açık öğretim lisesi diplomamı kaybettim ne yapmalıyım?

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Cevapla
dolma
Yardımcı Uzman
Mesajlar: 128
Kayıt: 25 Eyl 2010, 11:53

açık öğretim lisesi diplomamı kaybettim ne yapmalıyım?

Mesaj gönderen dolma » 19 Şub 2015, 06:25

selamlar. 2 yıl önce mezun olduğum ve bir köşeye hunharca katlayıp koyduğum diplomam kayıp. bunun içine ne yapmalıyım? aslına bakarsanız halk eğitimdeki memurlara kılım ve onlarla çok diyalog kurasım da yok. burdan bilenler yönlendirirse sevinirim saygılar sevgiler.



Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü
Mesajlar: 3303
Kayıt: 29 Nis 2011, 07:57

Re: açık öğretim lisesi diplomamı kaybettim ne yapmalıyım?

Mesaj gönderen Doçent » 19 Şub 2015, 14:30

dolma yazdı:selamlar. 2 yıl önce mezun olduğum ve bir köşeye hunharca katlayıp koyduğum diplomam kayıp. bunun içine ne yapmalıyım? aslına bakarsanız halk eğitimdeki memurlara kılım ve onlarla çok diyalog kurasım da yok. burdan bilenler yönlendirirse sevinirim saygılar sevgiler.


Diplomamı Kaybettim, Ne Yapmalıyım?

Öğrencilerimiz, Açık Öğretim Lisesinden almış oldukları diplomayı kaybetmişlerse, diploma yerine geçen Diploma Kayıp Belgesi almak için bir dilekçe yazarak Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne posta yoluyla veya şahsen başvurabilirler. Dilekçenin ekinde herhangi bir gazeteye verilen zayi ilanı yoksa, dilekçede “gazete ilanı vermediğimden dolayı doğabilecek hukuki sorumluluk bana ait olmak üzere,” ifadesi yer almalı, TC Kimlik No ve Öğrenci No beyan edilmelidir.Söz konusu bu belge öğrencinin dışında bir başkası tarafından alınacaksa, ilgili kişi noterden vekil tayin edilmelidir. Faksla yapılan başvurular dikkate alınmamaktadır.
Dilekçe örnekleri aşağıdadır

http://www.aol.meb.gov.tr/upload/dilekc ... ornegi.doc
Bilgisayarına kaydet (PDF) Diploma Kayıp dilekçe örneğini için tıklayınız.
Hayat seni güldürmüyorsa espriyi anlamadın demektir.

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent
Mesajlar: 1132
Kayıt: 04 Oca 2015, 22:01

Re: açık öğretim lisesi diplomamı kaybettim ne yapmalıyım?

Mesaj gönderen foundreform » 19 Şub 2015, 15:42

Geçmiş olsun arkadaşım halk eğitimden bizde muzdaripiz,eğer diploma kayıp belgesi almadıysan gidip alabilirsin.Sadece 1 kere diploma kayıp belgesi veriliyormuş irtibat bürosu duyurularında öyle yazıyor.Eğer bu durum değişmediyse bilemem.Diploma kayıp belgesi yerine transkript belgesi de isteyebilirsin bu belge senin lise hayatın boyunca seçtiğin ve seçtiğin derslerden aldığın puanları yazan belgedir.

Arkadaşlar ben sizlere şöyle birşey söyleyebilirim;diplomanızı renkli bir fotokopi cihazında taratıp flash belleğinize aktarın.Kırtasiciler bunu yapar.İhtiyacınız halinde flash belleğinizle herhangi bir kırtasiyeciye gidip ister renkli ister siyah beyaz olarak yazdırabilirsiniz. :ok:
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

Cevapla

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön