Fizik 2 hakkinda

Her Konuda Tartışabilirsiniz
aysegül
Asistan

Fizik 2 hakkinda

Mesaj gönderen aysegül » 12 Mar 2013, 18:24

arkadaslar fizik 2 cok ama cok zor ya bu dersten gecen varmi varsa lütfen nasil calistigi ve tekniklerini söylesin

Armageddon
Asistan

Re: Fizik 2 hakkinda

Mesaj gönderen Armageddon » 12 Mar 2013, 18:43

ben fizikten hiç anlamam ama 70 aldım fizik 2'den çalışma yöntemimde çok basitti hep çıkmış sorulara çalıştım kitaptan hiç çalışmadım vede yardımcı sitelerden videolu derste çalışmadım sadece çıkmış sorulara çalışıp 70 aldım. sen kitaptan ve videolu ders anlatımlarına çalışarak vede cıkmış soruları ezberleyerek sözel olan sorular daha akla yatıyor. bunlara çalışırsan yüksek not alabilirsin.

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 12 Mar 2013, 18:58

aysegül yazdı:arkadaslar fizik 2 cok ama cok zor ya bu dersten gecen varmi varsa lütfen nasil calistigi ve tekniklerini söylesin
Öncelikle kafanı soktuğun kafesten çıkart.

O ne demek, Fizik çok zor...

Böyle bir cümle kabul etmiyorum.

Şimdi bir genelleme yapacağım:

Normal İnsan zekası:
Günlük işlerini aksatmadan yerine getirebilen, gerektiğinde yeni bilgiler öğrenen, fikir alışverişi yapıp, kendine ve karşısındakine saygı gösteren. Yeni insanlarla tanışıp arkadaş olabilen biri.

Bak derslerden hiç bahsetmedim. İşte bir satır yukarıda tarif ettiğim insan herşeyi başarır. Bunun altında bir insan dahi olsa başarır.
Yapacağınız işlerde(Tüm herşey için) kimi insan 5dk da kimi insan 10dk da yapar. Siz evde örgün eğitimdeki gibi öğretmen olmadan öğrenmeye çalışarak zor birşeylerin üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz. Bu büyük bir cesaret ister. Bu adımda derslerinizde ketegorilendirme yapınız, 1 günde 10 sayfa çalışılabilecek ders vardır(sözel) 1 günde 2 sayfa çalışılabilecek ders vardır(sayısal).

Hiç bir şey anlamasanız dahi azimle ve yavaşça en büyük dayanağınızın sabır olması ile birlikte kesinlikle o dersi geçebileceğinize emin olmanızı istiyorum.

İnsan inanmadığı hiç birşeyi yapamaz!
İnandığınız sürece herşeyi yapabilirsiniz!
İçte neyseniz dışta da o sunuzdur.

Gerekiyorsa kendinize 2 gün ayırın ve yapmak istediklerinizi kafanızda şekillendirip önce kendinizi inandırın.

Saygılar...
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed

aysegül
Asistan

Mesaj gönderen aysegül » 12 Mar 2013, 19:49

epidoras yazdı:
aysegül yazdı:arkadaslar fizik 2 cok ama cok zor ya bu dersten gecen varmi varsa lütfen nasil calistigi ve tekniklerini söylesin
Öncelikle kafanı soktuğun kafesten çıkart.

O ne demek, Fizik çok zor...

Böyle bir cümle kabul etmiyorum.

Şimdi bir genelleme yapacağım:

Normal İnsan zekası:
Günlük işlerini aksatmadan yerine getirebilen, gerektiğinde yeni bilgiler öğrenen, fikir alışverişi yapıp, kendine ve karşısındakine saygı gösteren. Yeni insanlarla tanışıp arkadaş olabilen biri.

Bak derslerden hiç bahsetmedim. İşte bir satır yukarıda tarif ettiğim insan herşeyi başarır. Bunun altında bir insan dahi olsa başarır.
Yapacağınız işlerde(Tüm herşey için) kimi insan 5dk da kimi insan 10dk da yapar. Siz evde örgün eğitimdeki gibi öğretmen olmadan öğrenmeye çalışarak zor birşeylerin üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz. Bu büyük bir cesaret ister. Bu adımda derslerinizde ketegorilendirme yapınız, 1 günde 10 sayfa çalışılabilecek ders vardır(sözel) 1 günde 2 sayfa çalışılabilecek ders vardır(sayısal).

Hiç bir şey anlamasanız dahi azimle ve yavaşça en büyük dayanağınızın sabır olması ile birlikte kesinlikle o dersi geçebileceğinize emin olmanızı istiyorum.

İnsan inanmadığı hiç birşeyi yapamaz!
İnandığınız sürece herşeyi yapabilirsiniz!
İçte neyseniz dışta da o sunuzdur.

Gerekiyorsa kendinize 2 gün ayırın ve yapmak istediklerinizi kafanızda şekillendirip önce kendinizi inandırın.

Saygılar...[/quote][/quote]
cok güzel söyledin cok saol
cok güzel söyledin hakklisin cok saol

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 13 Mar 2013, 02:53

epidorasa katılıyorum. Ben liseye başladığımda sayısalım yerlerde sürünüyordu. Hala da iyi olduğumu söyleyemem. Ama geçmek zorunda olduğum mat- geo ve fizik vardı. Anlamasam da kafam patlayana kadar çalıştım. Bol geçmiş soru çözdüm ( bu çok faydalı ) Kitapları mutlaka okudum. Yeri geldi bir önceki gün kafa patlatıp bir türlü çözemediğim matematik konusunu, sabah çözüyorken uyandım :)

Rabbim çalışanın emeğinin karşılığını veriyor çok şükür. Fizik-2 den ilk sınavda geçemedim ama 2. sınavda 75 ile geçtim. Çalışmaktan başka yolumuz yok.
Resim

murattt

Mesaj gönderen murattt » 13 Mar 2013, 13:53

Bende bu dersi vermistim. Biraz matenatik bilmelisiniz fen derslerinin temelini matematik olusturur eger matematikte oran oranti ve denklem olayini coznusseniz fizik dersinde cok isinize yarar..

Citizen
Acemi

Mesaj gönderen Citizen » 15 Mar 2013, 23:58

Aslında bende kimya 2,fizik 1 ve 2 den çok tırsıyordum geçen sınav sorularına göz gezdirdim birde teknofem konu anlatımına baktım hepsinden en düşük 65 puan aldım.Basit dersler bir iki saat çalışsan yeter.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 17 Mar 2013, 04:21

AÖL hayatımda beni en zorlayan ders nedense Kimya 2'dir. Kimya 1'den 65 alıp geçtiğim halde, 2. dersi her dönem sınava girmeme rağmen geçemedim. Muaf oldum ama inatla yine seçtim yine olmadı... :mrgreen:
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 17 Mar 2013, 17:01

emrahk yazdı:AÖL hayatımda beni en zorlayan ders nedense Kimya 2'dir. Kimya 1'den 65 alıp geçtiğim halde, 2. dersi her dönem sınava girmeme rağmen geçemedim. Muaf oldum ama inatla yine seçtim yine olmadı... :mrgreen:
Benim de tam tersine aol hayatımda en zevkle çalıştığım dersler oldu kimya ve biyoloji. Kitapları alınca ilk onlara çalışasım geliyordu. Ben de inat ettim ortak ders olmamasına rağmen( beni de biraz zorlamalarına rağmen) her ikisini de 8 e kadar seçtim. Pişman değilim :mrgreen: Şu an bile içim kıpır kıpır oluyor kitapları hatırladıkça :D Sağolsunlar onlar da benim not ortalamamı yükseltmeye vesile oldular.
Resim

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön