2012 LYS Sınavları

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Esienthes
Çırak
Mesajlar: 23
Kayıt: 05 Eyl 2011, 17:03

Re: 2012 LYS Sınavları

Mesaj gönderen Esienthes » 03 Tem 2012, 01:59

Artık ÖSYM'de öğrenci seviyesinin düştüğünün farkında. O bakımdan 'seçerek' adam alıyorlar ki üniversitelerin istediği şey de bu zira. Yani düşünsenize, eğitim seviyesi yerlerde olmasından dolayı, üniversiteye gidip kazandığı bölümle ilgisi olmayan insan çok var Türkiye'de. Kendi bölümüm adına söylüyorum; adam lise ikiden bu yana -hatta onu da geçiyorum- dördüncü sınıftan bu yana İngilizce görüyor lâkin üniversiteye geçtiği vakit temel kelimeleri bilmekten aciz bir durumda. Bunun ardından adamlar artık seçim yapıyorlar. Mantıklısıda bu bence.


Toplam Dönemi : 15
AÖL'de Okuduğu Dönem : 12
Toplam Kredi : 198
Ortak Kredi : 82

Mezuniyet: 28-29 Temmuz 2012

MEZUN!

emrahk
Onursal Üye
Mesajlar: 4871
Kayıt: 26 May 2009, 12:26
Konum: İstanbul

Re: 2012 LYS Sınavları

Mesaj gönderen emrahk » 03 Tem 2012, 02:41

Esienthes yazdı:Artık ÖSYM'de öğrenci seviyesinin düştüğünün farkında. O bakımdan 'seçerek' adam alıyorlar ki üniversitelerin istediği şey de bu zira. Yani düşünsenize, eğitim seviyesi yerlerde olmasından dolayı, üniversiteye gidip kazandığı bölümle ilgisi olmayan insan çok var Türkiye'de. Kendi bölümüm adına söylüyorum; adam lise ikiden bu yana -hatta onu da geçiyorum- dördüncü sınıftan bu yana İngilizce görüyor lâkin üniversiteye geçtiği vakit temel kelimeleri bilmekten aciz bir durumda. Bunun ardından adamlar artık seçim yapıyorlar. Mantıklısıda bu bence.
Bir kısmına katılmıyorum, evet ne için okuduğunun farkında olmadan neredeyse adını soyadını yazmaktan aciz öğrenciler mezun oluyor liselerden. Ama aynı zamanda okumayı çok sevdiği halde popüler bir dersaneye gidemediği için istemediği bir puan alıp, yine istemediği bölümleri okuyan çok öğrenci var. Dolayısıyla ÖSYM ve eğitim sistemi "parayı ver, dersaneye git, okulu kazan" sloganıyla öğrenci velilere "parayı veren düdüğü çalar" atasözünü haklı çıkartıyorlar...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."


Mustafa Kemal Atatürk

Cevapla

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön