Ne okuyacağız ?

Dök içini. Rahatla...
Kullanıcı avatarı
merd0
Yardımcı Uzman

Ne okuyacağız ?

Mesaj gönderen merd0 » 16 Nis 2013, 00:42

Ygs puanlarım iyi değil 275 civarı lys derslerine çalışıyorum bir yandan da besyoye hazırlanıyorum ama kafam karışık hangi bölümü okuyacağım okuduktan sonra iş imkanını kolay bulabilecekmiyim internette sürekli araştırıyorum bölümleri fakat daha aydınlanmış değilim.

2013 Mezun :)

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Re: Ne okuyacağız ?

Mesaj gönderen Doçent » 16 Nis 2013, 00:58

haklısın bölüm var ama iş olanağı sorun :| bende kararsızım sonuçlara göre haraket etcem sanırım :roll:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 16 Nis 2013, 02:59

merd0 yazdı:Ygs puanlarım iyi değil 275 civarı lys derslerine çalışıyorum bir yandan da besyoye hazırlanıyorum ama kafam karışık hangi bölümü okuyacağım okuduktan sonra iş imkanını kolay bulabilecekmiyim internette sürekli araştırıyorum bölümleri fakat daha aydınlanmış değilim.
Her ne okursan oku 500 puanla yerleştiğin/yerleşeceğin bölümden mezun olduğunda kesin iş bulursun!
200-250 puanla yerleşeceğin yerden mezun olduğunda uzun bir müddet işsiz kalıp iş bulursun bulacağın iş için alacağın en fazla ücret günümüz parası ile 1000-1500TL olup sonraki süreçte tecrüben ile doğru orantılı olarak yükselecektir.
Bu gruptakiler kendini geliştirmez ve yeniliklere açık olmazsan emekli olmasına ramak kalada 1500-2500TL alınır.
500 puan ile yerleşip mezun olduğun yerden mezun olmadan iş bulma ihtimalin çok yüksek!
İlk maaşın 2000-3500TL arası değişir bölümüne göre, çok ciddi paralar kazanırsın 15-17 bin alan İTÜ mezunu Makine mühendisi tanıdığım var Mekkede çalışıyor aylık 9,000 $'a

12 yıllık iş tecrübeme istinaden bunları yazdım.
Araştırılabilir.

Rakamlar neden düşük?
Her bölümden her dönem binlerce insan mezun oluyor yani herkesin alternatifi çok fazla. Arz talep meselesi bu yüzden rakamlar düşük.
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed

serap_
Acemi

Mesaj gönderen serap_ » 16 Nis 2013, 04:58

merd0 yazdı:Ygs puanlarım iyi değil 275 civarı lys derslerine çalışıyorum bir yandan da besyoye hazırlanıyorum ama kafam karışık hangi bölümü okuyacağım okuduktan sonra iş imkanını kolay bulabilecekmiyim internette sürekli araştırıyorum bölümleri fakat daha aydınlanmış değilim.
sen mezun musun

Kullanıcı avatarı
merd0
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen merd0 » 16 Nis 2013, 22:14

epidoras yazdı:
Her ne okursan oku 500 puanla yerleştiğin/yerleşeceğin bölümden mezun olduğunda kesin iş bulursun!
200-250 puanla yerleşeceğin yerden mezun olduğunda uzun bir müddet işsiz kalıp iş bulursun bulacağın iş için alacağın en fazla ücret günümüz parası ile 1000-1500TL olup sonraki süreçte tecrüben ile doğru orantılı olarak yükselecektir.
Bu gruptakiler kendini geliştirmez ve yeniliklere açık olmazsan emekli olmasına ramak kalada 1500-2500TL alınır.
500 puan ile yerleşip mezun olduğun yerden mezun olmadan iş bulma ihtimalin çok yüksek!
İlk maaşın 2000-3500TL arası değişir bölümüne göre, çok ciddi paralar kazanırsın 15-17 bin alan İTÜ mezunu Makine mühendisi tanıdığım var Mekkede çalışıyor aylık 9,000 $'a

12 yıllık iş tecrübeme istinaden bunları yazdım.
Araştırılabilir.

Rakamlar neden düşük?
Her bölümden her dönem binlerce insan mezun oluyor yani herkesin alternatifi çok fazla. Arz talep meselesi bu yüzden rakamlar düşük.
Belki belli hedeflerim yok ama ben 4-5 yıl okuyupta normal mağaza çalışanı gibi 1000-1500TL maaş ile çalışmak istemiyorum.Onları küçümsediğimden değil verdiğim emeğin çalıştığım her dersin karşılığını ilerde rahat bir hayat yaşam olarak almak istiyorum ve istiyoruz.Ben lys'ye sıkı çalışıyorum kaç puan gelir hangi bölüme yerleşirim bilemem bakacam Allah izin verirse inşallah iyi bir bölüme girmek istiyorum.

Kullanıcı avatarı
merd0
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen merd0 » 16 Nis 2013, 22:14

serap_ yazdı:
sen mezun musun
Bir sıkıntı olmazsa temmuz sınavım son sonra mezun oluyorum.

Kullanıcı avatarı
XcLoW
Uzman

Mesaj gönderen XcLoW » 21 Nis 2013, 20:29

Merd0 kardeşim inşallah istediğin bir üniversitede istediğin bir bölüme yerleşirsin.. ;)

Ama sana bir sorum olucak.

YGS'de 275 puanı nasıl aldın acaba ? Yani hangi bölümden kaç net yaparak ?
Resim Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene !

> Mezunlar Zümresi'ne dahil.. (202) :mrgreen:

“İtiraf Et” sayfasına dön