MAOL - kredi ve zorunlu dersler...

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Batuhann
Çırak

MAOL - kredi ve zorunlu dersler...

Mesaj gönderen Batuhann » 15 Tem 2013, 00:04

Merhaba,

Öncelikle durumumdan bahsedeyim biraz; lise 1'de devamsızlıktan dolayı kaldım, tekrar normal şekilde devam etmek yerine maol üzerinden devam etmeyi düşündüm. Ve maol'da lise 3'e geçtim. Herşey iyi gidiyor ancak, kredi ve ders seçme konusunda hala çok bilgisizim.

Toplam Dönemi : 6 AOL'de Okuduğu Dönem : 5
Toplam Kredi : 95 Alan Kredi : 28

Kredi sayfasında durum bu şekildedir. 20 temmuzda ki sınavlar için 40 kredilik yaklaşık 20 ders seçimi yaptım. Benim merak ettiğim şudur; mezun olabilmem için, kredi haricinde bütün zorunlu derslerin sınavlarına girmem mi gerekiyor yoksa bütün zorunlu dersleri en düşük 45 notla bitirmem mi gerekiyor? Bu soru kafamı çok kurcalıyor. Ayrıca matematik ve geometriden muaf olmuşum.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: MAOL - kredi ve zorunlu dersler...

Mesaj gönderen kripton » 15 Tem 2013, 08:16

Batuhann yazdı:Merhaba,

Öncelikle durumumdan bahsedeyim biraz; lise 1'de devamsızlıktan dolayı kaldım, tekrar normal şekilde devam etmek yerine maol üzerinden devam etmeyi düşündüm. Ve maol'da lise 3'e geçtim. Herşey iyi gidiyor ancak, kredi ve ders seçme konusunda hala çok bilgisizim.

Toplam Dönemi : 6 AOL'de Okuduğu Dönem : 5
Toplam Kredi : 95 Alan Kredi : 28

Kredi sayfasında durum bu şekildedir. 20 temmuzda ki sınavlar için 40 kredilik yaklaşık 20 ders seçimi yaptım. Benim merak ettiğim şudur; mezun olabilmem için, kredi haricinde bütün zorunlu derslerin sınavlarına girmem mi gerekiyor yoksa bütün zorunlu dersleri en düşük 45 notla bitirmem mi gerekiyor? Bu soru kafamı çok kurcalıyor. Ayrıca matematik ve geometriden muaf olmuşum.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.
Mezun olmak için sadece kredi biriktirmek yetmiyor evet doğru anlamışsınız. Zorunlu derslerinizi ya en düşük 45 alıp geçeceksiniz. Geçemiyorsanız her birinden 3 er kez sınava girip muaf olacaksınız. Sadece dil anlatım dersinden muaf olunmuyor o dersi mutlaka geçmeniz gerekiyor.
Resim

Batuhann
Çırak

Mesaj gönderen Batuhann » 15 Tem 2013, 10:12

Öncelikle yanıtınız için teşekkür ediyorum.

Her dersi vermek biraz zorlayacak gibi, her sınava 3'er kez girip muaf olmakta ayrı bir zorluk. Sene kaybım olur gibi...

Sizce kredi durumum nasıl? İyi, kötü bakımdan.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 17 Tem 2013, 12:06

Tabi kredin biraz daha yüksek olabilirdi. Benim meslek lisesi hakkında çok bilgim yok sanırım normal liseden biraz daha fazla kredi biriktirmeniz gerekiyor mezuniyet için.

Ama geçmişe takılmak yerine geleceğe odaklan. Ders seçiminde önceliği ortak(zorunlu) derslere ver. Geçersen geç, geçemezsen de bir an önce muaf ol. Umarım en kısa zamanda mezun olursun.
Resim

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön