Ve resmen üniversite harçları kaldırıldı!

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
tospaha
Acemi

Re: Ve resmen üniversite harçları kaldırıldı!

Mesaj gönderen tospaha » 28 Ağu 2012, 20:08

emrahk yazdı:Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu kararıyla üniversite harçlarının kaldırıldığını açıkladı. Yalnız;

1) Birinci öğretimlerin 2 yıllık veya 4 yıllık farketmeksizin tüm ücretleri kaldırıldı.
2) İkinci öğretim ücretleri harç değil "öğrenim gideri" adı altında alındığı için bu öğrencilerin ücret ödemeleri devam edecek.
3) Açık Öğretim Fakültesi'nin de kalktı dedi ama çok ince bir ayrıntı var. Eskişehir Anadolu Üniversitesi AÖF ücretleri 250 TL idi. Ancak, artık "öğrenim ücreti" adı altında aldıkları 200 küsur TL ücret devam edecek ve 45 TL olan harç ücreti kalkacak. Yani 200 TL civarı bir parayı her dönem AÖF öğrencileri ödemeye devam edecek...
anlamadığım bi konu var açıköğretim ve uzaktan eğitim farklımı..ben istanbul üniversitesi uzaktan eğitim bölümünü kazandım..fakat hiç bir bilgim yok...açık öğretim mi oluyor bu şımdi..

greenpink

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 28 Ağu 2012, 20:12

tospaha yazdı:
emrahk yazdı:Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu kararıyla üniversite harçlarının kaldırıldığını açıkladı. Yalnız;

1) Birinci öğretimlerin 2 yıllık veya 4 yıllık farketmeksizin tüm ücretleri kaldırıldı.
2) İkinci öğretim ücretleri harç değil "öğrenim gideri" adı altında alındığı için bu öğrencilerin ücret ödemeleri devam edecek.
3) Açık Öğretim Fakültesi'nin de kalktı dedi ama çok ince bir ayrıntı var. Eskişehir Anadolu Üniversitesi AÖF ücretleri 250 TL idi. Ancak, artık "öğrenim ücreti" adı altında aldıkları 200 küsur TL ücret devam edecek ve 45 TL olan harç ücreti kalkacak. Yani 200 TL civarı bir parayı her dönem AÖF öğrencileri ödemeye devam edecek...
anlamadığım bi konu var açıköğretim ve uzaktan eğitim farklımı..ben istanbul üniversitesi uzaktan eğitim bölümünü kazandım..fakat hiç bir bilgim yok...açık öğretim mi oluyor bu şımdi..
Uzaktan eğitim ve Açık öğretim farklı sistemler evet. Sen uzaktan eğitim kazandıysan, derslerini canlı sınıf ortamı gibi sanal ortamda yani bilgisayar başında göreceksin. Webcam ile sınıf ortamı oluşturulacak, hocalar birebir ders anlatacak vs..

Uzaktan eğitimin ücretleri kalkmadı ve sana kötü bir haberim var, İstanbul Üniversitesi'nin çoğu bölümünün uzaktan eğitimi dönemlik 2 bin TL civarı... :?
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
tospaha
Acemi

Mesaj gönderen tospaha » 28 Ağu 2012, 20:19

emrahk yazdı:
tospaha yazdı:

Uzaktan eğitim ve Açık öğretim farklı sistemler evet. Sen uzaktan eğitim kazandıysan, derslerini canlı sınıf ortamı gibi sanal ortamda yani bilgisayar başında göreceksin. Webcam ile sınıf ortamı oluşturulacak, hocalar birebir ders anlatacak vs..

Uzaktan eğitimin ücretleri kalkmadı ve sana kötü bir haberim var, İstanbul Üniversitesi'nin çoğu bölümünün uzaktan eğitimi dönemlik 2 bin TL civarı... :?
çokmuş gerçekten...kardşimde aynı şekilde istanbul üniversitesi uzaktan eğitim kazandı..indirim falan varmıdır acaba...ne yapcz bilmiyorum..
greenpink

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 28 Ağu 2012, 20:22

İndirim yapılmaz, çünkü özel üniversite değil ve fiyatlar sabit. Gidin bankaya parayı yatırın denilip kestirilip atılıyor...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 28 Ağu 2012, 20:33

emrahk yazdı:
kardelen198 yazdı:Bu tüm öğrenciler için gerçekleşmesi güç görünen bir istekti ve şimdi gerçek oldu inanamıyorum, emeği geçen herkese çok ama çok teşekkürler.
Zaten örneğin bir Edebiyat Fakültesi'nin harcı dönemlik 170 TL idi. Yine iyi para ama önemli olan uzaktan ve 2. öğretimlerin kalkmasıydı. Bu programlarda okuyanlar dönemlik binlerce lira ücret ödüyorlar...
Katılıyorum ama tüm eksiklerine rağmen başlangıç için güzel bir adım bu, inşallah en kısa zamanda diğerlerinin de kaldırılacağına inanmak istiyorum meclisin toplanmasını beklemek gerekiyormuş, diğerlerinin kaldırılması için kanun gerekiliymiş diye okudum.

Bir de gerçekten ihtiyacı olanlarla olmayanlar ayrılsa çok daha adaletli olur diye düşünüyorum ama tabi ki bu da imkansız birşey, o zaman da hemen hani eşitlik ilkesi deniliyor, mesela benim kardeşim Üniversite okuduğu dönemde o zaman çok ihtiyacı olduğu halde Özel Üniversite'de burslu okuyor diye resmi-özel hiç bir kurumdan burs bulamamıştık ve gerçekten aldığı burs giderlerini hiçbir şekilde karşılamıyordu. Ne deyim Allah herkesin yardımcısı olsun...

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön