Kendime hedef koyamıyorum...

Her Konuda Tartışabilirsiniz
İzmirlee

Kendime hedef koyamıyorum...

Mesaj gönderen İzmirlee » 23 Ağu 2012, 23:39

Merhaba arkadaşlar...
Benim mesleki açık lise'de inşallah bu sene son senem olucak.Bilişim teknolojileri teknik servis alanıyım ama bu meslek'te pek ilerlemek ıstemıyorum açıkcası...yaş 21 iyi bir üniversiteye gitmek istiyorum,fakat şu dur ki;
Kendime bir hedef,amaç belirliyemıyorum fakat çok istekliyim üniversiteye gitmek için...Sizce bu amaç belirleme olayı dersanede mi hallolur?Kafam da hiç birşey yok degil mesela...ingilizcem iyidir,bilgisayar bilgim iyidir fakat ilerleyesim yok...sağlık alanına girmek te istemıyor degilim...ama kafam cok karışık şu dönemleri inşallah iyi atlatırım...
Sizin önerileriniz nelerdir peki?

pence
Uzman

Re: Kendime hedef koyamıyorum...

Mesaj gönderen pence » 23 Ağu 2012, 23:48

Bende bilişimdeyim yarın umarım mezun olmuş olurum. Ek puan geliceği için bilgisayar mühendisliği planlıyorum hem diploma puanı hemde az da olsa kendi bölümüm olduğu için gelicek puan sebebiyle bu kararı verdim bakalım seneye ne durumda olucam. dershane şart değil ama yardımcı şart tabi matematik için bende şu sıralar dershane mi özel ders mi düşünüyorum. Matematik en büyük sorunum ama 4 ayda sıfırdan başlayıp %70 bitirdim epey az kaldı. Eğer günde 5 saat oturup çalışabiliyorsanız özel ders de olur dershane de ama erteleme yada öyle yapıcam böyle yapıcam diyip bugün birşey yapmıyorsanız yani bi matematik çalışmıyorsanız dershane iyi olur. Ama isteklisiniz iki yöntemde güzel sonuç verir mesela sayısaldan giricekseniz sözelleriniz iyi ve fen konularını yapabiliyorsanız. Önce matematiğe ağırlık verin özel ders daha etkili olur. Ama bütün derslerde çok büyük sorun varsa dershane mantıklı olabilir. Dershane de özel ders de yine iş size kalıcak siz çalışıcaksınız sorular çözüceksiniz hocaya da kolay yöntemlerini sorup birkaç soru çözdürüp gelişmeye çalışıcaksınız. Eksikleriniz varsa eylül öncesi hemen başlayın

İzmirlee

Mesaj gönderen İzmirlee » 24 Ağu 2012, 00:00

Tamam dedigin olayı anladım fakat benım demek istedigim o degil...ders çalışmak,test çözmek dert değil...fakat bir hedef koyamıyorum,amaçsız gibiyim...kendimi keşdemedım daha :shock:

pence
Uzman

Mesaj gönderen pence » 24 Ağu 2012, 00:09

Hedef koyma işi zamanla olucak biliyosunuz çalışdıkca puan arttıkca yükseldikce hedef de konur ama önce puan yükselsin herkes gibi puan sonrası hedef belirlemek en iyisi ilk hedef en iyisi ders ama etkili ders çalışma olmalı sonra keyfinize göre saten seçim yaparsınız benim önerim bu :) umarım istediğiniz gibi olur herşey başarılar. :)

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön