Ve resmen üniversite harçları kaldırıldı!
Ve resmen üniversite harçları kaldırıldı!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu kararıyla üniversite harçlarının kaldırıldığını açıkladı. Yalnız;
1) Birinci öğretimlerin 2 yıllık veya 4 yıllık farketmeksizin tüm ücretleri kaldırıldı.
2) İkinci öğretim ücretleri harç değil "öğrenim gideri" adı altında alındığı için bu öğrencilerin ücret ödemeleri devam edecek.
3) Açık Öğretim Fakültesi'nin de kalktı dedi ama çok ince bir ayrıntı var. Eskişehir Anadolu Üniversitesi AÖF ücretleri 250 TL idi. Ancak, artık "öğrenim ücreti" adı altında aldıkları 200 küsur TL ücret devam edecek ve 45 TL olan harç ücreti kalkacak. Yani 200 TL civarı bir parayı her dönem AÖF öğrencileri ödemeye devam edecek...
1) Birinci öğretimlerin 2 yıllık veya 4 yıllık farketmeksizin tüm ücretleri kaldırıldı.
2) İkinci öğretim ücretleri harç değil "öğrenim gideri" adı altında alındığı için bu öğrencilerin ücret ödemeleri devam edecek.
3) Açık Öğretim Fakültesi'nin de kalktı dedi ama çok ince bir ayrıntı var. Eskişehir Anadolu Üniversitesi AÖF ücretleri 250 TL idi. Ancak, artık "öğrenim ücreti" adı altında aldıkları 200 küsur TL ücret devam edecek ve 45 TL olan harç ücreti kalkacak. Yani 200 TL civarı bir parayı her dönem AÖF öğrencileri ödemeye devam edecek...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Re: Ve resmen üniversite harçları kaldırıldı!
bende aynı dk açtım konuyu kaldırırsanız sevinirim evet
bu çok ıyı bı haber
bu çok ıyı bı haber
Evet, benden önce açmışsın konuyu, görsem açmazdım. Ama isteğin üzerine kaldırdım. Ben detaylı olarak anlattım, özellikle AÖF'de kafa karıştıracağı için bu başlık daha uygun...çağrı yazdı:bende aynı dk açtım konuyu kaldırırsanız sevinirim evet
bu çok ıyı bı haber

..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
AYNEN zaten ben duyduğum gıbı aktardım tamamen kulktan doğma sızın ki daha etraflıca
saolun
saolun
günün en mutlü haberi;) tesekkürler devletimiz;)
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.
-
- Yardımcı Asistan
malesef 2.öğretımler kalkmamış
İkinci öğretimin, uzaktan eğitimin, AÖF'nin de ücretlerinin yüksek bir oranının ödemeleri devam ediyor...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
-
- Acemi
Ya ben yine para verceksem yemişim bu kalkmayı kalkan ne o zaman
Seneye çoğunluk paralı diye 2. öğretim tercih etmez bende direkt yerleşirim. Ben neyin peşindeyim böyle kendimden korkmaya başladım. 

Aöf de kalksaymış iyi olurmuş. Paylaşımın için teşekkürler

- kardelen198
- Uzman Doktor
Bu tüm öğrenciler için gerçekleşmesi güç görünen bir istekti ve şimdi gerçek oldu inanamıyorum, emeği geçen herkese çok ama çok teşekkürler.
açık liseler dahilmidir
Çok iyi bir haber oldu, gereksizdi, bana kalırsa daha önce alınanlar taksit olarak geri ödenmeli.
Zaten örneğin bir Edebiyat Fakültesi'nin harcı dönemlik 170 TL idi. Yine iyi para ama önemli olan uzaktan ve 2. öğretimlerin kalkmasıydı. Bu programlarda okuyanlar dönemlik binlerce lira ücret ödüyorlar...kardelen198 yazdı:Bu tüm öğrenciler için gerçekleşmesi güç görünen bir istekti ve şimdi gerçek oldu inanamıyorum, emeği geçen herkese çok ama çok teşekkürler.
AÖL için değil, zaten 25 TL olduğu için kalkması da birşey değiştirmezdi...yuem_61 yazdı:açık liseler dahilmidir
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk