YGS SINAVI

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
Kullanıcı avatarı
Hayatmı'OdaNe
Doçent
Mesajlar: 1166
Kayıt: 09 Ara 2012, 05:39
Konum: mezun

Re: YGS SINAVI

Mesaj gönderen Hayatmı'OdaNe » 28 Mar 2013, 23:17

lilas yazdı:3 yanliş degil canim 4 yanliş bir dogruyu götürüyor
hadi ya 1 yanlış artmış demekki bn karıştırdım uyardığın için sağol :)



dersçalışankız
Doktor
Mesajlar: 331
Kayıt: 08 Haz 2012, 02:52

Re: YGS SINAVI

Mesaj gönderen dersçalışankız » 29 Mar 2013, 08:05

biraz geç oldu belki..

sınav günü bir stres bir heyecanla güne başladım...sınavın ilk 15 dakikası boş geçti diyebilirim odaklanamıyorum okuduğumdan birşey anlamıyorum beynim durdu...dua ettim .... sonrası türkçe 2 boş bırakıp bitirdim..sosyale tersten başladım Allahtan önce din , tarih, felsefe, coğrafya..tam coğrafya ya başlıcam son 15 dak. demez mi görevli daha kodlamalar duruyor o andan itibaren ne yaptığımı bimiyorum...felsefe sorularını yapmama rağmen 5 tanasini kodlayamadan görevli kağıdımı hunharca aldı...tamam bitti asla barajı bile geçemem dedim...eve gelene kadar ağladım...ve çevremde benim gibi sulu gözler, iç çekişler, kızarmış burunlar gördüm anladım ki en ağlak okula düşmüşüm :)))) anladığım yalnız olmadığımdı demek ki herkes sorun yaşamıştı...ben ilk ygs denemem hiç dersane bilmedim evde kendi kendime ordan burdan bulduğum test kitaplarıyla kavruldum ve zamanın bu kadar sorun olacağını bilmezdim...artık öğrendim. ağladım ağladım.

gece dayanamadım netten soru cavepları tek tek kontrol ettim ve moralim yerine geldi yüzüm geldi türkçe de 31 doğrum, tarih ve din full, coğrafya beni mahfetmiş, felsefe ful olacaktı ama sanırım 4 tane kodlamayadım...işte böyle puanmatik çok güzel sonuçlar verdi Allahın izniyle resmi olarak da böyle olur...

biyoloji kimya çok çalıştım günlerce boşuna oldu oralara bakamadım bile...neyse buna da şükür.

artık Lys var Rabbim izin verirse aynı hataları yapmıcam 3 ve 4 oturumuna giricem...şimdi en büyük kararsızlığım açıktan veya uzaktan ne okuyabilirim 2 mi 4 yıllık mı ..bölüm okumak hata mı ileride formasyon hakkı verilmiyormuş falan filan kafam karışık.

neyse Allah herkesin gönlüne göre versin...bu sınav bana çok şey kattı.

yel1z
Acemi
Mesajlar: 57
Kayıt: 06 Eyl 2011, 09:12

Re: YGS SINAVI

Mesaj gönderen yel1z » 29 Mar 2013, 17:51

açıkçası genel olarak bakarsak sosyal ve türkçe çok zor diildi,ben ilk kez girdim 30 yaşındayım,hiç stres yapmadım buda tabiki kendi kendime karar aldığım sadece netlerimi emin olduklarımı işaretlicem şıkkını eledi,sosyalden en fazla 10,türkçeden de en fazla 10 tane boş bıraktım diğerlerinn tamamını cvpladım,bana bu sınav büyük sürpriz oldu ve hayırlısıyla puanımda öle olacak...
Stres yapanları izledim içim acıdı çok kasıyorlar kendilerini ,o kadar rahattım yani,aslında bu tarz sınava girerken evet yıllar harcanıyor emek veriyorsun başarman lazım fikri olabilir ,,ama hiçbişiy bizden kıymetli diil önce bunu düşünmemiz lazım..
son 5 dk mat ve fen sorularına sırf meraktan bi göz atayım dedim 3 tanede mat işaretledim bir tane fen bakalım sonucum çıksın ilk iş buraya yazıcam arkadaşlar ,kendimi geliştirmek için okuyorum ben tercihlerimde bana yardımcı olcağınıza eminm ..

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor
Mesajlar: 783
Kayıt: 22 Haz 2009, 14:01

Re: YGS SINAVI

Mesaj gönderen kardelen198 » 29 Mar 2013, 20:12

epidoras yazdı:
kardelen198 yazdı:Teşekkürler Kripton. Lys'de ne yaparım bilemiyorum; çok yavaşım zaman çok sıkıntı benim için. Bol duaya biraz da şansa ihtiyacım var. ;)

Bir önerim var;

En hızlı olduğun konulara odaklan
Örnek LYS de x bir teste 30 konuyu kapsıyorsa sen bunlardan 20 tanesini hatim et :)
Çünkü 2 ay kadar var tüm konulara çalışamayabilirsin bu yüzden bu öneri işine yarayabilir, belki full çekemezsin ama yapabileceğin sorularda hata yapmazsın ;)
Öncelikle önerin için teşekkürler, benim düşüncem de bu yönde mesela herkesin en çok çalışılması gerektiğini düşündüğü Cumhuriyet Dönemi edebiyatında çok derin dalışlar yapmayı düşünemiyorum zira yüzeye çıkamayabilirim. :mrgreen: Güvender'in edebiyat kitabını aldım ama çok kalın emek istiyor, ben de Fem'in el kitabını aldım çok sempatik, şirin ve moral verici en azından.

Cevapla

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön