Coğrafya-7'den bir sorunun cevabı yanlış verilmiş!

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Coğrafya-7'den bir sorunun cevabı yanlış verilmiş!

Mesaj gönderen kardelen198 » 18 May 2012, 00:58

Arkadaşlar Coğrafya-7'nin 6. Sorusunun doğru cevabı A şıkkı Silah yapımı olması gerekiyor, bunlar C şıkkı Tarım aletleri yapımı olarak vermişler, kesinlikle bu cevap yanlış. Kitaba baktım 29. sayfada Silah yapımı diyor, o kadar eminim ki Online Testlere de baktım orada da sorulmuştu bu soru - Coğrafya-7, 3.test, Soru 13- burada da doğru cevap olarak Silah yapımı verilmiş. Benimle aynı durumda olan var mı? Bu durumu aloeğitime bildirelim.

Kullanıcı avatarı
E-mine
Doktor

Re: Coğrafya-7'den bir sorunun cevabı yanlış verilmiş!

Mesaj gönderen E-mine » 18 May 2012, 01:05

Merhabalar arkadaşlar, evet bende ilk silah yapımı olarak yani A şıkkını işaretledim ama birşey dikkatimi çekti geçmiş sınav sorularında yine ilk tarımda kullanıldığına dair şık doğru olarak gösteriliyordu.Araştırdım kitapta ilk silah yapımında deniyor, nettede ilk silah yapımı deniyordu :(

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 18 May 2012, 01:27

Evet Emine tekrar baktım Online testlere sanırım her girişte sorunun sırası değişiyor ama cevap aynı Silah yapımı. Ben şimdi bir dilekçe yazdım aloegitime göndericem bakalım ne diycekler, soruları onlar mı hazırlıyorlar, neresi ilgilenir, nereye başvuralım?

Kullanıcı avatarı
E-mine
Doktor

Mesaj gönderen E-mine » 18 May 2012, 01:46

Hiç bilmiyorum ki canım, Emraha soralım o daha iyi bilir..
Ama dediğim gibi geçmiş sınav sorularında demirin ilk kullanımını tarım doğru cevaptı sonrasındaki sınav sorularında Silah yapımı ve kitaptada Silah yapımında kullanıldığı vurgulanmış.. Coğrafyada 1. soruyu yanlış yapmışım, 1 yanlışım olması gerekirken bu demirin ilk kullanımının cevabı doğru olmasına rağmen 2 yanlışım oldu..

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 18 May 2012, 02:06

E-mine yazdı:Hiç bilmiyorum ki canım, Emraha soralım o daha iyi bilir..
Ama dediğim gibi geçmiş sınav sorularında demirin ilk kullanımını tarım doğru cevaptı sonrasındaki sınav sorularında Silah yapımı ve kitaptada Silah yapımında kullanıldığı vurgulanmış.. Coğrafyada 1. soruyu yanlış yapmışım, 1 yanlışım olması gerekirken bu demirin ilk kullanımının cevabı doğru olmasına rağmen 2 yanlışım oldu..
Neden 2 yanlışım var diyorsun ortada bir yanlış varsa bu da kurumun yanlışı, düzeltmeleri gerekir bunu :roll:

Kullanıcı avatarı
E-mine
Doktor

Mesaj gönderen E-mine » 18 May 2012, 02:40

Bize göre yanlış değil ama Cevap kitapcığına göre yanlış, bunun düzeltilmesi için ne gerekiyorsa en kısa zamanda yapalım canım yoksa farkına varmazlar bile...

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 18 May 2012, 03:05

Evet uğraşalım tabi üstelik 4 kredilik ders. Bir yanlışlık olmasın diye nette de baktım wikipedi de "Demirin ilk kullanımına dair işaretler, mızrak uçları, bıçak ve süs eşyası" diye devam ediyor, Tarım aletinden bahsetmemiş. :roll: Ne yapsak bir dersaneye başvurup TV'lere mi haber versek :D

http://tr.wikipedia.org/wiki/Demir

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 18 May 2012, 03:36

Emine dediğin gibi eski sorulara ben de baktım şimdi, yalnızca 7-8 Ağustos 2010 Coğrafya sorularında buldum aynı soruyu, doğru cevap olarakta "Silah yapımı" verilmiş. :roll:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 18 May 2012, 05:21

Evet arkadaşlar, soruyu ben de araştırıp buldum ve cevabını yanlış vermişler. Doğru yanıt kesinlikle "silah yapımında" olacaktır.

Resim

MEB'e bu sorunun cevabının değerlendirmesinde doğru şıkla yapılması için herkes mail atsın;

İyi günler, Açık Öğretim Lisesi 2011-2012 birinci dönem sınavlarında Coğrafya 7 dersininin çıkan sorularında 6. soru olan "Demir ilk önce hangi alanda kullanılmıştır?" sorusunun cevabı, yayınlanmış olan soru-cevap dosyasında yanlış bir şıkla yani "C) Tarım Aletlerinin Yapımında" olarak gösterilmiştir. Bu sorunun doğru cevabı olan "A) Silah Yapımında" şıkkının, sınav değerlendirilmesinde dikkate alınmasını ve bizlerin yanlış şıkkın değerlendirilmesiyle yaşayacağımız mağduriyetimizin önüne geçilmesini rica ediyorum.

Bu yazıyı Coğrafya 7 sınavına giren herkes, TC kimlik numarasını ve AÖL öğrenci numarasını da sonuna ekleyip;

aloegitim@meb.gov.tr

adresine yollasın.
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 18 May 2012, 06:21

Çok teşekkürler Emrah ilgilendiğin için, yazdığın örneği de hemen şimdi gönderiyorum. Düzeltirler değil mi?

Kullanıcı avatarı
E-mine
Doktor

Mesaj gönderen E-mine » 18 May 2012, 07:19

Emrah çok teşekkür ederiz, gönderdim inşallah kısa sürede düzeltilir..
Kardelen hatırlamıyorum hangisindeydi ama eminim orda da Tarım diye geçiyordu bunun üzerine Silah yapımı diye bilmeme rağmen hem kitaba hemde senin gibi wikipedia' ya baktım Demirdi, yanlış yapmışlar dedim kendi kendime..5 puan bile önemli bizim için versinler 5 puanımızı :mrgreen:

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 18 May 2012, 18:03

Emine peki senin gönderdiğin mail ulaşmış mı yerine? Ben sonuçlar açıklandığında göndermiştim hemen bir tane, sonra Emrahınkini de gönderdim ama ulaşmamış yerine. Şimdi bir cevap var mı diye baktım da Gereksizler Kutuma hata mesajları gelmiş ulaşmamış benimkiler, tekrar gönderdim yine aynı hata mesajları geldi...

Vakit kaybetmeden MEB'in bilgi edinme sistemine de mi göndersek acaba, biliyorsun en erken 1 ayda cevaplıyorlar. :cry: Bu nedir yaa... :roll:

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 18 May 2012, 18:39

MEB' e de gönderdim şimdi bir ileti ama yetmez tabi ki 1 ay onları bekleyemem, birazdan HEM'e gidip anlatıcam durumu, benim ulaşamadığım AOL'ye bakalım onlar ulaşabilecekler mi? Yok olmadı bunlardan hiçbiri bir sonuç vermezse, biz de sonuçlar açıklandığında güzelce yaparız sınava itirazımızı o vakit değerlendiriler herhalde... :roll:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 18 May 2012, 20:32

kardelen198 yazdı:Emine peki senin gönderdiğin mail ulaşmış mı yerine? Ben sonuçlar açıklandığında göndermiştim hemen bir tane, sonra Emrahınkini de gönderdim ama ulaşmamış yerine. Şimdi bir cevap var mı diye baktım da Gereksizler Kutuma hata mesajları gelmiş ulaşmamış benimkiler, tekrar gönderdim yine aynı hata mesajları geldi...

Vakit kaybetmeden MEB'in bilgi edinme sistemine de mi göndersek acaba, biliyorsun en erken 1 ayda cevaplıyorlar. :cry: Bu nedir yaa... :roll:
Sen yanlış adrese yollamış olabilir misin?

aloegitim@meb.gov.tr ---- Bu adrese gönderilen maillere "gönderilemedi" diye hata mesajı gelmez. Bir daha dene bence. Bu mail adresi çok hızlı cevaplanıyor, bu yüzden bu adrese göndermeniz çok önemli...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
E-mine
Doktor

Mesaj gönderen E-mine » 18 May 2012, 23:24

Kardelencim ben maili gönderdim bir sorun çıkmadı ama henuz bir cevap gelmedi kendilerinden :(

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön