Genel Sağlık Sigortası ve Açık Öğretim Lisesi

Her Konuda Tartışabilirsiniz
emrahk
Onursal Üye

Genel Sağlık Sigortası ve Açık Öğretim Lisesi

Mesaj gönderen emrahk » 03 Tem 2012, 02:37

Arkadaşlar bildiğiniz gibi Ocak 2012'den beridir Genel Sağlık Sigortası adı altında bir uygulama yürürlükte. Buna göre 18 yaşını aşan herkes, ya çalıştığı yer vasıtasıyla, ya da kendi rızasıyla her ay bankaya GSS prim yatırıyor. Açık liseli olupta 18 yaşını geçen kız - erkek farketmez herkeste babalarının üzerinden sigortalı olamayacağı için bu GSS'ye başvurması gerekiyor. Forumlarda gördüğüm kadarıyla Ziraat Bankası ATM'lerden veya diğer ilgili yerlerden "GSS borç sorgulaması" yapan kişilere 600 TL'ye kadar borç gözüküyormuş, bu kişilerin bir kısmı da öğrenci.

Sizler de eğer 20 yaşından küçükseniz AÖL'den alacağınız "öğrenci belgesi" ile bölgenizdeki SGK müdürlüklerine başvurup sigortalı olabilirsiniz. 20 yaşından büyüklerin lise öğrencisi olarak babalarının üzerinden sigortalı olma şansı olmadığı için, ya bir işte çalışıp, ya da kaymakamlıklara başvurup gelir testi yaptırması gerekiyor...

..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
E-mine
Doktor

Re: Genel Sağlık Sigortası ve Açık Öğretim Lisesi

Mesaj gönderen E-mine » 03 Tem 2012, 04:14

Nasıl yaniii :roll: ben babamın sigortasından faydalanıyordum şimdi bu geçersiz mi anlayamadım

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 03 Tem 2012, 18:07

Abla, şu linkteki ilgili yerleri kimlik bilgilerinle doldur,

https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/LogOut

Solda bulunan butonlardan "Sağlık Provizyon Sorgulama" kısmına tıkla, oraya bugünün tarihini yaz, (03.07.2012 gibi) ve çıkan ekranda en altta "sorgu sonucu" bölümünde "0000 - Müstehaktır, provizyon alabilir." yazıyorsa sorun yok, sigortalısın demektir. Eğer bu yazı dışında birşey yazıyorsa o zaman GSS borç sorgulama yapmalısın, Ziraat ATM'lerden oluyor. Ya da diğer bankalardan da olabilir ben İş Bankası'ndan bakıyorum.

Eğer borcun varsa, kaymakamlıktan gelir testi yaptırman lazım. Bu testi yaptırmayan ve bir işte çalışmayan herkese her ay tam 212 TL borç yükleniyor...

Bu sorgulamayı herkes yapsın arkadaşlar...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
maöl
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen maöl » 06 Tem 2012, 19:06

Yakınlık Türü: Kendisi
Tescil Kapsamı: Kapsam Dışı
GSS Kapsamı: GSS Kapsam Dışı
Provizyon Tarihi: 06.07.2012
Sigortalı Türü: Diğer
Katılım Payı Muafiyet: Hayır
Sorgu Sonucu: 1106 - 60/g sigortalısı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından resen tescil işleminiz yapılmıştır. Yakınlarınızdan sağlık hak sahipliğiniz yoksa gelir testi işleminiz için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmanız gerekmektedir.

borcum var mıdır acaba, bu olayı yeni gördüm teşekkürler bilgilendirme için
İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır - (Hadis)

Kullanıcı avatarı
maöl
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen maöl » 06 Tem 2012, 19:15

bu işler için öğrenci belgesi götürmek saçma geliyor koca devlet kurumları öğrenci olduğumu göremiyor mu :)
İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır - (Hadis)

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 06 Tem 2012, 21:24

maöl yazdı:Cinsiyet: Erkek
Yakınlık Türü: Kendisi
Tescil Kapsamı: Kapsam Dışı
GSS Kapsamı: GSS Kapsam Dışı
Provizyon Tarihi: 06.07.2012
Sigortalı Türü: Diğer
Katılım Payı Muafiyet: Hayır
Sorgu Sonucu: 1106 - 60/g sigortalısı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından resen tescil işleminiz yapılmıştır. Yakınlarınızdan sağlık hak sahipliğiniz yoksa gelir testi işleminiz için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmanız gerekmektedir.

borcum var mıdır acaba, bu olayı yeni gördüm teşekkürler bilgilendirme için
Sanırım sen sigortalı değilsin şuan. Eğer 20 yaşını geçmediysen öğrenci belgenle bölgendeki SGK müdürlüğüne bir başvur...

Ben İş Bankası internet bankacılığı ile bakıyorum borcu olup, olmayan yakınlarıma. TC kimlik numarası yetiyor. İş Bankası bankacılığını kullanan varsa borçlanmış mı bakabilir. İsteyen TC numarasını özelden atarsa sorgulayıp, borcu olup olmadığını söyleyebilirim...

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
E-mine
Doktor

Mesaj gönderen E-mine » 09 Tem 2012, 10:06

Verdiğin linkten hemen bakacağım çok teşekkür ederiz Emrah, inşallah müstehaktır :mrgreen:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 09 Tem 2012, 18:33

E-mine yazdı:Verdiğin linkten hemen bakacağım çok teşekkür ederiz Emrah, inşallah müstehaktır :mrgreen:
İnşallah... :wink:

Mustafa Kemal Atatürk

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön