Bu açıköğretim lisesine kayıt olurken en baştan beridir aklıma takılan ama bir türlü soramadığım bir şey var da..
Şimdi ben anadolu lisesinden son sene aöl'ye geçtim.Malum örgünde sayısal-eşit ağırlık gibi bölümler var.Ve bu bölümüne göre meslek seçip üniversiteye gidebiliyorsun..Bu açık lisede de varmı sayısal-sözel mevzusu ? Mesela diyelim ben mezun oldum,ygs-lys'ye girdim benim bölümüm ne olacak? Tercih yaparken istediğim meslek türünü (tıp-hukuk vs.) seçebilecek miyim ?
Mezun olunca bi de eşit ağırlıktan mezun olupta sayısal bölümlerini seçememe gibi bir durum falan olmaz inşallah Ben normalde sayısalcıyım da..
Bilgisi olanlar bi yardım ederseniz çok sevinirim,şimdiden teşekkürler..
Aklıma takılan bir şey var..
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Re: Aklıma takılan bir şey var..
İstediğin bölümü seçebilirsin YGSden sorun olmaz merak etme... Açıklisede sözelci isterse Tıp için çalışıp kazanablir...
- Dersatatürk
- Uzman Doktor
Re: Aklıma takılan bir şey var..
Kat sayı kalktığı için şuan öyle yapabilirsiniz ama kat sayı geri dönecek diyorlar ... O yüzden bu yıl yapın derim kat sayı AÖL etkileyecek mi etkilemeyecek mi bilinmiyor ...belalım yazdı:Bu açıköğretim lisesine kayıt olurken en baştan beridir aklıma takılan ama bir türlü soramadığım bir şey var da..
Şimdi ben anadolu lisesinden son sene aöl'ye geçtim.Malum örgünde sayısal-eşit ağırlık gibi bölümler var.Ve bu bölümüne göre meslek seçip üniversiteye gidebiliyorsun..Bu açık lisede de varmı sayısal-sözel mevzusu ? Mesela diyelim ben mezun oldum,ygs-lys'ye girdim benim bölümüm ne olacak? Tercih yaparken istediğim meslek türünü (tıp-hukuk vs.) seçebilecek miyim ?
Mezun olunca bi de eşit ağırlıktan mezun olupta sayısal bölümlerini seçememe gibi bir durum falan olmaz inşallah Ben normalde sayısalcıyım da..
Bilgisi olanlar bi yardım ederseniz çok sevinirim,şimdiden teşekkürler..