Arkadaşlar, geçen seneye kadar uygulanan Ağrılıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) bu sene kalkmış yerine ağırlıksız Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) getirilmişti. Bu yeni sistem de geçtiğimiz haftalarda mecliste görüşülen "torba yasa" ile 2013'e ertelenmişti. Ama YÖK bugün yaptığı toplantıda son kararını verdi ve bu sene OBP uygulanacak dedi. İşin özü şu;
DİPLOMA NOTUNUZ X 5 = OBP PUANINIZ.
OBP PUANINIZ X 0.12 = HAM PUANINIZA EKLENECEK OKUL PUANI
Alan içi de, alan dışı da tercih yapsanız katsayı tek 0.12 olacak.
Kısaca benim diploma notum;
70.07 x 5 = 350.35 : OBP PUANIM BU OLUYOR
350.35 x 0.12 = 42.042 : HAM PUANIMA EKLENECEK OKUL PUANIM DA BU.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20972283.asp
OBP ikinci kez geri geldi
OBP ikinci kez geri geldi
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Re: OBP ikinci kez geri geldi
öf yinemı bu sistem. eskisi gayet iyiydi. bir kerede bir şey de karar kılsınlar. iyice oyuncak ettiler. nedir bu eğitim sisteminden çektiğimiz.
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.
Artık 500 tam OBP almak imkansız gibi birşey oldu. Geçen senelerde 82-83 civarı diploma notu olan bir açık liseliye 500 tam AOBP gelirken, artık tam tmaına 100 diploma notu olana 500 puan gelecek. Yani imkansız gibi birşey...
Çok büyük haksızlıklar yapılıyor ama artık hangi haksızlığa tepki verelim ki, alıştık çünkü...
Çok büyük haksızlıklar yapılıyor ama artık hangi haksızlığa tepki verelim ki, alıştık çünkü...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
vallaha haklısın emrah. millet üniversiteye yerleşemesin diye ellerin den geleni yapiy olar. hayir o değil o kadar plan yapiyosun. bir anda birileri bunun degişme sine sebeb oluyor ya hepsini boğasın geliyor. 

o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.
merak ettiğim bu puan 2 yıllık tercih yaparkende kullanılacak mı ? ben ygs'de çok düşük bir puan aldım. ve tercihimi ygs üzerinden yapacam ? 210 puan aldım. okuldan gelecek puan bu 210'un üstüne mi eklenecek ?
hesaplamalarıma göre 38,304 puanda benim puanıma eklenecek gibi. MERAK EDİYORUM KİMSE CEVAPLAMIYOR !!!
Ben YGS üzerinden tercih yapacam ! diyorum ki; bu 38 PUAN benim ygs puanımın üzerine mi eklenecek ?
Ben YGS üzerinden tercih yapacam ! diyorum ki; bu 38 PUAN benim ygs puanımın üzerine mi eklenecek ?