Alanlar Hakkında Küçük Bir Soru Lütfen Yardımcı Olun

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Cevapla
a-canbolat
Mesajlar: 4
Kayıt: 29 Haz 2012, 17:43

Alanlar Hakkında Küçük Bir Soru Lütfen Yardımcı Olun

Mesaj gönderen a-canbolat » 22 Tem 2012, 18:28

Arkadaşlar benim kafama takılan küçük bir soru var lütfen bilgi sahibi olan hocalarımız cevaplarsa çok mutlu olacağım. Öncelikle Kredi bilgilerimi vereyim.

Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / TÜRKÇE MATEMATİK
Öğrencilik Durumu : AKTİF
Toplam Dönemi : 11 AOL'de Okuduğu Dönem : 9
Toplam Kredi : 146 Alan Kredi : 56


Şimdi Sorum şu şekilde yakın gelecekte kayıtlı olan ögrenciler ve yeni kayıt olan ögrenci arkadaşlarımızın alan yok diye tabir ettiğimiz yeni sistem üzerinden tanımlanan şekilde mezun oluyorlar ve alan kredisi kazanmak gibi bir durumları yok. Benim aöl'de 9.dönemim ve benden alan kredisini de kazanmamı istiyor alansız okuyan ögrencilerin aksine. Bu diğer ögrencilere göre biraz daha zor heleki ders görmeden sayısal dersleri vermeye çalışıyor iseniz. Pekela alanlı mezun olmanın alansızlara göre bana bi avantajı varmı yoksa boşu boşuna hamballığını mı yapıyorum e-a nın.

Saygılar cevaplar için teşekkürler..



emrahk
Onursal Üye
Mesajlar: 4871
Kayıt: 26 May 2009, 12:26
Konum: İstanbul

Re: Alanlar Hakkında Küçük Bir Soru Lütfen Yardımcı Olun

Mesaj gönderen emrahk » 22 Tem 2012, 21:51

Merhaba, alanlı veya alansız programlar arasında hiçbir avantaj veya dezavantaj yoktur. Öğrenciler sayısal mı, sözel mi, eşit ağırlık mı hangi türden bir üniversite bölümüne gitmek isterse ona çalışıp sınava giriyor yine eskisi gibi. Sadece diplomada ya "alan yok" ya da "Türkçe Matematik" vs.. yazıyor.

Alansız sistemde de İngilizce 1-8 arası zorunlu, bu konuda bir dezavantajları var. Dolayısıyla alan kredisi biriktirmiyorlar ama yine seçmeli olarak sayısal da, sözel de seçiyorlar...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."


Mustafa Kemal Atatürk

besy
Yardımcı Uzman
Mesajlar: 128
Kayıt: 23 Tem 2012, 05:54

Re: Alanlar Hakkında Küçük Bir Soru Lütfen Yardımcı Olun

Mesaj gönderen besy » 23 Tem 2012, 06:10

Benim de en çok merak ettiğim konu bu. Mesela ben de kayıt olurken alan seçimi vardı ve yabancı dili seçtim. Ama bir süre sonra alan seçimi kaldırıldı ve hiç alan seçmemiş sayıldım. Eğer yabancı dil alanını okuyabilseydim, bana üniversite sınavlarında fazladan bir yararı dokunmayacak mıydı? Benim şu an bütün ingilizce derslerini vermem yeterli olacak mı?

musti1326
Acemi
Mesajlar: 56
Kayıt: 04 Tem 2012, 01:24

Re: Alanlar Hakkında Küçük Bir Soru Lütfen Yardımcı Olun

Mesaj gönderen musti1326 » 23 Tem 2012, 06:24

Hayır dokunmayacaktı çünkü üniversite sınavında lise alanlarına göre ek puanlar kaldırıldı.Dolayısıyla Açık lisedeki alanlarda kaldırıldı yani sınavdaki ek puanlar kaldırıldığı için anlamı kalmadı alan seçimlerinin banada sordular tm yapmıştım bi süre sonra alansız oldu.Bence en iyisi... Herkes fikrini değiştirip başka bir bölüm okuyabilir rahatlıkla öbür türlü ilk başta seçimini yapıp devam ettirmen gerekiyordu.Yapamayınca hazin tablolar çıkıyordu ortaya yeni sistem daha iyi ;)
Aslında herkes dahidir.Ama siz kalkıp bir balığı, ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız, tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçirir.
Albert Einstein

MEZUN

Cevapla

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön