mesleki acık ögretim lisesindede ingilizce 6 7 8 mecburi
mesleki acık ögretim lisesindede ingilizce 6 7 8 mecburi
sitelerinden yaptıkları acıklamayı aynen buraya kopyalıyorum
Mesleki Açık Öğretim Lisesinde İmam-Hatip hariç diğer alanlarında Yabancı Dil 5 ve Yabancı Dil 6 dersleri, Mesleki Açık Öğretim Lisesi İmam Hatip Programında ise Yabancı Dil 5, Yabancı Dil 6, Yabancı Dil 7 ve Yabancı Dil 8 dersleri öğrencilerimize kademeli olarak zorunlu ortak ders olarak eklenmektedir. Bazı öğrencilerimizin zorunlu dersleri arasında bulunmayan bu dersler ders seçme ekranında ve alabileceği dersler arasında ortak ders olarak görülmektedir. Bu durumda bu dersleri seçmek zorunda değilsiniz Ancak 2012-2013 öğretim yılına kadar mezun olamayan bütün öğrencilerimiz bu derslerden sorumlu olacaklardır. Zorunlu dersleri arasında yukarıda belirtilen dersleri gören öğrencilerimiz bu dersleri seçmek ve başarılı olmak zorundadır.
Örneğin: Mesleki Açık Öğretim Lisesi İmam Hatip Alanına kayıtlı bir öğrenci toplam dönemi 7 ve üzeri ise Yabancı dil 5 ve Yabancı dil 6 derslerinden sorumlu olmayacaktır. Aynı öğrencinin dönemi 6 ve aşağısı ise bu derslerden sorumlu tutulacaktır. Bu şekilde 2012-2013 Öğretim yılı itibari ile mezun olamayan her öğrenci bu derslerden sorumlu tutulacaktır.
Kayıt yenileme işlemini yaptıktan sonra en geç 16 Mart 2012 tarihine kadar ders seçiminizi yapınız. Ders seçme işlemini yarım bırakmayınız. Seçilmeyen veya eksik seçilen derslerden öğrencinin kendisi sorumludur.
Mesleki Açık Öğretim Lisesinde İmam-Hatip hariç diğer alanlarında Yabancı Dil 5 ve Yabancı Dil 6 dersleri, Mesleki Açık Öğretim Lisesi İmam Hatip Programında ise Yabancı Dil 5, Yabancı Dil 6, Yabancı Dil 7 ve Yabancı Dil 8 dersleri öğrencilerimize kademeli olarak zorunlu ortak ders olarak eklenmektedir. Bazı öğrencilerimizin zorunlu dersleri arasında bulunmayan bu dersler ders seçme ekranında ve alabileceği dersler arasında ortak ders olarak görülmektedir. Bu durumda bu dersleri seçmek zorunda değilsiniz Ancak 2012-2013 öğretim yılına kadar mezun olamayan bütün öğrencilerimiz bu derslerden sorumlu olacaklardır. Zorunlu dersleri arasında yukarıda belirtilen dersleri gören öğrencilerimiz bu dersleri seçmek ve başarılı olmak zorundadır.
Örneğin: Mesleki Açık Öğretim Lisesi İmam Hatip Alanına kayıtlı bir öğrenci toplam dönemi 7 ve üzeri ise Yabancı dil 5 ve Yabancı dil 6 derslerinden sorumlu olmayacaktır. Aynı öğrencinin dönemi 6 ve aşağısı ise bu derslerden sorumlu tutulacaktır. Bu şekilde 2012-2013 Öğretim yılı itibari ile mezun olamayan her öğrenci bu derslerden sorumlu tutulacaktır.
Kayıt yenileme işlemini yaptıktan sonra en geç 16 Mart 2012 tarihine kadar ders seçiminizi yapınız. Ders seçme işlemini yarım bırakmayınız. Seçilmeyen veya eksik seçilen derslerden öğrencinin kendisi sorumludur.
Re: mesleki acık ögretim lisesindede ingilizce 6 7 8 mecbur
Evet kademeli olarak düz açık lisede herkes alansız okuyacağı için zaten İngilizce 1-8 zorunlu olacaktı. Dolayısıyla, MAÖL için de aynı uygulama yavaş yavaş yerleşecek. Zaten yüzyüze eğitime gitmeye zaman bulamayan öğrenciler, bir de 8 dönem İngilizce dersi için savaş verecek...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
gerçekten ing temeli olmayanlara yazık edecekler. kurstan başka çaresi yok bu satten sonra temel için (benim şahsi görüşüm tartısılabilir) herkesin parası varmı? imkanı, vakti varmı ? niçin düşünmüyorlar
2009-2010 eğitim yılında Geometri 1 ve 2 dersinin ilk kez zorulu ders olarak eklenmesi, son senesini okuyan açık liselileri zamanında şoke etmişti. Bizzat şahidim ki, forumda birçok arkadaşımızın mezuniyetini 1 yıl geciktirmişti. Aynen bu İngilizce'de böyle olacak gibi görünüyor. Bu Geometri'den de kötü, 1 değil 3 değil tam 8 dönem, dile kolay...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
- kardelen198
- Uzman Doktor
Ne diyelim; aramıza hoşgeldiniz arkadaşlar!
demekki tek şart kalmadan her dönem geçmek ing 

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
slm 11. dönemim 5-6 ders seçerken ortak görünüyo ama zorunlu ders bölümünde yok ing 3-4 var şimdi 5-6 sınavlarına girmem gerekmiyomu benim eğer böyleyse çok sevinirim 

Ortak yazıyorsa, zamanla zorunlu derslere eklenecektir. Bu sene eklenmeden mezun olur musun onu zaman gösterecek. Ama seneye her MAÖL öğrencisine zorunlu olacak bu dersler...mapavrili yazdı:slm 11. dönemim 5-6 ders seçerken ortak görünüyo ama zorunlu ders bölümünde yok ing 3-4 var şimdi 5-6 sınavlarına girmem gerekmiyomu benim eğer böyleyse çok sevinirim
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
DESTEK... DESTEK... DESTEK ...ARKADSLAR LUTFEN USENMEYIN YAZIN DILEKCEYI ING BIZIM BIR SENEMIZE MAL OLCAK KIM BILIR KAC INSANINDA OLE INS SESIMIZI DUYACAKLAR 

Bu başlık için gerçekden çok teşekkürler. Ben temmuzda mezunum ama bu ing olayını yeni görüp telaşlanmışdım. Açıkcası maöl de okumamın ilk kez faydasını gördüm 

Bu arada mapavrili 11. dönemdesin eğer en geç temmuz da mezun oluyorsan sorun yok çünkü 2012 - 2013 yani 17 Eylül 2013 den irtibaren maöl deki arkadaşlara eklenicek öncesinde yok açıklama bu şekilde
Kolay Gelsin.
Kolay Gelsin.