Aklıma takılan bir şey var..

Diploma ve Mezuniyet Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
belalım
Acemi

Aklıma takılan bir şey var..

Mesaj gönderen belalım » 07 Oca 2016, 03:18

Bu açıköğretim lisesine kayıt olurken en baştan beridir aklıma takılan ama bir türlü soramadığım bir şey var da..

Şimdi ben anadolu lisesinden son sene aöl'ye geçtim.Malum örgünde sayısal-eşit ağırlık gibi bölümler var.Ve bu bölümüne göre meslek seçip üniversiteye gidebiliyorsun..Bu açık lisede de varmı sayısal-sözel mevzusu ? Mesela diyelim ben mezun oldum,ygs-lys'ye girdim benim bölümüm ne olacak? Tercih yaparken istediğim meslek türünü (tıp-hukuk vs.) seçebilecek miyim ?

Mezun olunca bi de eşit ağırlıktan mezun olupta sayısal bölümlerini seçememe gibi bir durum falan olmaz inşallah :D Ben normalde sayısalcıyım da..

Bilgisi olanlar bi yardım ederseniz çok sevinirim,şimdiden teşekkürler..

Büyük insanların idealleri, sıradan insanların hevesleri vardır.

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Re: Aklıma takılan bir şey var..

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 08 Oca 2016, 18:46

İstediğin bölümü seçebilirsin YGSden sorun olmaz merak etme... Açıklisede sözelci isterse Tıp için çalışıp kazanablir...

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Re: Aklıma takılan bir şey var..

Mesaj gönderen Dersatatürk » 08 Oca 2016, 22:04

belalım yazdı:Bu açıköğretim lisesine kayıt olurken en baştan beridir aklıma takılan ama bir türlü soramadığım bir şey var da..

Şimdi ben anadolu lisesinden son sene aöl'ye geçtim.Malum örgünde sayısal-eşit ağırlık gibi bölümler var.Ve bu bölümüne göre meslek seçip üniversiteye gidebiliyorsun..Bu açık lisede de varmı sayısal-sözel mevzusu ? Mesela diyelim ben mezun oldum,ygs-lys'ye girdim benim bölümüm ne olacak? Tercih yaparken istediğim meslek türünü (tıp-hukuk vs.) seçebilecek miyim ?

Mezun olunca bi de eşit ağırlıktan mezun olupta sayısal bölümlerini seçememe gibi bir durum falan olmaz inşallah :D Ben normalde sayısalcıyım da..

Bilgisi olanlar bi yardım ederseniz çok sevinirim,şimdiden teşekkürler..
Kat sayı kalktığı için şuan öyle yapabilirsiniz ama kat sayı geri dönecek diyorlar ... O yüzden bu yıl yapın derim kat sayı AÖL etkileyecek mi etkilemeyecek mi bilinmiyor ... :)
Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. #Deizm

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

“Diploma ve Mezuniyet” sayfasına dön