AÖL ve Askerlik sınavları

Her Konuda Tartışabilirsiniz
kenan16
Uzman

AÖL ve Askerlik sınavları

Mesaj gönderen kenan16 » 29 Haz 2012, 19:21

İyi günler.AÖL öğrencileri askeriye sınavlarına girebilirmi ?

emrahk
Onursal Üye

Re: AÖL ve Askerlik sınavları

Mesaj gönderen emrahk » 29 Haz 2012, 20:05

Askeri birliğine bağlı bir durum. Yasal olarka sınava girme hakkın var ama benim duyduğuma göre acemi birliğindeyken sınavlar denk gelirse komutanlar sorun çıkarabiliyormuş...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

kenan16
Uzman

Mesaj gönderen kenan16 » 29 Haz 2012, 21:12

Askerdeyken değil ygs girdikten sonra belli bir puan barajını geçtikten sonra astsubaylık felan var.Arkadas Meslek Lisesinden alım yapıyolar diyodu düz liseden alım yapmıyolarmıs felan demişdi ama sormak istedim.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 29 Haz 2012, 21:54

Hmm, direkt öyle anladım sorundan.. :D

Sorunla ilgili bir bilgim yok ama. Şunu da söyleyeyim, askeri okullara girişlerde açık lise mezunlarını kabul etmiyorlar. Ama dediğin gibi astsubaylıkla ilgili bilgisi olan varsa yazar...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

saddamhuseyin
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen saddamhuseyin » 30 Haz 2012, 02:23

aol + 4 yıllık bir üniversite bitirirsen o zamanın şartlarına göre bir şansın olabilir. tabii yaşın, yaş sınırından küçük olacak... aol mezunlarını harb okuluna ve astsubay meslek yükaek okuluna almıyorlar.

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön