İyi günler arkadaslar. Düz lise de okuyorum son sınıf ogrencısıyım 2. dönem acık lıseye geçmek istiyorum cunku her dersden performans odevi duz lise oldugum ıcın sınıfda ıkı güç kısı dısında kımsenın adam akıllı unıversite hedefi olmaması ve sınıfda calısılacak bı ortam olmaması her gün ulasım zorlugu cekmek gibi nedenlerden dolayı ama bazı endiselerim var Bunlar ;
1. 12. sınıfın basında gecmek ile 2. dönemi geçmek arasında fark var mı ?
2. Düz lise diploması ile acıklıse diploması arasında ki farklar neler ?
3. En cok endise duydugum bölüm arkadaslar iş hayatımda bana ne sıkıntı yaratır iş veren gözunde acık lise mezunu olmam neyi değistirir ki ben mantıken üniversitenin önemli oldugunu düşünüyorum bu noktada lisenin degil ama boyle bi şey yasayan arkdaslar varsa yardımcı olsunlar lutfen
4. üniversiteler bunu problem eder mi acık lise mezununu almayan üniversiteler var mı
Şimdiden teşekkurler.
Lise son sene 2.dönem açık liseye geçmek
Re: Lise son sene 2.dönem açık liseye geçmek
Acık lise li yi almayan bir devlet universitesi duymadim hatta ozel universitede duymadim. is konusu na gelince ozel sirketler keyfe keder calisirlar bunu onemseyen sirketler oldugunu biliyorum. Ama zaten uni okuyaaksin ozaman lisenin bir onemi kalmayacakki
1) Açık lisede sınıf kavramı yok dönem kavramı var. Sınıf geçme yok ders geçme var. Sen ilk dönemi bitirdikten sonra geçersen ilk dönemde aldığın notlar ve kredilerini verirler sana. Yani son sınıfın 2. döneminden başlamış olursun ilk dönemin yanmaz.sunclean yazdı:İyi günler arkadaslar. Düz lise de okuyorum son sınıf ogrencısıyım 2. dönem acık lıseye geçmek istiyorum cunku her dersden performans odevi duz lise oldugum ıcın sınıfda ıkı güç kısı dısında kımsenın adam akıllı unıversite hedefi olmaması ve sınıfda calısılacak bı ortam olmaması her gün ulasım zorlugu cekmek gibi nedenlerden dolayı ama bazı endiselerim var Bunlar ;
1. 12. sınıfın basında gecmek ile 2. dönemi geçmek arasında fark var mı ?
2. Düz lise diploması ile acıklıse diploması arasında ki farklar neler ?
3. En cok endise duydugum bölüm arkadaslar iş hayatımda bana ne sıkıntı yaratır iş veren gözunde acık lise mezunu olmam neyi değistirir ki ben mantıken üniversitenin önemli oldugunu düşünüyorum bu noktada lisenin degil ama boyle bi şey yasayan arkdaslar varsa yardımcı olsunlar lutfen
4. üniversiteler bunu problem eder mi acık lise mezununu almayan üniversiteler var mı
Şimdiden teşekkurler.
2) Sadece açık öğretim lisesi yazar ama bunun üniversite tercihlerinde bi eksisi olmaz. Aynı haklara sahibiz.
3) Bir şey yaşamadım ama dediğin gibi sana liseni değil mezun olduğun üniversiteyi sorarlar. Sen çalışıp güzel bir bölüm kazanmaya bak.
4) Benim kardeşim şu an okuyor bilindik bir üniversitenin 4 yıllık bölümünde. Hiç bir problem olmadı.

Cevaplar için teşekkurler büyük ihtimal açıkliseye kayıtlar başlayınca geçerim
Bak Arkadasım Bende Örgünden Açığa Geçtim ....
Ama Çok Pişmanım Niemi....
Okulda Topladığın Bilgiyle Aölde evde toplayacağın bilgi bir olmaz bence...
Ayrıca Diplomanda Aöl Yazmasındansa Örgün Okul ismi Bence İleride Sana Çok Avantaj Sağlayacak
Bi İşe girdigin zaman Aöl Lisesi diyince kimse daha lise son sınaftan geçtiğine bakmaz bana göre büyük prestij açısından kayıp
Haa iki diplomada aynı işi görüyor ama bence madem buakdar az kalmıs oku bitir ...
Diplomanda aöl yazmasın
Ama Çok Pişmanım Niemi....
Okulda Topladığın Bilgiyle Aölde evde toplayacağın bilgi bir olmaz bence...
Ayrıca Diplomanda Aöl Yazmasındansa Örgün Okul ismi Bence İleride Sana Çok Avantaj Sağlayacak
Bi İşe girdigin zaman Aöl Lisesi diyince kimse daha lise son sınaftan geçtiğine bakmaz bana göre büyük prestij açısından kayıp
Haa iki diplomada aynı işi görüyor ama bence madem buakdar az kalmıs oku bitir ...
Diplomanda aöl yazmasın
Üniversite okuyunca, hangi liseyi bitirdin değil hangi üniversiteyi bitirdin diye soracaklar. Ayrıca bir çok açık liseli, bazı örgün eğitimlilere göre kendini daha iyi yetiştiriyor kanısındayım. TAbi kişiden kişiye de değişir durum.