Güncel Tartışma Konusu
Güncel Tartışma Konusu
Arkadaşlar aşağıdaki linkte hocaya bir soru sordum ve sorduğum sorunun verdiği cevap beni şoke etti.
http://www.aciklise.gen.tr/soru-cevap/1 ... mment-2156
En altta ismim tekrar DeKaN
sizin bilgilerinizi almak istiyorum gerçekten böylemi ilk defa böyle bir şey duydum.
http://www.aciklise.gen.tr/soru-cevap/1 ... mment-2156
En altta ismim tekrar DeKaN
sizin bilgilerinizi almak istiyorum gerçekten böylemi ilk defa böyle bir şey duydum.
İsyan etmişim ben, öyle bir zerreyim ki aleme baş kaldırmışım.
Re: Güncel Tartışma Konusu
arkadaşım oradaki cevaplar makul geldi bana ama sen sorunu buradan daha net bir şeklide bir daha sorabilirmisin biz buraya yazalım

Öyle bir baraj yok..
Sizin sorduğunuz diploma notu, YGS sınavında ek puan olarak diploma notunuzun faydasını göreceğinizden ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur..
Sizin sorduğunuz diploma notu, YGS sınavında ek puan olarak diploma notunuzun faydasını göreceğinizden ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur..
Ya şimdi ben 2011-2012 Temmuz Ayında Aöl 3 dönem sınavına girdim Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi-2 seçtim ve muaf oldum ve şimdi tekrar seçtim işte o yüzden sisteme dedim ki bu sefer kazanırsam kredi alabilir miyim? diye verdiği cevap şu
muaf derslerden kredi alamazsınız ?
Şimdi ders seçmemin ne anlamı kaldı...
muaf olduğunuz bir dersi tekrar seçip geçerseniz kredisini alabilirsiniz diye biliyorum benDeKaN yazdı:Ya şimdi ben 2011-2012 Temmuz Ayında Aöl 3 dönem sınavına girdim Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi-2 seçtim ve muaf oldum ve şimdi tekrar seçtim işte o yüzden sisteme dedim ki bu sefer kazanırsam kredi alabilir miyim? diye verdiği cevap şu
ama bu dediğiniz 2 ders, ortak mı seçmeli mi

Alan Dersi
Ben hiç seçmeli ders seçmedim, seçmeye de niyetim yok çünkü 3 tane zorunlu ders kaldı onlar bittikten sonra 6 7 tane muaf derslerim kalmış onlarla mücadele etmeye girişiyorum ki hoca her şeyimi alt üst etti. Eğer dediği doğruysa benim 9 kredim boşa gidecek demektir. Öğrenci bilgilerime giriyorum orada da sorun var yoksa hemen değiştirmeyi düşünebilirim.
Ben hiç seçmeli ders seçmedim, seçmeye de niyetim yok çünkü 3 tane zorunlu ders kaldı onlar bittikten sonra 6 7 tane muaf derslerim kalmış onlarla mücadele etmeye girişiyorum ki hoca her şeyimi alt üst etti. Eğer dediği doğruysa benim 9 kredim boşa gidecek demektir. Öğrenci bilgilerime giriyorum orada da sorun var yoksa hemen değiştirmeyi düşünebilirim.
Arkadaşım sen soruları çok net sormamışsın. 2-3 kere okumak zorunda kaldım o verdiğin linki.DeKaN yazdı:Alan Dersi
Hoca orada demişki sana muaf oldun bir dersin kredisini alamazsın. Tamam bu doğru. Ama sen şunu mu sormak istedin:
"Benim alan kredimde eksiğim var. Ve bunu tamamlamak için daha önceden geçemediğim ama muaf olduğum bir iki alan dersimi tekrar seçmek istiyorum. Eğer bu dersleri seçer ve geçersem alankredim için gereken krediyi alabilir miyim

Tamam da güzel kardeşim ben sadece 1 tane muaf dersten örnek verdim ama 1 tane muaf dersim yok 6 küsur muaf dersim var biraz muaf dan birazda zorunlu derslerden seçerek orta bir yol izliyorum ve gayet başarılı da bitiriyorum. Ama hoca bu sefer şaşırttı beni deneyeceğim Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi-2 muafiyet şu anda ama tekrar gireceğim ocak 19-20 sinde.Bakalım netice ne olacak.
Ben alansız okudum kardeş ve alan kredisi biriktirmedim. Yani sana cevap yazarken hem senin durumunu anlamaya çalışıyorum hem de yanlış cevap vermemeye.
Bilebildiğim kadarıyla alan kredisi ve genel krediyi tamamlamak için dengeli gidilmeli dediğin gibi.
Alan kredisini de başka bir ders ile tamamlayamayacağın için sen muaf olmuş olduğun alan derslerine yöneldin doğal olarak. Ve eksik kalan kredini bu şekilde tamamlayacaksın.
Ben forumdan arkadaşlardan edindiğim bilgi doğrultusunda şunu söyleyeyim. Sen alan kredini daha önce sınavına girip başarısız olduğun yani muaf olduğun alan derslerini tekrar seçip geçip kredisini alıp tamamlayabilirsin.
YAnlışım varsa lütfen daha tecrübeli arkadaşlar düzeltsin.
Bilebildiğim kadarıyla alan kredisi ve genel krediyi tamamlamak için dengeli gidilmeli dediğin gibi.
Alan kredisini de başka bir ders ile tamamlayamayacağın için sen muaf olmuş olduğun alan derslerine yöneldin doğal olarak. Ve eksik kalan kredini bu şekilde tamamlayacaksın.
Ben forumdan arkadaşlardan edindiğim bilgi doğrultusunda şunu söyleyeyim. Sen alan kredini daha önce sınavına girip başarısız olduğun yani muaf olduğun alan derslerini tekrar seçip geçip kredisini alıp tamamlayabilirsin.
YAnlışım varsa lütfen daha tecrübeli arkadaşlar düzeltsin.

Muaf olduğun dersi tekrar seçtiğinde, o dersi geçersen kredisini alırsın. Bunun aksini iddaa eden yanılıyordur. Kendimden örnek vermem gerekirse Tarih-2 bende muaftı, sonra Tarih-2 ilerleyen zamanlarda bir daha seçtim ve o dersi geçtim. 2 olan kredisini de almıştım. Sen isteğe bağlı olarak veya alan kredini tamamlama adına muaf olduğun dersi tekrar seçip, o dersi de geçtiğin takdirde kredisini de alırsın.
-
- Doktor
arkadaşlar çok güzel açıklamışlar, bende bilgimi paylaşmak için yazıyorum.
çok net alıp geçtiğin dersin kredisini alırsın, ister alanlı ister alansız olsun.
seçmelide, ortak da farketmez...
aldığın dersi 5 kere de kalsan 6.alışında da versen durum değişmez geçersen kredi senindir...
çok net alıp geçtiğin dersin kredisini alırsın, ister alanlı ister alansız olsun.
seçmelide, ortak da farketmez...
aldığın dersi 5 kere de kalsan 6.alışında da versen durum değişmez geçersen kredi senindir...
Böyle konuşun canımı yeyin
O hoca beni az daha aöl den soğutacaktı ben kafaya taktım mezun olacağım bilgisayar oyunu oynar gibi ders çalışıyorum.
Tüm arkadaşlarıma can_ı gönülden teşekkür ediyorum.

O hoca beni az daha aöl den soğutacaktı ben kafaya taktım mezun olacağım bilgisayar oyunu oynar gibi ders çalışıyorum.
Tüm arkadaşlarıma can_ı gönülden teşekkür ediyorum.
Bizim forumumuz bir tanedir bilgilenme konusunda
Var mı daha iyi bir forum olduğunu iddia eden 

-
- Doktor
Bende tek geçerim 

Hahahaha gerçekten de öyle diğer forumlarda da takıldım ama burası gibi duyarlı değil