üniversite için

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
mavigöz
Uzman Doktor

üniversite için

Mesaj gönderen mavigöz » 07 Haz 2013, 17:35

Öncelikle sorum cidden çok önemli ve acil burda bilgili kişilerden yardım almak istiyorum

arkadaşlar ben 2014 ygs-lys sınavına giricem aöl de alansız okuyorum dolayısıyla mat-geo bende hiiiç yok sözelci olarak giricem sınava zaten sayısalada kafa basmıyo. E malum dershanelerde ağustosta başlıyo bende o zamanlarda memlekette oluyorum . Demek istediğim acaba ben dershaneye gitmeden adalet bölümünü kazanabilir miyim sözel zekamla . Dil anlatımım edebiyatım coğrafya felsefem çook iyi olmasada iyi ama çalışırsam bol testle pekiştirirsem çok daha iyi olur eminim ancak benim kafam tarihe basmıyo sevmiyorum acaba onada çok çalışsam yapabilir miyim diyorum ben bişeyi inat edersem yaparım biliyorum.

Zaten aölyede inat uğruna geçtim ve şimdi bi inat uğruna 1 sene erken bitiriyorum liseyi :lol:
ygsden alıyo zaten adalet bölümü bende hep evdeyim sosyal yaşantı desen yok gibi acaba kazanabilir miyim çok çalışırsam aölde okuduğum dönem sayısı 2 temmuzda 3 olucak ve hep 30 kredi aldım . Eee ne dersiniz ben şimdi bi karar vermek zorundayım çünkü babam ona göre yollucak dershaneye karar benim. Demek istediğim sizce dershaneye gitmeden de bi yerler kazanılabilir mi ?
Örgün eğitimde bi yer kazanmalıyım mutlaka açıktan olmıcak çünkü babamla inatlaştık ciddi bi konu bu ?

Kullanıcı avatarı
elif işlek
Uzman Doktor

Re: üniversite için

Mesaj gönderen elif işlek » 08 Haz 2013, 00:15

adalet bölümü ygs-3 den alıyor ve en az 250-300 puanın olması gerekiyor
bence dershaneye gitmeden de kazanılabilir ama tabi çok çalışmak daha doğrusu düzenli çalışmak gerekir ben bu sene girdim ygs ye ve inan sadece son bir ay çalıştım onuda çalışmak denirse nereden başlayacağımı bile bilmiyordum matematik benimde senin gibi çok zayıf o yüzden ona ağırlık verdim çalışırken ama boşu boşuna çalışmışım çünkü ygs de tek bi soru bile çözmedim full boş bıraktım yinede bu şartlar altında ygs puanım iki yıllık bölümlere yetiyordu ama tercih yapmayacağım seneye daha iyi hazırlanacağım ve dershaneye gitmeyi düşünüyorum bence sende dershaneye yazıl ve çalışırken programlı çalış birde daha çok türkçe ve sosyale ağırlık ver :wink: hedefini yüksek tut bence yani sadece hedefin adalet bölümü olmasın belkide hukuku kazanırsın ben seni tanımıyorum ama bu inat ve azimle yapacağına inanıyorum :wink: inşallah başarırsın :)
"Varlığım Türk Varlığına Armağan olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene..!"

Kullanıcı avatarı
mavigöz
Uzman Doktor

Mesaj gönderen mavigöz » 08 Haz 2013, 02:10

elif işlek yazdı:adalet bölümü ygs-3 den alıyor ve en az 250-300 puanın olması gerekiyor
bence dershaneye gitmeden de kazanılabilir ama tabi çok çalışmak daha doğrusu düzenli çalışmak gerekir ben bu sene girdim ygs ye ve inan sadece son bir ay çalıştım onuda çalışmak denirse nereden başlayacağımı bile bilmiyordum matematik benimde senin gibi çok zayıf o yüzden ona ağırlık verdim çalışırken ama boşu boşuna çalışmışım çünkü ygs de tek bi soru bile çözmedim full boş bıraktım yinede bu şartlar altında ygs puanım iki yıllık bölümlere yetiyordu ama tercih yapmayacağım seneye daha iyi hazırlanacağım ve dershaneye gitmeyi düşünüyorum bence sende dershaneye yazıl ve çalışırken programlı çalış birde daha çok türkçe ve sosyale ağırlık ver :wink: hedefini yüksek tut bence yani sadece hedefin adalet bölümü olmasın belkide hukuku kazanırsın ben seni tanımıyorum ama bu inat ve azimle yapacağına inanıyorum :wink: inşallah başarırsın :)

aileme yük olmak istemiyorum o yüzden dershaneye gitmicem ve örgünden bi yer kazanıcam bugün daha çok inat ettim ve teşekkür ederim bana inandığın için öncelikle senin inancını boşa çıkarmıcam :)

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 08 Haz 2013, 03:24

2 yıllık istiyorsan kolay elini kolunu sallaya sallaya gidersin. Diploma notun yüksek geliyorsa eğer ben derim ki ailene yük ol yazıl iyi bir dershaneye kazan 4 yıllık kapı gibi oku. O kadar rahat söylüyorum kesin kazanırsın.

Bak benim diploma notum çok düşük sınavda da çok iyi yapmadım ama sözelden çoğu yere yetiyor üstelik daha Lys girmedik. Ve ben dershaneye gittim ama öyle ahım şahım çalışmadım bile. Sizlere bakıyorum da hem çok çalışkan ve zeki insanlara benziyorsunuz ben liseyi 6 yıla bitirdim düşün :mrgreen: . Bence yaparsın hiç kafana takma. Eğer dershaneye yazılmaz isen internetten derslerin videolarını seyredersin çok yararlı olur ben dershaneye gittiğim halde açıp izlediğim oldu.

Birde ne okuyacağını düşün. Popüler bölümlerden kaçın bence hem çok mezun veriyor iş bulamayabilirsin sonra.
Mesela adaleti bölümünü herkes çok istiyor bana sorarsan okuma resmen uzun iş. Adalette yükselme var sanırım ama iş temposu ağırdır kendi çalışmak istediğin yerler nereler onlara göre alanlar seç. Sonra işe başlarsın sıkılırsın.

Kullanıcı avatarı
mavigöz
Uzman Doktor

Mesaj gönderen mavigöz » 08 Haz 2013, 03:39

KGamze yazdı:2 yıllık istiyorsan kolay elini kolunu sallaya sallaya gidersin. Diploma notun yüksek geliyorsa eğer ben derim ki ailene yük ol yazıl iyi bir dershaneye kazan 4 yıllık kapı gibi oku. O kadar rahat söylüyorum kesin kazanırsın.

Bak benim diploma notum çok düşük sınavda da çok iyi yapmadım ama sözelden çoğu yere yetiyor üstelik daha Lys girmedik. Ve ben dershaneye gittim ama öyle ahım şahım çalışmadım bile. Sizlere bakıyorum da hem çok çalışkan ve zeki insanlara benziyorsunuz ben liseyi 6 yıla bitirdim düşün :mrgreen: . Bence yaparsın hiç kafana takma. Eğer dershaneye yazılmaz isen internetten derslerin videolarını seyredersin çok yararlı olur ben dershaneye gittiğim halde açıp izlediğim oldu.

Birde ne okuyacağını düşün. Popüler bölümlerden kaçın bence hem çok mezun veriyor iş bulamayabilirsin sonra.
Mesela adaleti bölümünü herkes çok istiyor bana sorarsan okuma resmen uzun iş. Adalette yükselme var sanırım ama iş temposu ağırdır kendi çalışmak istediğin yerler nereler onlara göre alanlar seç. Sonra işe başlarsın sıkılırsın.

bana 2 yıllık bölüm olsunda farketmez sen ne önerirsin ?

Kullanıcı avatarı
elif işlek
Uzman Doktor

Mesaj gönderen elif işlek » 08 Haz 2013, 03:58

mavigöz yazdı:bana 2 yıllık bölüm olsunda farketmez sen ne önerirsin ?
benim sana önerim iki yıllık sağlık bölümleri mesela tıbbi sekreterlik,labaratuvar teknisyenliği,anestezi vb. bölümlerin iş imkanı oldukça yüksek ve hepside güzel meslekler bir araştır istersen :wink:
"Varlığım Türk Varlığına Armağan olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene..!"

Kullanıcı avatarı
Hayatmı'OdaNe
Doçent

Mesaj gönderen Hayatmı'OdaNe » 08 Haz 2013, 04:01

mesela bn 2015 sınava gircem ama 2014 girebilirim ama girmicm temmuz sınavı sonra çalışıp dershane parası biriktircm ve altyapı yapıcam sonra güzelce dershaneye yazılıp sıkı çalışcm 1 sene kaybım olabilir ama sıkı bir şekilde gircm öünkü dersleri önceden göz atmam lzm altapı yapmam lzm hop bre dershaneye gdrsn hm ilk başta zorlancan hem konu çalışıcan bu sefer zamanla problem olcak sonucta birçok insan ygs zamanı yetmediği için düşük puan alıyor :wink:

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 08 Haz 2013, 07:03

mavigöz yazdı: bana 2 yıllık bölüm olsunda farketmez sen ne önerirsin ?
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği okuyabilirsin. Benim dershane öğretmenim bu bölümü okumak için ygs girdi bizimle birlikte. :mrgreen:
Sağlık ile ilgili bölümler var onlara bak birde Sosyal Hizmet okuyabilirsin. 2 yıllık bölümler kpss de daha düşük ile atanabiliyorlar buda bir avantaj Sosyal Hizmet'in baya çalışma alanları var. İşletme okuyabilirsin muhasebe eğer çevren varsa işsiz kalmazsın.

Nerede çalışmak istersin aklında ne varsa onu düşün ve sana en yakın olan bölümleri araştır. Ben mesela şunu anladım ki çocukların olmadığı bir iş bana göre değil daha doğrusu yetişkinler ile uğraşmak zor ve beni yorar bu yüzden uzak duruyorum çoğu bölüme. Ama fark etmez okumak için okuyorum dersen oku radyo programcılığı oku güzel sanatlar ile ilgili herhangi bir bölüm ne bileyim fotoğrafçılık okuyabilirsin eğlenceli bölümlerde yok değil.

Kullanıcı avatarı
mavigöz
Uzman Doktor

Mesaj gönderen mavigöz » 08 Haz 2013, 16:41

KGamze yazdı:
mavigöz yazdı: bana 2 yıllık bölüm olsunda farketmez sen ne önerirsin ?
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği okuyabilirsin. Benim dershane öğretmenim bu bölümü okumak için ygs girdi bizimle birlikte. :mrgreen:
Sağlık ile ilgili bölümler var onlara bak birde Sosyal Hizmet okuyabilirsin. 2 yıllık bölümler kpss de daha düşük ile atanabiliyorlar buda bir avantaj Sosyal Hizmet'in baya çalışma alanları var. İşletme okuyabilirsin muhasebe eğer çevren varsa işsiz kalmazsın.

Nerede çalışmak istersin aklında ne varsa onu düşün ve sana en yakın olan bölümleri araştır. Ben mesela şunu anladım ki çocukların olmadığı bir iş bana göre değil daha doğrusu yetişkinler ile uğraşmak zor ve beni yorar bu yüzden uzak duruyorum çoğu bölüme. Ama fark etmez okumak için okuyorum dersen oku radyo programcılığı oku güzel sanatlar ile ilgili herhangi bir bölüm ne bileyim fotoğrafçılık okuyabilirsin eğlenceli bölümlerde yok değil.

sağlık bölümlerine girmem biraz zor çünkü onlar önce sağlık mesklek liselerini alıyolar işçi sağlığı ve güvenliği nasıl bir bölüm ? sosyal hizmetlerde aynı şekilde işsiz kalmam dimi ?

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 08 Haz 2013, 23:14

sosyal hizmetler en iş olanağın yüksek olduğu bölüm bencde bende düşünüyorum çünkü 2 yıllık ama senin yaşın küçük bence 4 yıllık okumaya bak :wink:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Kullanıcı avatarı
mavigöz
Uzman Doktor

Mesaj gönderen mavigöz » 09 Haz 2013, 04:48

pskolog yazdı:sosyal hizmetler en iş olanağın yüksek olduğu bölüm bencde bende düşünüyorum çünkü 2 yıllık ama senin yaşın küçük bence 4 yıllık okumaya bak :wink:

yok istemiyorum 4 yıllık :) sözel bölümden mi alıyor ? ve örgündede var dimi ?

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 10 Haz 2013, 06:43

evet var örgünde 2 yıllık bak ekledim seç beğen al :mrgreen:

adalet 2 yıllık kocaeli üni taban puanı ygs 3 376.38120

Fatih Üniversitesi Sosyal Hizmet (%50 Burslu) YGS-5 5 370,93294 392,99203

Maltepe Üniversitesi Sosyal Hizmet TM-3 15 245,11646 379,907

İstanbul Arel Üniversitesi Sosyal Hizmet (%50 Burslu) YGS-5 20 341,29545 385,3

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Hizmet YGS-5 41 420,76794
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Kullanıcı avatarı
mavigöz
Uzman Doktor

Mesaj gönderen mavigöz » 10 Haz 2013, 17:47

pskolog yazdı:evet var örgünde 2 yıllık bak ekledim seç beğen al :mrgreen:

adalet 2 yıllık kocaeli üni taban puanı ygs 3 376.38120

Fatih Üniversitesi Sosyal Hizmet (%50 Burslu) YGS-5 5 370,93294 392,99203

Maltepe Üniversitesi Sosyal Hizmet TM-3 15 245,11646 379,907

İstanbul Arel Üniversitesi Sosyal Hizmet (%50 Burslu) YGS-5 20 341,29545 385,3

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Hizmet YGS-5 41 420,76794

teşekkür ederim canım diğer üniversitelerede bakim ben hemen :)

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön