Alanı değiştirsemmi

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Citizen
Acemi

Alanı değiştirsemmi

Mesaj gönderen Citizen » 07 Mar 2013, 19:21

Arkadaşlar şuan yabancı dil alanındayım zorunlu dersler biraz zor gibi gözüküyor ve bu sene mezun olmam lazım alanımı genel kültüre taşıdığımda zorunlu dersler kısmında zorlanacığım iki ders olduğunu düşünüyorum.Şimdi ben şunu sormak istiyorum lise alanının bir önemi varmıdır ? Vakıf üniversitesi bilgisayar mühendiliği okumayı düşünüyorum yani 180 ygs-lys puanını geçsem yeter acaba hangi alandan mezun olduğum, üni için öenmlidmir ?

epidoras
Uzman Doktor

Re: Alanı değiştirsemmi

Mesaj gönderen epidoras » 07 Mar 2013, 19:45

Citizen yazdı:Arkadaşlar şuan yabancı dil alanındayım zorunlu dersler biraz zor gibi gözüküyor ve bu sene mezun olmam lazım alanımı genel kültüre taşıdığımda zorunlu dersler kısmında zorlanacığım iki ders olduğunu düşünüyorum.Şimdi ben şunu sormak istiyorum lise alanının bir önemi varmıdır ? Vakıf üniversitesi bilgisayar mühendiliği okumayı düşünüyorum yani 180 ygs-lys puanını geçsem yeter acaba hangi alandan mezun olduğum, üni için öenmlidmir ?
Her alanın illaki zorulukları vardır ancak alanını değiştirdiğinde neler ile karşılaşacağına dikkat etmeni tavsiye ederim.
http://aol.meb.gov.tr/upload/genel/4_yi ... rsleri.pdf <- bu adresdeki alan yok bölümüne geçebiliyorsun diye biliyorum yalnızca.

AOL de farklı alanlarda ilk zamanlar kayıt yaptıranlar kendi alanlarında mezun olana kadar okuyabilecekler sonrasında bu alanlara öğrenci alımı olmayacak diye biliyorum. Bundan sonraki süreçte tüm herkes Alan yok bölümünde kayıtlı olup, kişi isterse yönelmek istediği dersleri seçmeli olarak seçecek.

Mesela ben Alan yok olarak kayıt oldum, 5. Dönem sınavına Mayıs da gireceğim ve derslerim MF grubu.

Sana yukarıda verdiğim adresdeki listeyi incele, o alana geçersen oradaki zorunlu dersleri alman gerekecek ve zorlanmayacaksan başarırsın. İlave olarak kredin müsait ise ve yaşın da 18 den büyük ise Ek sınavlara da girip mezun olabileceğini düşünüyorum.

Bir uyarıda bulunmak istiyorum ve alınmamanı rica ediyorum.
Öncelikle hedefini yükselt, o ne öyle 180 alsam yeter vakıf ünisi okuyacağım. Bu yaklaşım yanlış.
180 puanlı bilgisayar mühendisliği bölümlerin kontenjalarının çoğu dolmadı ya da "Hiç Yerleşen olmadı" Şeklinde. Tercih edenlerde toplasan bir iki kişi sadece.

Öyle bir okula gidip para verip mezun olduğunda yalnızca Diploman olur, Bir biş bulmak istediğinde İnsan Kaynaklarına gittiğinde ya da CV ni gönderdiğinde Üniversiten elenme nedenin olabilir. 1 sene geç gir üniye ama sağlam bir yere gir. Senin geleceğin olduğu için senden rica ediyorum. gerekiyorsa bu sene AOL den mezun ol ve 1 sene ygs, lys çalış ve seneye en kötüsü 300-400 puan sınırlarını zorlayan bir üniversitenin Bilgisayar Mühendisliğini oku.

Sadece bir tavsiye, dikkate almak zorunda değilsin yazdıklarımda senin iyiliğini düşündüğümü görmeni rica ediyorum.
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Re: Alanı değiştirsemmi

Mesaj gönderen Doçent » 08 Mar 2013, 01:55

epidoras güzel açıklamış sna :wink: yaşın küçükse geleceğin için sağlam bir iş için çabala öyle kolaya kaçma bencede :|
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön