Seçmeli Ders ve Kararsızlık

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
E-mine
Doktor

Seçmeli Ders ve Kararsızlık

Mesaj gönderen E-mine » 02 Haz 2012, 07:14

Arkadaşlar Seçmeli derslerden seçebileceğim Sosyoloji 2, Sanat Tarihi 1-2, Ekonomi 1-2, kaldı Ekonominin tüm ünitelerine baktım ama biraz konuları dağınık karışık anlatılmış gibi geldi..Geçen dönem seçecektim bu yüzden vazgeçmiştim..Şimdi eğer Ekonomiyi seçersem 4. Oturuma 6 ders gelecek İngilizcede bu oturumda zaten..Biyoloji 3 düşünüyorum bu dersi seçen arkadaşlar var mı ? tavsiye eder misiniz ?

KGamze
Doçent

Re: Seçmeli Ders ve Kararsızlık

Mesaj gönderen KGamze » 02 Haz 2012, 07:36

-Bu 1'inci dönem girdim Biyoloji 3 dersinden 65 aldım. Eğer iyi hazırlanabilirsen kalacağınızı sanmıyorum. Normal bir çalışma ile bu puanı aldım.
-O Ekonomi 2 mi yoksa 1 mi ikisi de aynı kitapta dersi 1 olarak mı 2 olarak mı seçeceksiniz. Ben ikisinden de girdim 45 ile geçtim. Bütün cümleleri atlamadan çalışmanız gerekiyor. Rant, miras baya detaylı ya da benim dalım değil diye zorlanmış olabilirim de.
-Sosyolojiye gelince ilk girdiğimde 40 aldım çünkü çalışmamıştım sonra 60 aldım. Sosyoloji 2 den de 60 ile geçmiştim. Çalışırsanız yaparsınız eğer ben geçebiliyorsam herkes geçer.
-Sanat Tarihi 1'den 50 2'den de 50 aldım. Kolay bir ders değil ama zorda değil biraz hafıza istiyor.

Kullanıcı avatarı
E-mine
Doktor

Mesaj gönderen E-mine » 03 Haz 2012, 10:14

KGamze yazdı:-Bu 1'inci dönem girdim Biyoloji 3 dersinden 65 aldım. Eğer iyi hazırlanabilirsen kalacağınızı sanmıyorum. Normal bir çalışma ile bu puanı aldım.
-O Ekonomi 2 mi yoksa 1 mi ikisi de aynı kitapta dersi 1 olarak mı 2 olarak mı seçeceksiniz. Ben ikisinden de girdim 45 ile geçtim. Bütün cümleleri atlamadan çalışmanız gerekiyor. Rant, miras baya detaylı ya da benim dalım değil diye zorlanmış olabilirim de.
-Sosyolojiye gelince ilk girdiğimde 40 aldım çünkü çalışmamıştım sonra 60 aldım. Sosyoloji 2 den de 60 ile geçmiştim. Çalışırsanız yaparsınız eğer ben geçebiliyorsam herkes geçer.
-Sanat Tarihi 1'den 50 2'den de 50 aldım. Kolay bir ders değil ama zorda değil biraz hafıza istiyor.
Ekonomi 1-2 de aynı kitap olduğu için ikisini alacağım alırsam fakat Biyoloji 3 ü seçmek daha mantıklı gibi..
Gamzecim kalmamak için değilde 90 80 alabileceğim yani not ortalamamı düşürmemesi, fazla karışık bir ders olmaması önemli benim için.
Sosyoloji 2 ile Biyoloji 3 ü seçeceğim sanırım..
Bu arada Gamze senin kaçıncı dönemin ? bütün seçmelileri seçmişsin bişi kalmamış neredeyse :)

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 03 Haz 2012, 20:54

Şıı sus sus beni sorma ben yıllardır bu müessesedeyim. :mrgreen:

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 04 Haz 2012, 00:15

Eminecim bu dönem aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum, hangi dersi seçmeyi düşünsem ya 1. ya da 4. oturumda derslerim yığılıyor. Böyle olunca bu dönem full İngilizcelere ağırlık vericem galiba Ekonomi 1-2 konusunda ben de senin gibi karasızım, şöyle üstün körü inceledim ve karmaşık geldi bana bu sebeple galiba seçemiycem, Ekonomi 1-2'ye çalışmaktansa Seçmeli İngilizce 8'i mi seçsem acaba diye düşünmüyor değilim ama bu da büyük risk gibi geliyor zor da sorabilirler... Düşünüyorum, düşünüyorum karar veremiyorum... Sen geçen dönem Seçmeli İng.-7'yi seçmiş miydin?

Diğer derslere gelince
Sosyoloji ve Biyoloji'yi dönemlerinde almıştım, zor değiller ezbere dayanıyor yüksek notlar alabilirsin.

Sanat Tarihi hakkında daha önce arkadaşlarımızın fikirlerini sormuştum yanlış hatırlamıyorsam çokta memnun kalmamışlardı yinede 1, 2'den kolaymış.

Kullanıcı avatarı
E-mine
Doktor

Mesaj gönderen E-mine » 04 Haz 2012, 00:45

Gamze tamam sormuyorum :mrgreen:
Kardelencim ben İngilizcenin seçmelilerini 7 hariç hepsini aldım, sonra sizin önerileriniz üzerine 7 i almadım çok da iyi yapmışım, seçseymişim Seçmeli İngilizce 7 i 12 doğrum olacaktı oysa diğer seçmelileri seçerek 80 90 arası aldım.Çok teşekkür ederim size :mrgreen:
İngilizce dışındaki seçmeliler not ortalamamı yükseltti, bu zamana kadar seçmeli İngilizceleri seçmekle büyük hata yapmışım :( not ortalamamın ciddi anlamda düşürdü.Bu yüzden bence Seçmeli ingilizce den uzak dur canım..

Ekonominin bütün ünitelerini okudum konular karışık.Biyoloji 3 seçeceğim en mantıklısı..
Canım ya benimde hep aynı oturuma denk geliyor ama ne yapalım bu son sınavımız olacak bir aksilik çıkmazsa şayet..Bu son sınavımı kimsenin baltalamasına izin vermeyeceğim bu yüzden hiç düşünmeyelim bize verilen saat var sona kalan kişi beklemek zorunda, biz sadece sorulara konsantre olalımmm.

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 04 Haz 2012, 00:48

Sormuş kadar oldun da neyse daha :mrgreen:
Biyoloji 3'un son konuları nanay zaten tekrar ediyorum seçin derim. :mrgreen:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 04 Haz 2012, 03:11

Sanat Tarihi 1 ve 2'den herkesin uzak durmasını öneririm. Belki de açık lisenin en zor dersleri bunlar. Sosyoloji çok basit. Ekonomi de orta şeker...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 05 Haz 2012, 03:19

Aman Eminecim bir nebze de olsa yardımımız olduysa ne mutlu bizlere :mrgreen:

Bu dönem Seçmeli İng.-4 ve 5'i alıcam daha önce almamıştım şimdi almanın tam zamanıdır benim için ama dediğin gibi ben de Seçmeli İng.-8'i seçmeyi aklımdan bile geçirmeyim :roll: zaten dediğim gibi hangisini alsam aynı oturuma geliyor ve evet canım süre hakkımızı gerektiği kadar kullanabiliriz inşaAllah... ;)
Ve tavsiyeleriniz için ben de teşekkür ediyorum, ne Sanat Tarihi ne de Ekonomi'yi seçmek istemiyorum.

Kullanıcı avatarı
E-mine
Doktor

Mesaj gönderen E-mine » 06 Haz 2012, 05:45

Ah ah keşke daha önce bilseydim de seçmeseydim İngilizcenin seçmelilerini geçti artık :)
Merakımdan sanat tarihi 1 ve Ekonomi kitaplarının hepsini okudum zaten fikir sahibi olmak için :mrgreen: Emrah yok seçmiyoruz o dersleri :mrgreen:

Kardelencim geçmiş sınav sorularından İngilizce 3-4 ü dene eğer çoğunu biliyorsan seç derim, not ortalamanı düşürmesin..Not ortalamasına kafayı taktık iyice :mrgreen:

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 06 Haz 2012, 12:54

Merhaba emine, ben sanat tarihi dersini bir kere seçtim, geçtim ama 2. sini seçmeye de tövbe ettim. Ekonomi de bana göre değil ama içeriğini bilmiyorum.

Biyoloji dersini ben 7 ye kadar seçtim sadece 8 kaldı onu da seçmeyi düşünüyorum inşallah bu dönem. Ben sevdiğim için biyoloji, kimya ve coğrafyayı 8 e kadar seçmeli olarak aldım ve çok şükür not ortalamamı yükseltti bu dersler. Biyoloji 3 den 80 almıştım canım ben. Genelde biyo-3 ün konuları kolay. Ezbere dayanıyor. Ben biyoloji ve kimya kitaplarına 2 tur çalışıyorum. Sevenler seçsin bu dersleri ama ilgisi olmayanlar uzak dursun :)
Resim

Kullanıcı avatarı
dark_angel
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen dark_angel » 06 Haz 2012, 18:08

emrahk yazdı:Sanat Tarihi 1 ve 2'den herkesin uzak durmasını öneririm. Belki de açık lisenin en zor dersleri bunlar. Sosyoloji çok basit. Ekonomi de orta şeker...
ben bu son sınavda ikisini birden seçtim:d gerçekten zormuş.merakla sınav sonucunu bekliyorum=)

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 06 Haz 2012, 18:10

E-mine yazdı:Ah ah keşke daha önce bilseydim de seçmeseydim İngilizcenin seçmelilerini geçti artık :)
Merakımdan sanat tarihi 1 ve Ekonomi kitaplarının hepsini okudum zaten fikir sahibi olmak için :mrgreen: Emrah yok seçmiyoruz o dersleri :mrgreen:

Kardelencim geçmiş sınav sorularından İngilizce 3-4 ü dene eğer çoğunu biliyorsan seç derim, not ortalamanı düşürmesin..Not ortalamasına kafayı taktık iyice :mrgreen:
Evet yaa hem de ne kafayı takmak :mrgreen: şimdi Diploma Notu daha da önem kazanmış canım okuduğuma göre Diploma Notumuzu 5 ile çarpıp sonucu da 0.12 ile çarpıyormuşuz, bu da bizim obp'mız oluyormuş.Bu doğruysa ben muhtemelen tam puan alacakken bu durum benim puanımı 3-4 puan aşağı çekti. :roll:

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 07 Haz 2012, 20:22

Bu arada ben sosyoloji 1 ve 2 den girdim ikisi de kolaydı. Kitabı bir kez okumakla yüksek not alınabiliyor.
Resim

dersçalışankız
Doktor

Mesaj gönderen dersçalışankız » 08 Haz 2012, 03:22

seçmeli olarak biyoloji ve coğrafya (tarih) verdiği kredilerlede hemde çalışması ve anlaması kolay olduğu için bence seçilmeli ...bende hangi dersten giriyorsam onun seçmelisinide alıyorum oldukça faydalı oluyor bir taşla iki kuş vurmak gibi...tabi ingilizce ve matematik hariç

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön