sonuçlar bence 1 mart cuma günü açıklanıcak
-
- Yardımcı Asistan
Re: sonuçlar bence 1 mart cuma günü açıklanıcak
ARKADASLAR MEZUN OLABİLCEK OLAN ARKADASLARI AÇIKLAMISLAR EĞERKİ SON SINAVLARI OLANLAR SİSTEME BAKSINLAR MEZUN OLDU YAZAR KREDİ BİLGİLERİ GÖZÜKMÜYOR
- Jackal4540
- Uzman Doktor
Eminmisin ben baktım kredi bilgilerim gözükmüyordu benimde bu sonuçlarda mezun olmam gerekiyordu heyecanlandırdın benievdeekmekyok yazdı:ARKADASLAR MEZUN OLABİLCEK OLAN ARKADASLARI AÇIKLAMISLAR EĞERKİ SON SINAVLARI OLANLAR SİSTEME BAKSINLAR MEZUN OLDU YAZAR KREDİ BİLGİLERİ GÖZÜKMÜYOR

Arkadaşlar sizdede kredi bilgileri gözüküyormu ?
Bu durumda olan bir arkadaş, sisteme girip notlarını gördüğü sayfanın Adres çubuğundaki adresi bizimle paylaşırsaevdeekmekyok yazdı:ARKADASLAR MEZUN OLABİLCEK OLAN ARKADASLARI AÇIKLAMISLAR EĞERKİ SON SINAVLARI OLANLAR SİSTEME BAKSINLAR MEZUN OLDU YAZAR KREDİ BİLGİLERİ GÖZÜKMÜYOR
Bizlerde bizim ekranımızdan kaybolan link'e ulaşarak sonuçlarımıza ulaşabiliriz.
Adres örneği şu şekilde:
http://www.aol.meb.gov.tr/aolweb/AOL01010.aspx <- örnek bu sayfa Aol web de Öğrenci Genel Bilgileri başlığının altındaki Genel bilgiler sayfası. Bu şekilde sonuçlara ulaşan bir kişi bize link verirse, sisteme kendi öğrenci numaramızla gireceğimiz için kendi bilgilerimizin olduğu sayfaya ulaşabiliriz.
Bu sınav sonrası o link'i kayıt edeceğim, bir daha ki sınavda lazım olur mutlaka...

Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
epidoras Buyuk bir yanilgi icerisindesin o sozu gecen web sitesinde oturumlar session olarak tutuluyor cookie olarak degil ondan mutevvellit bahsini ettiginiz ikay gercekkesmez.
epidoras Buyuk bir yanilgi icerisindesin o sozu gecen web sitesinde oturumlar session olarak tutuluyor cookie olarak degil ondan mutevvellit bahsini ettiginiz olay gerceklesmez. Ayrica evdeekmekyok nikli arkadsa hitaben hersinav sonunda sinav tarihleri hakkinda yorum yapmak suretiyle evvela kendiniz sonrada sizin yorumlarinizi okiyan arkadaslar sukutu hayal ile karsilasiyorlar. Benim size nacizane tavsiyem olana razi olmanizdir zira yapilabilecek baska bisey yoktur..
aöl'nin sayfasına girdim kayıt yenileme 4 martta başlıyo yazıyo insan sonuçlarıda açıklar ne heyecan yaptım ama yeni yazı görünce
Duygularımla oynuyo bu aöl 

Ücretsiz olmayıp paralı veya public üyeliğe kapalı merkezi kontrol sistemlerinin tamamında session kullanılıyor evet biliyorum.murattt yazdı:epidoras Buyuk bir yanilgi icerisindesin o sozu gecen web sitesinde oturumlar session olarak tutuluyor cookie olarak degil ondan mutevvellit bahsini ettiginiz olay gerceklesmez.
bahsedeceğimi zaten biliyorsundur, belkide aynı şeyleri bile düşünüyor olabiliriz;
aspx ile yazılmış bir sayfa (haliyle; dinamik)
Benim session(654654654654)
Public_html Login(giriş) olanların erişebileceği sayfa
Public_html/aolweb
xxxxxxxxxx.aspx
xxxxxxxxxx.aspx
xxxxxxxxxx.aspx Hepsi aynı veritabanına erişiyor.
xxxxxxxxxx.aspx
xxxxxxxxxx.aspx
Sen benim verdiğim link e tıklarsan benimle aynı aspx dosyasına erişirsin, tek fark sisteme girmiş olduğun ad ile sorgulamanın cevaplarını alırsın.
Alternatif olarak; (Belkide sizin bahsettiğiniz budur)
2 grup oluşturup oturum açma yetkileri vermişlerse durum değişir.
Görebilecekler ve Göremeyecekler diye gruplandırma yapıp izinleri değiştirilerse doğru link'i bilmek birşey değiştirmez ve sonuç itibariyle ulaşılamaz. Eğer link'i daha önceden kayıt etmiş olsaydım, şimdi öğrencileri gruplandırıp gruplandırmadıklarını anlayabilirdik

En kötü ihtimalle erişimimize kapatmışlardır ve "Erişim izniniz yoktur" gibi bir ibare ile karşılaşırdık.
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Tabiki ayni seylerden bahsediyoruz dot net teknolojisi ile kodlanmis lakin atladigini bir yer var. eger programci iseniz yahut buseylere ilginiz var ise. hemen herseyin veri tabani ile yapildigini bilirsiniz yani her kullaniciya bir satir ve satirada unique id verilir. buraya kadar hemfikiriz. Ama bundan sonrasi icin atiyorum. ahmet nikli kullanici icin id numarsi 17 ise mehmet nikli kullanicinin 18 ise bunlar gitmek icin Get metoduyla o id yi cavirmak gerekir fakat aol un sitesinde acilan linkler arkaplanda ajax teknigi kullanilarak acildigi icin yani birde sizin id numaraniz sessionla eslestirilip md5 tarzi sifreleme yontemiyle get metodunun etki alani olan url de degistigi icin bu degisiklik get metodu bittiginde. bitiyor siz birgirisiniDe url atiyorum .aspx?id=aedf12345668 gibi ise birdahaki girisinizde bu yuzde yuz degisecektir bundan mitevellit. dediginiz sey olmaz..
- Jackal4540
- Uzman Doktor
Vallahi kısa ve öz cevabı vermiş arkadaş beklemenin bir faydası yok bende inadına sonuçlara salı günü bakacağım.pskolog yazdı:ve sayfada 4 mart kayıt yenileme başlıyor demişler galiba 3 martta açıklayacaklar