Mezuniyet hakkında hiçbirşey bilmiyorum ?

Her Konuda Tartışabilirsiniz
burakmersin11

Mezuniyet hakkında hiçbirşey bilmiyorum ?

Mesaj gönderen burakmersin11 » 11 May 2012, 23:01

Selamun Aleykum Arkadaşlar. Şimdi ben açık liseye 2012 şubat sınavından once kayıt oldum. Kayıt oldugumda kredim 114 idi. Okuldan gelmiş bu krediler. Şubat sınavına girdim ve 20 kredi topladım 134 oldu . Ben şimdi 192 krediyi tamamlayınca mezun oluyormuyum seneye öss ye girebilecekmiyim ? Bölümümde genel kültür bu arada. Şimdiden cevaplarınız için Allah razı olsun teşekkür ederim.

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Re: Mezuniyet hakkında hiçbirşey bilmiyorum ?

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 12 May 2012, 00:22

burakmersin11 yazdı:Selamun Aleykum Arkadaşlar. Şimdi ben açık liseye 2012 şubat sınavından once kayıt oldum. Kayıt oldugumda kredim 114 idi. Okuldan gelmiş bu krediler. Şubat sınavına girdim ve 20 kredi topladım 134 oldu . Ben şimdi 192 krediyi tamamlayınca mezun oluyormuyum seneye öss ye girebilecekmiyim ? Bölümümde genel kültür bu arada. Şimdiden cevaplarınız için Allah razı olsun teşekkür ederim.

Ve aleyküm selam...

Kredinizi 192 ye tamamladığınızda ve zorunlu derslerinizin hepsini bitirdiğinizde (o derslerden geçerek veya muaf olarak) mezun olursunuz.

Ve bu şartlar altında seneye Üniversite sınavına girebilirsiniz.

Amin Allah sizden de razı olsun.
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

burakmersin11

Mesaj gönderen burakmersin11 » 12 May 2012, 01:48

Kardeşim Allah razı olsun teşekkür ederim tekrardan yani 192yi temmuz sınavıyla berabermi toplamam gerekiyor ek sınav flan dediler obur sene kesin girmem gerekiyor sınava cünkü. Eğer toplayamazsam 192 krediyi 2013 yılının şubat sınavındada bir şansım varmı acaba ?

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 12 May 2012, 20:26

Şimdi şöyle oluyor sizin 58 eksik krediniz var. Bu da 2 dönem demek. Ama iki dönemde de 30 krediyi almanız gerekir.
Eğer Temmuz sınavında 30 kredi alamazsanız ek sınava giremezsiniz. Bu yol üzerinden devam edersek , mesela ; Temmuz sınavında 20 kredi aldınız, o zaman seneye Ocak sınavına girebilirsiniz, gene 58 krediyi toparlayamazsanız Mayıs sınavınada girebilirsiniz.

Kısacası Ocak ve Mayıs sınavlarına girmeniz Üniversite sınavına girmenize engel değil.
siz Mayıs sınavına kadar 192 krediyi tamamlamaya bakın. Sizin durumunuz Üniversite sınavına girmeye müsait.
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön