AÖL SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMASI HAKKINDA

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Armageddon
Asistan

Re: AÖL SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMASI HAKKINDA

Mesaj gönderen Armageddon » 22 Şub 2013, 16:51

açıklıyorlar daha önce iki kez daha pazara denk gelmişti biri ek sınavdı ek sınavı cuma gününden açıkladılar diğerini pazar günü açıklamıştılar bunu ne yaparlar bilemiyorum ama pazartesi gününe bırakırlarsa çok ayıp ederler

Kullanıcı avatarı
mavigöz
Uzman Doktor

Mesaj gönderen mavigöz » 22 Şub 2013, 22:36

ben kendim baktım soruların cevaplarına ya tam kredi alıyorum cevaplara göre alamazsam bittim rezil olurum :D

Kullanıcı avatarı
melodi
Doktor

Mesaj gönderen melodi » 22 Şub 2013, 23:31

Bence 1 mart gibi açıklanacak.3 mart pazar mümkün değil.4 mart yapamazlar iş takvimi tarih aşımı olur.bu yüzden 1 mart olur diye düşünüyorum.

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 23 Şub 2013, 00:11

Yeni kayıt tarihi 1 kerede uzatılırsa bilin ki okuma olayı bitmedi :)

Yeni kayıt tarihlerini bu yüzden durmadan uzatıyorlar. Çünkü sınav sonuçları açıklandığı andan itibaren kayıt yenileme işlemi için süreç başlıyor ve bunun içinde kayıt yenileme işleminin bitmesi ve kayıt yenilenler ile yeni kayıt yaptıranların yoğunluk oluşturması engelleniyor. Bu yüzden 22 Şubat(bugün) e kadar 2-3 defa uzatılmış olan Yeni kayıt işleminin gelecek hafta da farklı bir tarihe uzatılması, okuma işlemlerinin halen devam ettiğinin göstergesi olsun. Hayır yeni kayıt işlemi uzatılmaz ise bilin ki gelecek hafta içerisinde açıklayabilirler gibi geliyor bana.

Ayrıca bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum. tam 30-32 gün oldu sınav geçeli emin olun halen okunuyorsa bile %90'ı okunmuş ve sisteme girilmiştir, kalan %10 ise takriben 85 bin kişi yaptığı için %90'ın sonuçlarını açıklamıyorlar, aksi taktirde o 85 bin kişinin sınav sonuçlarım gözükmüyor diye kopartacakları yaygarayı ve mail, telefon bombardımanını düşünün :) bu yüzden %100 okuma işlemi tamamlanana kadar bekleyeceğiz.

Saygılar.
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed

evdeekmekyok
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen evdeekmekyok » 23 Şub 2013, 01:41

bence ' 3 mart pazar gününe kalmaz sonuçlar bu hafta içi açıklanabilir, tahminimce 1 mart cuma günü.

mahkum58

Mesaj gönderen mahkum58 » 24 Şub 2013, 02:37

Her optik okuyucu Saatte 1000 tane kağıt okusa 50 optik okuyucu saatte 50.000 form okur 24 saatte 1.200.000 1 milyon 200 bin form okunur.3 günde bütün aöl formları okunur 3-4 gündede sisteme ekleseler notları 1 haftada açıklanır ellerine geçtikten sonra saygılarımla.

Kullanıcı avatarı
Hayatmı'OdaNe
Doçent

Mesaj gönderen Hayatmı'OdaNe » 24 Şub 2013, 04:35

mahkum58 yazdı:Her optik okuyucu Saatte 1000 tane kağıt okusa 50 optik okuyucu saatte 50.000 form okur 24 saatte 1.200.000 1 milyon 200 bin form okunur.3 günde bütün aöl formları okunur 3-4 gündede sisteme ekleseler notları 1 haftada açıklanır ellerine geçtikten sonra saygılarımla.
bncede bunlar canları istemiyor diye zamandan kaytarmak amacıyla ağır ağır yapıyorlar
sonucta üniversite sınavına aöle giren sınav sayısından daha fazlası ygs giriyorlar
ve 1 haftya yakın bir sürede açıklıyorlar
millete gelince hapur şubur
bize gelince yarabbi şükür hesabı...

Kullanıcı avatarı
Hayatmı'OdaNe
Doçent

Mesaj gönderen Hayatmı'OdaNe » 24 Şub 2013, 23:50

bn hepinize katılıyorum ne kadar yazarsak yazalım yazalım bu türkiyede birşey değişmez
herkeze saygılar :)

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 25 Şub 2013, 00:50

AÖL sınav sonuçlarının 1 haftada açıklanmasını tabi ki kimse beklemesin. Kargoyla 81 ilden optik kağıtların merkeze ulaştırılması bile bu süreye yakın sürüyordur. Ama 40 gün de çok fazla bir süre. Geçmiş sınavlardaki duruma bakarsak 1 ay makul bir rakam, fazladan 10 gün ne yapacaklar diye düşününce belki bu sene çok fazla öğrenci alımı yapmış olabilirler, bu da darboğaz yaratmış olabilir. 1 milyona yakın öğrenciyle AÖL sonuçlarının açıklanması dediğim gibi 1 ay için normaldir. Ama 1 ayı geçen her gün keyfiyete kaçar. ÖYSM sisteminde 2 milyon öğrencinin sonuçları 1 ay olmadan açıklanıyor, hatta açıklanmayı geçtik, öğrencilerin optik kağıtları ve soru cevapları kıyas için sisteme yükleniyor. MEB de yaptığı sınavlarda istese bundan daha hızlı açıklama yapabilir...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 25 Şub 2013, 02:24

Hayırlısı ile bu hafta sınav sonuçlarını açıklarlar inş.
En son epidoras tarafından 25 Şub 2013, 02:35 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 25 Şub 2013, 02:25

Yazılar çok uzun ve okuyamadım. Tartışma, eleştiri içinde hakaret olmadığı müddetçe kişiyi geliştirir, yanlışları düzeltme fırsatı verir. Ama gelen mesajlara bakılırsa işin içine hiç gerek olmayan yazışmalar girmiş. Bence yorumları silmek en iyisi, iki taraf için en uygunu bu. Ben çok gerekli olmadıkça yorum silmeyi uygun bulmam ama bu başlıktaki iletileri sileceğim. Sizler de basit bir AÖL sorunu için kalp kırmayın bence. Bakalım belki eleştirileri görüp, bir sonraki sınavda herkesi şaşırtıp çok önce açıklarlar... :D
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön