YGS SINAVI YERİNE OLGUNLUK SINAVI GETİRİLİYOR ...
- esra_deren
- Acemi
YGS SINAVI YERİNE OLGUNLUK SINAVI GETİRİLİYOR ...
YGS kalktı ve yerine Olgunluk Sınavı diye bir sınav getirildi. Bu yazımızda da Olgunluk Sınavı hakkında merak ettiğiniz herşey yer alacaktır. Şifre iddialarıyla tartışmalara neden olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) tarih oluyor. YGS’nin yerine Olgunluk sınavı gelecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Akşam gazetesi yazarı Turgay Polat’ın sorularını yanıtladı. Özcan, YGS’nin yerine getirilecek yeni sistemle ilgili çalışma yaptıklarını açıkladı. Daha fazla bilgi yazımızın devamında yer almaktadır.
YÖK Başkanı Özcan, şunları söyledi: “YGS’yi kaldırıp yerine ‘olgunluk‘ sınavını getiriyoruz. Böylece lise bitirme sınavını getirip ortaöğretim başarı puanını da bu sınavın sonucundan alacağız. Bu sınavı MEB yapacak, biz sadece LYS yapacağız. Öğrenciler lise son sınıfta ‘lise bitirme sınavı’na girecekler bu sınav öğrencinin lisede gördüğü derslerle ilgili olacak. Eğer hazırlıklarımızı yapabilirsek bu sınavda açık uçlu soru da sorabiliriz. İşte o zaman öğrencinin lise eğitimini desteklemiş oluruz. Öğrenciler bu sınavı geçmeden üniversiteye gidemeyecekler. Bu sınavı geçen öğrenciler LYS’ye katılıp tercih yapabilecekler. Sınavın bize bir faydası da öğrencinin hangi dersten başarılı olduğunu göreceğiz. O zaman belki LYS’de de öğrenciyi buna göre yönlendireceğiz. Ama tekrar söyleyeyim bundan sonra top MEB’dedir.
İlerleyen zamanda öğrencileri aynı gün sınav yapmayıp randevu sistemiyle sınav yapacağız. Ve bir de IB, SAT gibi sınavlarla da üniversitelere öğrenci alacağız.”
YÖK Başkanı Özcan, şunları söyledi: “YGS’yi kaldırıp yerine ‘olgunluk‘ sınavını getiriyoruz. Böylece lise bitirme sınavını getirip ortaöğretim başarı puanını da bu sınavın sonucundan alacağız. Bu sınavı MEB yapacak, biz sadece LYS yapacağız. Öğrenciler lise son sınıfta ‘lise bitirme sınavı’na girecekler bu sınav öğrencinin lisede gördüğü derslerle ilgili olacak. Eğer hazırlıklarımızı yapabilirsek bu sınavda açık uçlu soru da sorabiliriz. İşte o zaman öğrencinin lise eğitimini desteklemiş oluruz. Öğrenciler bu sınavı geçmeden üniversiteye gidemeyecekler. Bu sınavı geçen öğrenciler LYS’ye katılıp tercih yapabilecekler. Sınavın bize bir faydası da öğrencinin hangi dersten başarılı olduğunu göreceğiz. O zaman belki LYS’de de öğrenciyi buna göre yönlendireceğiz. Ama tekrar söyleyeyim bundan sonra top MEB’dedir.
İlerleyen zamanda öğrencileri aynı gün sınav yapmayıp randevu sistemiyle sınav yapacağız. Ve bir de IB, SAT gibi sınavlarla da üniversitelere öğrenci alacağız.”
MANTIK YALNIZCA AMA YALNIZCA GERÇEK SEVGİNİN GİZEMLİ DENKLEMLERİNDE BULUNABİLİR ...
Re: YGS SINAVI YERİNE OLGUNLUK SINAVI GETİRİLİYOR ...
sınavsız hayat yok
yalnız ziya özcan artık yök başkanı değil eski bir haber sanırım bu 

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
- esra_deren
- Acemi
EVET AMA BAZI FORUM SAYFALARINDA OLDU DİYE YAZIYOR O YÜZDEN PAYLAŞMAK İSTEDİM...
MANTIK YALNIZCA AMA YALNIZCA GERÇEK SEVGİNİN GİZEMLİ DENKLEMLERİNDE BULUNABİLİR ...
tşkler paylaşımın için
sanki aynı kapıya çıkıyor gibi iki sınav var zaten 

- esra_deren
- Acemi
RİCA EDERİM FAKAT ŞÖYLE BİR SORUN VAR BİZİM DURUMUMUZDA OLAN ARKADAŞLAR İÇİN NE YAPACAKLAR ANLAYAMADIM ?
- maybeoneday
- Uzman

Dışımdaki merhametimle oyun oynamayın ki , içimdeki şeytan hayatınızı lunaparka çevirmesin 

anlamayacak birşey yok bizde örgündekiler gibi son dönemde sınava alcaklar ...ygs ye girceğimiz gibi düşün
pek fark yok gibi

mezun olanları tekrar tabi tutmazlar sınava bencemaybeoneday yazdı:bizim durumumuz karışık. daha önce mezun olmus arkadaslar da olgunluk sınavına dahil edilecekler değişen hiçbirşey yok aynı

Dersaneleride kaldırdırlar mı ?
Ve AŞK insanın alnına
dokundu
Sübhanel Rabbiyel Ala
dokundu
Sübhanel Rabbiyel Ala
-
- Yardımcı Uzman
pskolog yazdı:mezun olanları tekrar tabi tutmazlar sınava bencemaybeoneday yazdı:bizim durumumuz karışık. daha önce mezun olmus arkadaslar da olgunluk sınavına dahil edilecekler değişen hiçbirşey yok aynı
tutabilirlerde.. ama mevcut durumda liseyi bitirmis olanin diploma alma sarti buna bagli olmaz belki. cunku kazanilmis hak. bu olgunluk sinavini gecemeyen lise mezunu bile olamayacak diye okumustum gecen sene. yanlis hatirlamiyorsam oyleydi... 2013'e kalmadan su lise bitse artik. yeni yeni icadlar cikiyor surekli. 5 kisi oturmus milletin gelecegini kafasina gore tayin ediyor bu ulkede.
- kardelen198
- Uzman Doktor
Aynen öyle bu sene liseyi bitirebilirim inşallah; büyük değişiklikler olucak gibi görünüyor 

- 4+4+4 konusunda bir anket çalışması yaptınız mı?Ayşe qüL yazdı:Dersaneleride kaldırdırlar mı ?
Çok farklı değerlendirmeler yaptık. Nimet Hanım’ın bakanlığı döneminde yapılan Eğitim Şûrası’nda bu konuda çalışmalar başladı. Arkadaşlara, “Dünyadaki uygulamaları da getirin” dedim. Sizlere ilk kez açıkladığım gibi, “hizmet alımı” ile eğitim ve öğretim başlattığımızda, anında özel okul şansı doğacak. “Hizmet alımı” ile öğrenci başına özel okullara destek vereceğiz. YGS ve LYS’yi de kaldıracağımız için dershanelerin de kalkmasını arzu ediyoruz. Vatandaşa ciddi külfet oluşturduğunu görüyoruz. Ama artık doyuma ulaşmıştır. Belirli birikimleri ve kadroları var, onlar da okullaşsınlar. Biz de onlardan hizmet alalım. Özel hastanelerden hizmet alımı gibi.
- YGS ve LYS kalkacaksa üniversiteye girişler nasıl olacak?
Okul başarı puanları gibi kriterlerle öğrenciler liseden sonra üniversiteye girecekler. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’nın da YÖK’ün de altyapı çalışmaları var.
arkadaşlar böyle bir şey yok. takılmayın böyle şeylere.
şimdilik yok ama altyapı çalışmaları başlamış en az 2 yıl sonrasrcn7 yazdı:arkadaşlar böyle bir şey yok. takılmayın böyle şeylere.

2 yıl sonrasa iyi ben sahsen ygs tercih ederim bu olgunluk sinavi hakkında bilgim ha ygs hakkındada yokya neyse allah hepimize kolaylık versin butun hayatımız sinav oldu
Umutsuzluga kapılmak mutsuzluğa kapı aralar içinde besledigin umut seni hayata bağlar