ben liseyi bitirdim fakat alttan dersin kaldığı için açık öğretime düştüm ve lise 4 sene olsun sonrasında açık öğretime kayıt yaptım ve şuanda durumum şöyle
başarılı olduğum dersler
ve sadece 7 zorunlu dersim kaldı bunlar :
bu zorunlu dersleri tek sınavda geçerim ocak sınavında ve hepsinden 50 aldığımı düşünürsek benim diploma notum ne olur ?
örgülü eğitimden okuduğum yılların faydası ne olur ?
ayrıca bu son sınavda alan derslerimden yada ortak derslerimden seçip 30 kredi yapsam diploma notuma faydası olurmu ?
şimdiden teşekkürler
Diploma notu hesaplama konusunda
Diploma notu hesaplama konusunda
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Re: Diploma notu hesaplama konusunda
Açık liseye düştüm demişsin ya sanki hapishaneye düştüm der gibi
Ya açık lise bu kadar kötü bi yer olamaz
Diploma puanını şu şekilde hesaplayabilirsin:
Başarılı olduğun tüm derslerin notlarını kredisi ile çarp. Çıkan sonuçları topla. Daha sonra bu sayıyı toplam kredine böl.
Örgünde almış olduğun notlarda hesaba dahil edilmesi lazım tabi.
Diploma notunu yükseltmek için krediyi artırmak pek işe yaramaz. Onun yerine seçmiş olduğun bu ortak derslerden 100 almayı hedeflesren daha çok işe yarar

Diploma puanını şu şekilde hesaplayabilirsin:
Başarılı olduğun tüm derslerin notlarını kredisi ile çarp. Çıkan sonuçları topla. Daha sonra bu sayıyı toplam kredine böl.
Örgünde almış olduğun notlarda hesaba dahil edilmesi lazım tabi.
Diploma notunu yükseltmek için krediyi artırmak pek işe yaramaz. Onun yerine seçmiş olduğun bu ortak derslerden 100 almayı hedeflesren daha çok işe yarar

-
- Doktor
Re: Diploma notu hesaplama konusunda
AÇIK LİSE SENİYI SEVMEYEN ÖLSUN BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.

4-yıllık genel Kültür
14.09.2012
MEZUN