dönem için öğrencilik durumunuz Aktif hale getirildikten sonra,  öğrenci numarası ve şifrenizle sisteme girip derslerinizi seçiniz. Sistemde ders seçimi işlemini nasıl yapacağınız konusundaki açıklamalar için buraya tıklayınız.

Kayıt Yenileme Ücreti Ödemeyecek Olanlar;

a) Terörle mücadele görevini yaparken yaralanan gazilerimiz ile şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,
b) 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında yaralanan gazilerimiz ile bu mücadelede  şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,
c) Mahkeme kararıyla eğitim tedbiri verilmiş olanlar,
c) İstiklal madalyası verilmiş, Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlanmış olanlar;

Yukarıdaki  şartlardan birini taşıyan öğrenciler durumlarını belgelendirmek  şartıyla diploma harcı dışında, yeni kayıt, kayıt yenileme ve eğitim giderleri alınmayacaktır.

 

Not: 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde  yapılacak olan III. Dönem sınavlarına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı, sınavın  yapıldığı ilk gün itibariyle on yedi yaşını doldurmuş, on sekizden gün almış (24 Haziran 1998 ve daha önceki doğumlu) silik, donuk ve ya aktif öğrenciler  3. Dönem kayıt yenileme yaptırmaları halinde katılacaktır.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir