Askerlik Tecili

Her Konuda Tartışabilirsiniz
HakanD

Askerlik Tecili

Mesaj gönderen HakanD » 21 Mar 2013, 22:24

arkadaşlar şu anda 19 yaşındayım 2014 yılında 20 yaşıma gireceğim.
Askerlik tecilini ne ne zaman yapmam gerekiyor? Yardımcı olabilir misiniz?

Toplam dönem: 9
Aol'de okudugum dönem: 7

emrahk
Onursal Üye

Re: Askerlik Tecili

Mesaj gönderen emrahk » 22 Mar 2013, 00:17

Yoklaman bu yıl gelecektir, dolayısıyla Mayıs - Haziran gibi askerlik şubesine gidip yoklamanı olabilir ve tecil ettirebilirsin. Halk Eğitim Merkezinden tecil belgeni hazırlatıp, şubene götüreceksin veya memleketindeki şubeye yollayacaksın...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

HakanD

Mesaj gönderen HakanD » 22 Mar 2013, 01:51

emrahk yazdı:Yoklaman bu yıl gelecektir, dolayısıyla Mayıs - Haziran gibi askerlik şubesine gidip yoklamanı olabilir ve tecil ettirebilirsin. Halk Eğitim Merkezinden tecil belgeni hazırlatıp, şubene götüreceksin veya memleketindeki şubeye yollayacaksın...
cevabın için teşekkür ederim emrah abi.
şimdi halk eğitim merkezinden tecil belgemi hazırlatacağım ve mayıs-haziran gibi askerlik şubesine gidip yoklama olup tecil ettireceğim.
Doğru anlamışım değil mi abi?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 22 Mar 2013, 03:40

Aslında benim Mayıs - Haziran arası dememe bakma, daha erken veya geç de olabilir bilemiyorum. Yeni askerlik kanununa göre 19 yaşına girenlerin yoklama süreleri 14 aya yayıldı diye biliyorum. Normalde 19 yaşına gelenlerin evine "yoklamaya çağrı belgesi" gelir, ama sen adresine yoklama kağıdı gelmesini bekleme, yılın ortalarında git şubene konuş. Şubedekiler belki yoklama ol derler, belki sadece git Halk Eğitim Merkezinden tecil belgeni hazırlat bize getir tecil yapalım da diyebilirler. Her halükarda yasal olarak tecil hakkın olduğu için bir sorun çıkmaz...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön