AÖL SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMASI HAKKINDA

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
melodi
Doktor

AÖL SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMASI HAKKINDA

Mesaj gönderen melodi » 19 Şub 2013, 02:21

Arkadaşlar türkiyede yapılan aöl sınavları yapıldıktan 40 gün sonra sonuçlar belli oluyor.batı avrupa programında ise 14 günde sonuçlar açıklanıyor.mesela türkiye sınavı 19-20 2013 ocak sınav 3 mart sonuçların açıklanması batı avrupa 2-3 şubat 2013 sınav tarihi 18 şubat 2013 sınav sonuçlarının açıklanma tarihi.burada çok büyük bir haksızlık var.biz 40 gün bekle dur sonuçlar açıklansın diye batı avrupa gir sınava 14 gün sonra açıklansın sonuçlar.valla ne rahat.bizim niye batı avrupa gibi 14 günde açıklanmıyor acaba ? bununla ilgili ne yapılabilir?

Kullanıcı avatarı
lilas
Uzman Doktor

Re: AÖL SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMASI HAKKINDA

Mesaj gönderen lilas » 19 Şub 2013, 07:11

evet bencede büyük haksizlik :evil: :evil:
Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun? dedi.Öleceğini bildiği halde yaşadiğini unutmuştu...

Korkuyorum,birgün biri çıkıp;Ey insanoğlu diyecek ve kimse üstüne alınmayacak...

canerimo
Doktor

Mesaj gönderen canerimo » 19 Şub 2013, 17:28

bizde bati avrupaya gidelim o zaman :) saka bi yana bizim ülkemizdeki çalisma sistemiyle oradaki sistem çok farkli. hem personel sayisi çok hemde Aöl li ögrenci sayisi bizden az haliyle bu tür islemler seri ilerliyor orada..
"İnsanlık da Nasip, Kısmet..."

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ- 4 YILLIK (ALAN YOK)
MEZUN- MEZUNİYET TARİHİ: 14/09/2015
DÖNEM: 10 KREDİ: 196
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ- YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ (LİSANS-4YILLIK)

Kullanıcı avatarı
emrah42
Onursal Üye
İletişim:

Mesaj gönderen emrah42 » 19 Şub 2013, 18:24

melodi yazdı:Arkadaşlar türkiyede yapılan aöl sınavları yapıldıktan 40 gün sonra sonuçlar belli oluyor.batı avrupa programında ise 14 günde sonuçlar açıklanıyor.mesela türkiye sınavı 19-20 2013 ocak sınav 3 mart sonuçların açıklanması batı avrupa 2-3 şubat 2013 sınav tarihi 18 şubat 2013 sınav sonuçlarının açıklanma tarihi.burada çok büyük bir haksızlık var.biz 40 gün bekle dur sonuçlar açıklansın diye batı avrupa gir sınava 14 gün sonra açıklansın sonuçlar.valla ne rahat.bizim niye batı avrupa gibi 14 günde açıklanmıyor acaba ? bununla ilgili ne yapılabilir?

Batı Avrupa programında okuyan öğrenci sayısı ile burada okuyan öğrenci sayısı bakımından çok fark var bence öğrenci sayısı yüzünden geç okunuyor
Bu forumdaki Eski arkadaşları özledim. Face de behchat chatin diye aramanın yeterli.

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 19 Şub 2013, 23:56

evet biz çok kalabalığız :mrgreen:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Kullanıcı avatarı
melodi
Doktor

Mesaj gönderen melodi » 20 Şub 2013, 03:36

Batı avrupa öğrencilerinden çok olabiliriz ama sonuçta optik okuyucu işlemi yapıyor.bu kadar sürmemeli diye düşünüyorum.

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 20 Şub 2013, 18:29

melodi yazdı:Batı avrupa öğrencilerinden çok olabiliriz ama sonuçta optik okuyucu işlemi yapıyor.bu kadar sürmemeli diye düşünüyorum.
Almanyanın / Nürngberg kentinde Açık öğretim öğrenci sayısı 50
İstanbulda 5/10 bin :)

Farkın tamamen bundan kaynaklandığına emin olabilirsin.

Açık öğretim liselerine kayıt yenilemek için gittiğinde bile kimi zaman sıra bekleyebiliyorsun, ben defalarca şahit oldum.

Fakat Almanya / Nürnberg de kayıt yenilemek yada kayıt yaptırmak için 15-20 günleri var, her gün iki kişi kayıt yenilemeye gitse bu iş bitiyor. İstanbul da her gün 250 kişi kayıt yenilemek istese 20 gün de anca 5 Bin kişiye ulaşıyor, tabi iyimser baktım 5bin öğrenci üzerinden hesapladım.

İşin pis tarafı "yeni kayıt"
Gittiğinizde görmüşsünüzdür, *genelde* yaşını başını almış insanlar sizin kaydınızı yapar, ister istemez yavaşlıklar ya da öğrencilerin evraklarındaki sıkıntılar durumu yavaşlatmaktadır. Ayrıca o kadar evrakın toplanması, tasnif edilip dosyalanarak kontrol için zarflanarak Ankaraya gönderilme süreci bizim sınav sonuçlarımızın geç açıklanmasına neden oluyor. Yoksa senin sınav sonuçlarını açıklayıp kayıt yenilemeye gittiğini düşündüğümüzde kayıt yenilemek ve yeni kayıt yaptıranlarla birlikte mevcut kalabalığın üzerinde bir kalabalık eklemekten fazlasını yamamış olabilirsin.

Diyorsan ki bu sistem doğru mu?
- Elbetteki değil
Nasıl olabilirdi o zaman?
- Bizim sandığımız gibi olmazdı :)

Yinede alternatif üretmek adına, sınav sonuçlarını sınavlardan 20 gün sonra açıklayıp kayıt yenileme tarihini 40 gün sonraya bırakmaları daha makul olabilirdi :) en azından neyin ne olduğunu bilir 10-20 gün fazladan neye ders çalışabileceğimizi bilirdik.

Birde 4+4+4 kanunu ile Açık Öğretim Liseslerine Bülent Ersoy'un lafı ile "fevkaledenin fevkinde" bir rağbet olduğunu unutmamak gerekir, eskiden denk geldiğim kalabalıklara göre inanın %100 belki de çok daha fazla artış olduğunu gözlemledim, elbette bu durum bulunduğum bölge ile lokal bir durum olabildiği gerçeğinide aklımdan çıkartmamaya çalışıyorum.

Ancak yazımı o kadar çok uzatmışım ki şuna da değinmeden edemeyeceğim.
Her öğrencinin kağıdını okumak ve sisteme geçirmek için 2,5 dk zaman harcansa 1 optik okuyucu ile saatte 24 kişinin kağıdını sisteme geçirirsin, 50 optik okuyucu ile 1200 öğrencinin kağıdı okunmuş olur.
Her öğrencinin ortalama 3 oturuma katıldığını ve 100 bin öğrenci olduğunu varsaydığımızda
300,000/1,200= 250 saat
250/8(mesai süresi)= Takriben 32 gün de okunabilir :) (Bu süreç adamların geç açıklamakta haklı olduğunu ortaya çıkartıyor)

*Rakamsal değerler tamamen fikir vermek açısından uydurulmuş olup gerçekle uzaktan yakından bağdaşmaya bilir. :)
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed

Armageddon
Asistan

Mesaj gönderen Armageddon » 20 Şub 2013, 18:44

Kusura bakmasınlar ama işlerine geldimi işlerine gelen sınavları 7 gün içinde açıklıyorlar açık öğretim öğrencilerine bu uygulamayı yapıyorlar şimdi 3 mart sınavlar açıklanacak diye yazıyor iş takviminde 3 mart pazar gününe denk geliyor pazar günü tatil sınavın açıklanma gününü pazara denk getiren akıllı kim?

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 21 Şub 2013, 00:05

Armageddon yazdı:Kusura bakmasınlar ama işlerine geldimi işlerine gelen sınavları 7 gün içinde açıklıyorlar açık öğretim öğrencilerine bu uygulamayı yapıyorlar şimdi 3 mart sınavlar açıklanacak diye yazıyor iş takviminde 3 mart pazar gününe denk geliyor pazar günü tatil sınavın açıklanma gününü pazara denk getiren akıllı kim?

:mrgreen:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Kullanıcı avatarı
melodi
Doktor

Mesaj gönderen melodi » 21 Şub 2013, 02:21

kpss sınavına 3 milyon kişi katıldı 1 ay sonra sonuçlar açıklandı.aöl 40 günde 10 bin kişinin sonuçunu anca açıklayabiliyor.

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 21 Şub 2013, 19:36

Bence bu sayfayı görmemiş olabilirsiniz:
http://www.aol.meb.gov.tr/il_bazinda_sa ... eriler.asp
804,523 sınava girecek/girmiş öğrenci sayısı.

Yine dediğim gibi ben AOL ün eski düzene uygun bir yapılanması olduğu için elindeki donanım ile 10 günde 805 bin öğrencinin kağıdını okuyabileceğini sanmıyorum. 3 milyon kişinin girdiği sınavı ösym yapıyor, ösym bu konuda AOL den çok daha fazla bilgi ve birikime ayrıca inanıyorum ki donanımada sahip, ösym min banka hesaplarında 200 milyar (trilyon) gibi para olduğu bile gazetelerde çıkmıştı. AOL %90 devlet destekli, dediğim gibi muhtemelen 4+4+4 ün bu yıl yaptığı etki ile milli eğitim bakanlığından gerekli personel ve donanım taleplerinde bulunacaklardır ilerleyen dönemlerde. Olmadı, bu sınav kağıtlarını ösym ile anlaşma yapıp onlara bile okutacak olabilirler fakat ülkemizde durmadan birini zengin etme politikaları izlendiği için gelecekte aol ün de ösym gibi tesisleri olur, böylece bizim sayemizde ve sisyasi irade ile birileri daha zenginleştirilir. ;)

Genel hatları ile sana katılıyorum el insaf 40 gün gerçekten bekletmek işkencedir. Pazar gününe gelme olayı ise tarihlerin tamamen kafadan atıldığına ya da öylesine belirlendiğine kalıbımı basarım örnek olarak 2012 kpss ortaöğretim sınavı ile ek sınav tarihini aynı güne denk getirmişler 1 hafta kala hata yaptıklarını anlayıp başka bir tarihe atmışlardı. :)

Memleketimin büyük bir çoğunluğunda hakim olan kafa yapısı işte: Günü kurtar mesai bitsin, yarına Allah kerim...
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 21 Şub 2013, 19:42

Bu arada 804,523 kişi 4 oturum olarak düşünsenize
804,523x4= 3,218,092 Optik kağıt.

Kpss ortaöğretim de bile 2,789,000 kişi ve bu sayıda optik kağıt.

Nicel verilere göre kpss de elde edilen optik kağıt sayısını geçmişiz. Aynı şekilde Üniversite sınavına müracat edenleride geçmişiz.

Tabi bu yinede 40 günde açıklanmasını bence haklı çıkartmıyor. Açıklasınlar artık :)

aogorunus
Uzman

Mesaj gönderen aogorunus » 21 Şub 2013, 22:07

üstteki arkadaşın hesabına göre 3 milyon küsür kağıttan bahsediyoruz. Bence kafadan 1 ayı gözden çıkarmamız çok doğal. Çalışanlara da hak vermeliyiz. Zaten kağıtlar hemen ellerine ulaşmıyor, kargo süresi vs. de var.

Armageddon
Asistan

Mesaj gönderen Armageddon » 21 Şub 2013, 22:48

sınavların açıklanmasına surda10 gün kaldı 3 mart pazara denk geliyor bari birazcık dişlerini sıkıp 1 martta açıklasınlar sınavları :mrgreen:

Kullanıcı avatarı
Hayatmı'OdaNe
Doçent

Mesaj gönderen Hayatmı'OdaNe » 22 Şub 2013, 03:42

ya herhalde pazar günü açıklamazlar yada açıklarlamı?

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön