Merhabalar.

Foruma Yeni Katılan Arkadaşlar, Kendiniz Burdan Tanıtınız. Not: İsim, Yaş, Şehir Şeklinde...
Cevapla
caresiz1
Mesajlar: 13
Kayıt: 24 Ara 2013, 07:30

Merhabalar.

Mesaj gönderen caresiz1 » 24 Ara 2013, 07:38

Selam arkadaşlar gördüğünüz gibi ben çaresiz gerçek adım CEM ilkokul mezunu bir gencim.İstanbul'da yaşıyorum.Dün 19 oldum mayısta askere gideceğim bir gecekondu mahallesinde aralık karlı gece yarı ölü doğmuşum.Doktorlar ölü bu çocuk mezar bulun demelerine rağmen yaşama tutundum keşke tutunmasaydım.Okul hayatım bitmesini istemedim ama ailem işe verdi bunda okul müdürünün rolü çok büyük.13-19 yaş arası maddeler tatmış sokaklarda yalnız yürüyen cahil bilgisiz düşünceli yarın için endişeli birisiyim şuan major depresyon adında bir dönemdeyim ametemde uyuşturucu tedavisi görüyorum.ben bu liseye dışardan yazıldım ama hiç bir şey anlamadım 9.sınıf açık lise çağresiz bir hayat öğrencisi :| hepinize selamlar :|



Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye
Mesajlar: 3333
Kayıt: 24 Ara 2009, 20:15
Konum: MEZUN

Re: Merhabalar.

Mesaj gönderen kripton » 24 Ara 2013, 08:13

Foruma hoşgeldin. Sakın ama sakın ümitsiz olma. Allah çalışana mutlaka karşılığını verir. Benim de başta anlamakta zorlandığım dersler oldu ama kafam patlasa da çatlasa da okudum. Aklımda kalanlar oldu mutlaka ve ben derslerimi geçtim. Gerçekten Allah çalışana karşılığını veriyormuş tecrübe ile gördüm.

Şöyle acı çektim böyle acı çektim diyerek motivasyonunu düşürme. Geçmişine değil geleceğine odaklan. Üniversiteyi kazandığın gün buraya yazarsın. Bunun çok örneği var. Eğer derslerine odaklanabilirsen başarı peşinden gelecektir inşallah. Kolay gelsin.
Resim

YELİZ
Doktor
Mesajlar: 370
Kayıt: 25 Kas 2013, 08:20
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Merhabalar.

Mesaj gönderen YELİZ » 24 Ara 2013, 08:36

“ Her çile “Cennet” yolunun bir taşıdır
İmtihandan kaçan ahireti kaybeder... ”

_ Hz. Muhammed (s.a.v)


Unutma hayat bir imtihandır fakat imtihan diye yaşamaktan vazgeçmemelisin hatta sımsıkı tutunmalısın hayata derdi olmayan insan yok Allah herkesi bir sınavdan geçiriyor senin benim herkesin sınavı farklı bize düşen bu sınavı güzel geçirmek ne olursa olsun hedefin olsun hedefi olmayan insanın yaşamdan bir beklentiside olmaz ki başarırsın başaramayacagım diye birşey yok engelli kardeşlerimiz var neler başarıyorlar Afrika'da çocuklar açlık sussuzluk çekiyor yinede okuma peşindeler her daim sabret hedefine koş Allah yardımcın olur pes etme sadece kendine yenilirsin unutma başarılar :)
        • İnsanların YAPAMAZSIN Dediklerini YAPMAK En Büyük Zevktir
          passion100.blogspot.com

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü
Mesajlar: 3303
Kayıt: 29 Nis 2011, 07:57

Re: Merhabalar.

Mesaj gönderen Doçent » 26 Ara 2013, 22:14

çaresiz olarak kendini ifade ediyorsun ama şu hayatta ölümden başka herşeye çare var :wink: geleceğini değiştirmek kendi elinde ne hayal ediyorsun gazetelerin 2 sayfa haberinde madde bağımlısı genç ölü bulundu evinde bunu mu?
yoksa başarı öyküsü en dipten en tepeye çıkan değerli ......... ...... bu boşluğu sen doldurcaksın :D
Hayat seni güldürmüyorsa espriyi anlamadın demektir.

Kullanıcı avatarı
rüfeyde
Doçent
Mesajlar: 1281
Kayıt: 26 Eki 2013, 22:20
Konum: 8.dönem 193 kredi ile mezun sanırım :D

Re: Merhabalar.

Mesaj gönderen rüfeyde » 27 Ara 2013, 00:30

caresiz1 yazdı:Selam arkadaşlar gördüğünüz gibi ben çaresiz gerçek adım CEM ilkokul mezunu bir gencim.İstanbul'da yaşıyorum.Dün 19 oldum mayısta askere gideceğim bir gecekondu mahallesinde aralık karlı gece yarı ölü doğmuşum.Doktorlar ölü bu çocuk mezar bulun demelerine rağmen yaşama tutundum keşke tutunmasaydım.Okul hayatım bitmesini istemedim ama ailem işe verdi bunda okul müdürünün rolü çok büyük.13-19 yaş arası maddeler tatmış sokaklarda yalnız yürüyen cahil bilgisiz düşünceli yarın için endişeli birisiyim şuan major depresyon adında bir dönemdeyim ametemde uyuşturucu tedavisi görüyorum.ben bu liseye dışardan yazıldım ama hiç bir şey anlamadım 9.sınıf açık lise çağresiz bir hayat öğrencisi :| hepinize selamlar :|
Kendini bu kadar aciz yetersiz görmemelisin dik durmalı kesin kararlar verip arkasından elerlemelisin kimin hayatı kolay ki herkesin bir imtehanı var tedavınle hem bedenini hem ruhunu temizle kardeşim :wink: Zor bir hayat yaşamışsın caresizliklerin olmus ama arkada kalmış kendine bir yol çizip orda ilerleme zamanı şimdi bunuda kendini kucuk görerek yapamazsın saglıklısın gencsin önunde kocaman bir hayat var Allahın izni ile :wink: Kendini çaresiz görme lütfen saglık en buyuk nimet.
Gülene neden gülüyorsun diye sorulmaz; ama ağlayana neden ağladığı sorulur.
Sen de dualarında ağla ki, Rabbin sebebini sorsun!

Cloudyy
Doktor
Mesajlar: 357
Kayıt: 20 Haz 2013, 21:50

Re: Merhabalar.

Mesaj gönderen Cloudyy » 27 Ara 2013, 02:40

Allah'u Teala'ya dayan evlat eğer gerçekten samimi isen git ve kıbleye dön rabbin sana diyor ki kulum seni dinliyorum dök dertlerini ben çaresizlerin merkeziyim uzat elini bana seni lutfuma gark kılayım eğer gerçekten rabbine yönelirsen o sana merhamet şefkatle sana bakacaktır ve dualarının karşılığını er ya da geç verecektir. Yeter ki sabret gittiğin her yerde yaptığın her eylemde rabbinin seni merhamet ve şefkat gözleriyle takip ettiğini ve gördüğünü bil aklında tasavvuf et. Göz yaşı dökerek ağlayarak ondan yardım iste. Emin ol bu dediklerimi yaparsan faydasını göreceksin.

AÖL Konusunda canını sıkma git bulunduğun halk eğitim merkezine onlara derdin ne ise neyi bilmiyorsan söyle yardım ederler. Sonra derslerine çalış.
Zorlukların göbeğinde, fırsatlar yatıyor.

Açık Öğretim Lisesi - Sosyal Bilimler
MEZUN

caresiz1
Mesajlar: 13
Kayıt: 24 Ara 2013, 07:30

Re: Merhabalar.

Mesaj gönderen caresiz1 » 27 Ara 2013, 18:36

Hepinize çok çok teşekkür ediyorum gerçekten okudukça duygulandım :)

Cevapla

“Kendinizi Tanıtın” sayfasına dön