OBP Puanı ve Üniversiteye Kayıt

YKS ( TYT, AYT, YDT ) Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Earello

OBP Puanı ve Üniversiteye Kayıt

Mesaj gönderen Earello » 14 Nis 2014, 19:08

Merhaba ben bu sene 3. dönemde mezun olucagım fakat 3. dönem sınav sonucları eylülde açıklanıyor. Eylülün sonunda mezun olup nasıl Üniversiteye nasıl kayıt yaptıracağım?

Diğer bi kafama takılan konuda mezun olmadan OBP'yi yani ygs + lys sınavlarına eklenen okul puanımı nasıl hesaplıcaklar?

Veli1903
Acemi

Re: OBP Puanı ve Üniversiteye Kayıt

Mesaj gönderen Veli1903 » 14 Nis 2014, 20:33

Bu siteden öğrendiğim kadarıyla bilgi vereyim. Şöyle olacak bende ek sınavla birlikte mezun oluyorum eylül sonu gibi çıklanır mezun olursam çıkma belgesi alıp üni kayıt yaptıracağım. Açık lise öğrencileri için mazeretli kayıt diye birşey varmış yani üniversitelere geç kayıt yaptırabiliyoruz bu ekimi bile bulabiliyor.Sen kafana takma 3.dönem sonu mezun oluyorsan çok çok rahat gidersin üniversitene ben ek sınavla kayıt olmayı düşünüyosam sen bunu hiç sorun etmemelisin :) Gelelim bir diğer konuya diploman elinde olmayacağı için Diploma notun 50 sayılacak yani 30 puan gelecek bu konuda bilgim böyle. Umarım yardımcı olabilmişimdir

AMA

Re: OBP Puanı ve Üniversiteye Kayıt

Mesaj gönderen AMA » 15 Nis 2014, 06:49

eğer elinde açıköğretim lisesi diploması olursa aldığın notlara göre puan alacaksın olmazsa diploma puanını 50 sayacaklar

“YKS ( TYT, AYT, YDT )” sayfasına dön