Ek sınav ve ders seçimi ???

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
by_scorpion
Asistan

Ek sınav ve ders seçimi ???

Mesaj gönderen by_scorpion » 16 Ağu 2012, 02:32

Merhabalar,

Ek sınav tarihi belli oldu,gözümüz aydın.Girecek olan arkadaşlara başarılar.

Benim sormak istediğim bir kaç soru var.3 oturumun sınav kitapçığını inceledim ve 30 'da 28 kredi almış gözüküyorum.Sonuncu outurumun kitapçığını alamadım ama onuda geçtiğimden eminim yani 30'da 30 kredi gelecek inş 24 ağustosta ve bende ek sınava gireceğim.

1 ) Ek sınav için seçebileceğim ders listesini sistemde önceden görebilir miyim ? (yani şuan) En azından şimdiden belirleyip çalışmak istiyorum. 2 adt muaf dersim var mat 1 ve T.C inkilap 1 zorunlu dersim hiç yok. Sadece seçmeliler var galiba...

2 ) ek sınav sonuçları 15 eylül de açıklanacakmış.Peki üni.tercihimi yaptım tercih listemden bir üni. gelirse ve kayıt daha erken olursa ne yapacağım ?? Üni. kayıtları kapatırsa kayıt olamam ki :(

3 ) Bu sınav sadece İL'lerde mi yoksa 18 İLİN ilçelerini de kapsıyor mu ?

Kullanıcı avatarı
by_scorpion
Asistan

Re: Ek sınav ve ders seçimi ???

Mesaj gönderen by_scorpion » 16 Ağu 2012, 19:20

cevap verebilecek birileri yok mu :?:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 17 Ağu 2012, 01:40

Merhaba;

1) Şuan sistemde dersleri göremezsin ama şu linkteki alanlardan hangisinde okuyorsan tıkla, seçmeli dersleri görebilirsin. Oradaki seçmeli derslerden hangilerini seçeceğine karar verip şimdiden çalışabilirsin;

http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html

2) Üniversite kayıtları Eylül'ün ilk haftası yapılacak. Ek sınav yapılınca kayıtlar bitecek. Ama AÖL ve YÖK sizler için üniversitelere yazı gönderecek ve sizler de kaydınızı yapabileceksiniz normal kayıt tarihlerinde. AÖL sitesini takip edin, duyuru yayınlayacaklardır.

3) Ek sınav büyük illerde ilçelerde yapılır ama küçük illerde sadece merkezde yapılır diye tahmin ediyorum....
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
by_scorpion
Asistan

Mesaj gönderen by_scorpion » 17 Ağu 2012, 02:17

emrahk yazdı:Merhaba;

1) Şuan sistemde dersleri göremezsin ama şu linkteki alanlardan hangisinde okuyorsan tıkla, seçmeli dersleri görebilirsin. Oradaki seçmeli derslerden hangilerini seçeceğine karar verip şimdiden çalışabilirsin;

http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html

2) Üniversite kayıtları Eylül'ün ilk haftası yapılacak. Ek sınav yapılınca kayıtlar bitecek. Ama AÖL ve YÖK sizler için üniversitelere yazı gönderecek ve sizler de kaydınızı yapabileceksiniz normal kayıt tarihlerinde. AÖL sitesini takip edin, duyuru yayınlayacaklardır.

3) Ek sınav büyük illerde ilçelerde yapılır ama küçük illerde sadece merkezde yapılır diye tahmin ediyorum....
2. maddeye göre dediğin gibi AÖL ve YÖK bi duyuru yaparsa ve normal kayıt tarihlerinde kayıt olursak bir aksilik olupta krediyi tamamlayamayıp mezun olamazsak ne olacak ?

Teşekkürler. :wink:

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön