Deniyimliler yardım edin lütfen

Her Konuda Tartışabilirsiniz
kraldj

Deniyimliler yardım edin lütfen

Mesaj gönderen kraldj » 05 Ara 2008, 23:52

şimdiye kadar yazılanları okudum ama bir arpa boyu yol alamadım arkadaşlar,eminim diğer yeni kayıt olanlarda aynı şeyi düşünüyorlar.Ben genel kültür bölümünü seçtim
önceden sistem nasıldı bilmiyorum ama biz 1.sınıfa yeni kaydolanlar derslerimizi kendimiz seçeceğiz,halk eğitim merkezinden böyle söylediler.biliyorsunuz upuzun bir ders listesi var önümüzde,
-biz bu listeden şimdilik sadece 1.sınıf derslerini mi seçeceğiz?
-diyelim 1.sınıf derslerini seçiyoruz bu dersler 2.dönem için de mi geçerli yoksa 2.dönem tekrar mı ders seçeceğiz?
-listedeki ortak derslerin hepsini vermek zorumda mıyız? kredimizi seçmeli derslerden tamamlıyamıyor muyuz?
-birde sadece bir dönem toplam kaç kredilik ders seçersek zorlanmayız?

BİRİ CEVAP VERİRSE ÇOK SEVİNİRİM...

Kullanıcı avatarı
saLLy
Uzman Doktor

Re: Deniyimliler yardım edin lütfen

Mesaj gönderen saLLy » 06 Ara 2008, 10:08

sen öqrenci sitenden ders seçme işlemine tıkla orda sana werilen dersler war ordan seç istediqni ...30kredilik ders sececksn..qenel kültür bölümünde alan kredisi yok sanırsam..seçmeli ders we ortak sececksin..werdiqin derslerin kredisini alabilrsn..wermediqini bi soraki dönem secebilirsin yine...
߀$İKTA$

kraldj

Mesaj gönderen kraldj » 06 Ara 2008, 20:53

ilgilendiğin için teşekkürler,yalnız birkaç sorum daha olacak
kredi 30 değilde daha aşağı bir sayı olabilir mi,şimdi ilk dönem iş falan da var zaman da az çalışamayabilirim.
o ders listesindeki derslerin hepsi verilecek mi okul bitene kadar?

Kullanıcı avatarı
saLLy
Uzman Doktor

Mesaj gönderen saLLy » 06 Ara 2008, 21:24

önemli deil nedmk..yardmcı olabildiysem ne mtLu...şimdii 4yıllıksan 30kredilik ders seçmek zorundasın her dönem 30kredilik dersten sınawa qiriyoruz..zorunlu yani ortak derslerin hepsini wermek mecburi fakat şöyle bişe war mesela coqrafya dersi bu derse 3kez qirdiqinde we üçündende qecemediqin zaman muaf oluyorsun yanii bu ders zorunluluktan kalkıyor bidaha karşına çıkmıyor ama tabii istersen secebilirsin tekrar o ayrı bişe fakat zorunlu olmuyor işte...umarım anlatabilmişimdiR...
߀$İKTA$

kraldj

Mesaj gönderen kraldj » 06 Ara 2008, 21:33

muaf olma işini okumuştum siteden
ben 3 yıllık sistemdeyim,şu an sadece 18 kredilik ders seçtim ama sadece birinci dönem yazanları,ikinci dönem için de mi şimdi seçeceğim sonra mı? bu arada 2. sınıf için de mi bu liste olacak değişecek mi? sen kaçtasın?

Kullanıcı avatarı
saLLy
Uzman Doktor

Mesaj gönderen saLLy » 07 Ara 2008, 00:14

ozaman 40kredilik ders sececksn 3 yıllıksan..yanlız dönem işini bilmiorum biliyorum desem yalan olur..ben döneme bakarak ders seçmedim hiç krediye bakarak sectim yüksek kredilileri yada işime qelen dersleri sectim...ama ordakiler senin zorunlu dersin deqişirmi bilmiorum ama deqişmez sanırm..yaa bence sen suan içinde istedqin dersi seç bakma döneme falan sen ders sec 40kredi olunca zaten fazlasını secemzsn site seni uyarır...ben kaçta olduqumu bilmiorum kredili sistem olduqu için sınıf yok..ama toplam dönemim 7 açık öqretmde okuduqm dönem 3 kredim 62 alan kredim 15..bende henüz yeni sayılırm yanii bu 2.senem açk lisede ::) soracaqn soruşar olursa sor çekinmeden ben bilmesem bile bilen arkadşlarımız muakkak olur elimizden qeldqnce yardmcı oluruz...
߀$İKTA$

kraldj

Mesaj gönderen kraldj » 07 Ara 2008, 13:03

bu 40 krediyi okulun resmi sitesinde görmüştüm.gözüm korktu doğrusu, o kadar ders nasıl verilecek? iş var birde...
bu sene boyunca şimdi seçtiğin listeden mi sınava giriyorsun yoksa sene içinde tekrar secim yapacak mıyız?
sen ikinci senem dedin,senin ders listen değişti mi bu sene?
muzun olmam için 144 kredi toplamam gerekiyormuş. buradakilerin kredi toplamı 82 gerisi ne olacak?
ya ne biçim iş kardeşim verin bize dersleri örgün öğretimdeki gibi, girelim sınavlara... :D

Kullanıcı avatarı
saLLy
Uzman Doktor

Mesaj gönderen saLLy » 07 Ara 2008, 13:23

ya ne biçim iş kardeşim verin bize dersleri örgün öğretimdeki gibi, girelim sınavlara...[/quote]
yokk yaaa sen seç orda döneme fLn bakmaa 40kredilik dersi seç qerisini bşwer..40kredlk derstn qrecn yanii snwaa..maystada 40 seccksn iştee
߀$İKTA$

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön