Danıştay iptal etti, AOBP bilmem kaçıncı kez geri geldi...

Her Konuda Tartışabilirsiniz
emrahk
Onursal Üye

Danıştay iptal etti, AOBP bilmem kaçıncı kez geri geldi...

Mesaj gönderen emrahk » 18 Tem 2012, 22:59

Bir Türkiye klasiği daha, 1-2 aydır on defa OBP geldi, on defa da AOBP bu sene de uygulanacak dendi.. :shock: :shock:

Bugün Danıştay'ın iptali üzerine ÖSYM yine açıklama yaptı ve AOBP bu sene de uygulanacak dedi..

Yani burada OBP geldi, diploma notunuzu 5 ile çarpıp OBP, yine 5 ile çarpıp okul puanınızı öğreneceksiniz demiştim. Bu artk geçersiz oldu ve bu sene AOBP uygulanacak. 83, bilemedin 84 üstü diploma notuyla mezun olacak arkadaşlar 500 tam AOBP alabilecekler...

http://www.osym.gov.tr/belge/1-13596/20 ... i-ki-.html

..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

İsa
Acemi

Re: Danıştay iptal etti, AOBP bilmem kaçıncı kez geri geldi.

Mesaj gönderen İsa » 18 Tem 2012, 23:23

Emrah Hocam haber için teşekkür ederim.Bu iş için bi karar verememişlerdi.Son noktayı koydular. :D :D

Kullanıcı avatarı
Jackal4540
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Jackal4540 » 18 Tem 2012, 23:37

Yani meslek sahibi olma durumumuz zorlaştımı kolaylaştımı :?:

Sen bu sene sınava girmediğin için, önümüzdeki yıl sana OBP dediğimiz Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı verilecek. Diploma notunu 0.6 ile çarparsan direkt kaç puan geleceğini öğreneceksin mezun olunca. Bu sene AOBP uygulanacak ve bu puanın hesaplanması çok karışık.

Sonuç olarak bu seneki sistem daha adaletli, ama kimine göre seneye uygulanacak daha iyi olacak. Yani tartışmalı. Ama her halükarda belirleyici olan okul puanından çok üniversite sınavından alacağın ham puan...

srcn7
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen srcn7 » 19 Tem 2012, 00:54

bence dalga geçiyolar :)

Kullanıcı avatarı
serena
Uzman Doktor

Mesaj gönderen serena » 19 Tem 2012, 01:19

eh bir işi doğru dürüst yapsalar şaşırırdım :lol: :mrgreen:
Umutsuzluga kapılmak mutsuzluğa kapı aralar içinde besledigin umut seni hayata bağlar

Kullanıcı avatarı
ozgur
Uzman Doktor

Mesaj gönderen ozgur » 19 Tem 2012, 05:58

iyi kafa yapiyolar :mrgreen:
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 19 Tem 2012, 07:42

Ne olursa olsun ne yapılırsa yapılsın ben korkudan ölecek gibiyim. :|

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 19 Tem 2012, 17:47

şaşırmadım burası türkiye :D
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

saddamhuseyin
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen saddamhuseyin » 19 Tem 2012, 17:54

http://haber.mynet.com/chp-katsayi-icin ... -politika/

bu adamlara oy verdiğim için pişmanım.

artık benden oy falan alamayacaklar.

bunlar bunu 0.12 0.15 muhabbetinde de yapmışlardı.

ocak ayında da yapmışlar.

şimdi de onlar yapmışlardır..

yapanlar yine aynı adamlar.

tüm işlerini güçlerini bırakmışlar, katsayı ve aobp ile uğraşıyorlar..

birde hesapta demokrat , solcu özgürlükçü falan geçinirler.

sonra kalkıp milletin özgürlüğüne , eğitim hakkına , tecavüz etmeye kalkarlar .

bütün mesele imam diye bahsettiklerini bir yerlere sokmamak bir yerlere girmelerini engellemek..

peki onlar imam ise imam olmayanların ne suçu var?

bunlar asla iktidara gelemeyecekler...

ve gelmemeleri gerekmektedir...

bunların sosyal demokrasi ve atatürkçülük dedikleri şey yalan dolan ayrımcılık ve faşizmden ibarettir...

ne atatürk böyledir ne atatürkçülük böyledir ne sosyal demokrasi bunların anladıgı gibidir...

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 19 Tem 2012, 23:54

Saddam, Danıştay CHP'nin değil, bir vatandaşın başvurusu üzerine yürütmeyi durdurdu. Dolayısıyla CHP'nin bir suçu yok. Ben CHP'ye oy veriyorum ve verdiğim oydan pişman değilim. Bu ülkeyi bu hale AKP getirdi. Amaç 4+4+4 ile ülkeyi nereye götürmek bunu herkes görüyor...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

saddamhuseyin
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen saddamhuseyin » 20 Tem 2012, 17:41

emrahk yazdı:Saddam, Danıştay CHP'nin değil, bir vatandaşın başvurusu üzerine yürütmeyi durdurdu. Dolayısıyla CHP'nin bir suçu yok. Ben CHP'ye oy veriyorum ve verdiğim oydan pişman değilim. Bu ülkeyi bu hale AKP getirdi. Amaç 4+4+4 ile ülkeyi nereye götürmek bunu herkes görüyor...
emrah hoca chp başından beri bu işle uğraşıp duruyor.

olayı sürekli davaya götüren bunlardır.

akp kalkmasını istiyor , chp geri gelmesini istiyor.

chp ye ait 2 bayan milletvekili ocak 2012 de katsayı geri gelsin diye bizzat kendileri dava açtılar.

http://www.trthaber.com/haber/gundem/ch ... 24990.html

2010da bile danıştayın yürütmeyi durdurma kararını haklı buldular, hukukun etrafından dolanılamaz dediler.

eğer chp'ye kalırsa katsayı muhakkak geri gelmelidir , alanlar geri gelmelidir.

meslek liseliler ve imam hatipliler üniversitede hiçbir yere girememelidir.

ben değil katsayı için, sınavı kökten kaldırsalar, akp çizgisinde hiçbir partiye oy vermem, destekçisi de olmam.

ama chp yanlış işle uğraşıyor.

bu arada bu yazıyı akpli olmadıgımı söylemek için gönderiyorum.

foruma uygun bulmazsan, tartışma ortamı yaratabilir, başka yönlere kayabilir tartışma dersen, silebilirsin...

sadece senin okuman önemli.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 20 Tem 2012, 17:59

Evet, katsayıların eşitlenmemesi için CHP'li Nur Serter ve bir başka milletvekili bireysel dava açmışlardı. Bu konuda bu vekiller haksız. Ben de meslek lisesi çıkışlı olarak katsayılardan geçen sene çok etkilendim ve puanım kırıldı. Ama bu yukarıda belirttiğim durum katsayı ile ilgili değil, OBP yani okul puanının hesaplanma şekliyle ilgili. Birçok öğrenci bu sene OBP getirildi diye tabiri caizse sinir krizi geçirdi. Geçen senelerde olduğu gibi AOBP uygulanması bu öğrencilerin tek istediğiydi. Mesela AOBP sisteminde açık liseli bir öğrenci 84 diploma notuyla mezun olunca tam 500 puan alacakken, bu sene YÖK'ün dayattığı sistemle bu öğrencinin 500 puan almak için imkansız olan 100 diploma notuyla mezun olması gerekiyor. Seneye OBP uygulanacak ve tam 500 puan isteyen öğrencilerin diploma notu 100 olması gerekecek. 100 demek, istisnasız tüm derslerinin 5 olması demektir. Bu haliyle imkansız bir durum. Dolayısıyla seneye kimse çok yüksek bir okul puanı alamayacak. İşte danıştay bu sene de bu sistemin uygulanmasını savunan YÖK'ün kararını iptal etti ve bu sene geçen sene ki sistem uygulanacak dedi.

Mesela, geçen gün forumda bir arkadaş "89 diploma notuma kaç OBP gelecek?" diye bir soru sordu. Bu arkadaşa Danıştay iptalinden önce 89 x 0.6 = 53.4 puan gelecekken, iptalden sonra tam puan olan 60 gelecek. 7 puan sıralamalarda çok önemli bir rakam biliyorsun.

Ayrıca neden mesajını silelim ki? İnsanlara hakaret içeren mesajlar dışında mesaj silinmez bu forumda. AKP'ye oy verenlere birşey demiyorum, zaten her iki kişiden biri oy veriyor. Ben vermiyorum, ve mutluyum... :lol:

Mustafa Kemal Atatürk

saddamhuseyin
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen saddamhuseyin » 20 Tem 2012, 20:40

emrahk yazdı:Evet, katsayıların eşitlenmemesi için CHP'li Nur Serter ve bir başka milletvekili bireysel dava açmışlardı. Bu konuda bu vekiller haksız. Ben de meslek lisesi çıkışlı olarak katsayılardan geçen sene çok etkilendim ve puanım kırıldı. Ama bu yukarıda belirttiğim durum katsayı ile ilgili değil, OBP yani okul puanının hesaplanma şekliyle ilgili. Birçok öğrenci bu sene OBP getirildi diye tabiri caizse sinir krizi geçirdi. Geçen senelerde olduğu gibi AOBP uygulanması bu öğrencilerin tek istediğiydi. Mesela AOBP sisteminde açık liseli bir öğrenci 84 diploma notuyla mezun olunca tam 500 puan alacakken, bu sene YÖK'ün dayattığı sistemle bu öğrencinin 500 puan almak için imkansız olan 100 diploma notuyla mezun olması gerekiyor. Seneye OBP uygulanacak ve tam 500 puan isteyen öğrencilerin diploma notu 100 olması gerekecek. 100 demek, istisnasız tüm derslerinin 5 olması demektir. Bu haliyle imkansız bir durum. Dolayısıyla seneye kimse çok yüksek bir okul puanı alamayacak. İşte danıştay bu sene de bu sistemin uygulanmasını savunan YÖK'ün kararını iptal etti ve bu sene geçen sene ki sistem uygulanacak dedi.

Mesela, geçen gün forumda bir arkadaş "89 diploma notuma kaç OBP gelecek?" diye bir soru sordu. Bu arkadaşa Danıştay iptalinden önce 89 x 0.6 = 53.4 puan gelecekken, iptalden sonra tam puan olan 60 gelecek. 7 puan sıralamalarda çok önemli bir rakam biliyorsun.

Ayrıca neden mesajını silelim ki? İnsanlara hakaret içeren mesajlar dışında mesaj silinmez bu forumda. AKP'ye oy verenlere birşey demiyorum, zaten her iki kişiden biri oy veriyor. Ben vermiyorum, ve mutluyum... :lol:

öyle hocam bu seferki durumun katsayıyla ilgisi yok ama getirilen yeniliklere daha dogrusu eşitsizliğin kalkmasına karşı olan chp'li milletvekilleri var. ben partinin komplesi bunlar gibi diye düşünüyordum o yüzden iktidara gelmesini istedigim partiden soğudum. kemal kılıçdaroglu da, bu milletvekillerini savunmuş.

http://gundem.bugun.com.tr/kilicdaroglu ... aberi.aspx

halbuki şu anda iktidarda bulunan partinin yanlışlarını çok güzel dile getiren biridir. fakat bu katsayı ve aobp gibi şeylerle partice uğraşmaya devam edecek olurlarsa kendilerinden çok sayıda seçmeni sogutacaklar gibi görünüyor bana.
insanların şu veya bu sebeple yaptıkları hatayı telafi edilemez hallere sokan bu katsayı ve aobp olayı bir daha adı bile gündeme gelmeyecek şekilde türkiye'den kalkmalıdır.
bizi, bizim durumumuzda olanları geçelim, 15 yaşında çocuk lisede bir alan seçti diye, hayatı boyunca o alanın tüm geleceğini belirlemesi , bir insan meslek lisesine gitti diye, önünün kapatılmak istenmesi çok yanlış.

asıl meslek lisesi çıkışlı olanlar eğer istiyorlarsa mühendis olmalılar mesela.
çünkü teknik eğitim görüyorlar.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 20 Tem 2012, 21:44

Evet, sonuna kadar haklısın. Sadece Anayasa Mahkemesi'ne veya Danıştay'a yasa iptali için başvurmaktan başka birşey bilmeyen bir parti imajı var halkın gözünde CHP hakkında. Ama mevcut iktidar o kadar mahvetti ki işleri, ben ağızlarıyla kuş tutsalar onlara oy vermem. CHP dışındaki partilerin de iktidar olma şansı çok az olduğu için forever CHP..

Şu aşağıdaki forumda tartışılan konuya dikkat çekerim. Genel Sağlık Sigortası tasarısı ile çalışmayan, yani 5 kuruş geliri olmayan insandan bile aylık en az 34, en fazla 212 TL haraç alan bir hükumet benden zırnık alamaz. Bu linkteki konudan haberi olmayan milyonlarca insan aylık 212 TL borçlanıyor ama millet farkında bile değil;

http://forum.donanimhaber.com/m_5622257 ... ey_/tm.htm

Sigortası olmayan 18 yaş üstü herkesi bir kez daha uyarıyorum, gidip bir bankaya GSS borç sorgulaması yapsınlar. Çoğu kişinin borcu bin liraya şimdiden dayandı. Her ay da artıyor...

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
ozgur
Uzman Doktor

Mesaj gönderen ozgur » 21 Tem 2012, 02:15

aobp nin de, obp nin de,ygs nin de, lys nin de,öss ninde yesede yemesede allah hepsini davul etsin . :shock:
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön