Mezun olma / Üniversite kayıt. YARDIM

YKS ( TYT, AYT, YDT ) Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Veli1903
Acemi

Mezun olma / Üniversite kayıt. YARDIM

Mesaj gönderen Veli1903 » 22 Mar 2014, 10:41

emrahk buraya senin bilgierini görerek üye oldum ve her soruyada içtenlikle cevap veriyorsun.usta seni sık sık rahatsız etmektense tüm sorularımı burda soracağım yardımcı olursan sevinirim.
benim şimdi 121 kredim var ve normal 2 sınav var onlardan 25 25 = 50 alsam 171 yapıyor ve 21 kredi kalıyor mezun olmama onuda ek sınavla vermeyi düşünüyorum. şimdi üniversite tercihleri temmuzda yapılıyor hadi 1 ayda belli olsa tercihler ağustos yapar biz ağustosda 3.sınava girmemiş bile olabiliriz. kazandım diyelim üniversite 3. sınava girmeden yada ek sınava girmeden çıkma belgesi alabiliyor muyum? üniversiteler ne zamana kadar kayıt şansı tanıyorlar. umarım çok rahatsız etmemişimdir bu konuda tedirginim biraz bu sene çok çalıştım boşa gitmesini istemiyorum. aşşağı yukarı derdimi anladın beni bu konularda aydınlatırsan şimdiden teşekkürler.

emrahk
Onursal Üye

Re: Mezun olma / Üniversite kayıt. YARDIM

Mesaj gönderen emrahk » 22 Mar 2014, 19:56

Benim için foruma kayıt olduğun için teşekkür ederim. :)

Birçok açık liseli için bu yazdıkların endişe kaynağı. Ama merak etmeyin, üniversite kayıt tarihleri resmen geçse bile, YÖK ile AÖL arasındaki görüşmeler sonucu geçen senelerde olduğu gibi bu sene de açık lise öğrencileri için ek sınavlar sonucunda "mazeretli kayıt" imkanı verilecektir. Hatta bu imkan Ekim ayının sonuna kadar sürdüğü için, çıkma belgeni çoktan alıp, kaydını yaptırabilirsin, merak etmene gerek yok...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Veli1903
Acemi

Mesaj gönderen Veli1903 » 22 Mar 2014, 20:35

bu çıkma belgesini ek sınavdan sonramı almalıyım yoksa 3. sınav sonrası alsamda geçerli olur mu. ve birde aynı şartlar altıda kpss girebiliyor muyuz.Umarım çok fazla soru sormamışımdır şimdiden kusuruma bakma :P

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 22 Mar 2014, 21:43

Çıkma belgesini mezun olmadan alamazsın zaten. Yani ek sınavla mezun olabilecek durumdaysan, ek sınavın sonucunun açıklandığı ve sistemde "mezun" yazdığı günden itibaren çıkma belgeni alabilirsin.

KPSS için mezun olma şart yok, yani diploma götürmek şart değil. Muhtemelen Haziran'da KPSS ortaöğretim/ön lisans başvuruları başlar ve sen de o zamanlar istenecek belgeleri götürüp, KPSS'ye başvurabilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Veli1903
Acemi

Mesaj gönderen Veli1903 » 22 Mar 2014, 22:03

anladım çok teşekkür ederim bilgiler için

Veli1903
Acemi

Mesaj gönderen Veli1903 » 23 Mar 2014, 08:32

ya birde aklıma takılan birşey oldu. ben şimdi üniversite kazandım diyelim hani mezun olmadan çıkma belgesi alamıyorum ya o zamana kadar üniversite kayıt için bekliyor mu beni gidip görüşmem gerekir mi üniversiteyle böyle böyle bir durum var diye

“YKS ( TYT, AYT, YDT )” sayfasına dön