yardım ederseniz sevinirim

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
nurullahatc

yardım ederseniz sevinirim

Mesaj gönderen nurullahatc » 23 Mar 2017, 17:10

ilk önce kolay gelsin selamun aleyküm benim bi sorum olacaktı ben şimdi meslek lisesinini 11.sınıfta bıraktım tekrar yazılacam düz liseye devam mı ediyim yoksa yeniden mi başlıyım bide meslek lisesine kaldıgım yerden devam edersem kredim kaç olacak şimdiden teşekkürler iyi forumlar :25:

Kullanıcı avatarı
iremx
Doktor

Re: yardım ederseniz sevinirim

Mesaj gönderen iremx » 23 Mar 2017, 17:30

nurullahatc yazdı:ilk önce kolay gelsin selamun aleyküm benim bi sorum olacaktı ben şimdi meslek lisesinini 11.sınıfta bıraktım tekrar yazılacam düz liseye devam mı ediyim yoksa yeniden mi başlıyım bide meslek lisesine kaldıgım yerden devam edersem kredim kaç olacak şimdiden teşekkürler iyi forumlar :25:
Meslek ya da düzden devam etme seçimini sen karar ver. 11.sınıfa kadar geçtiğin derslerin kredileri sisteme eklenir, hangi derslerden geçtin haftalık kaç saat görüyosun onları bilmediğimiz için kayıt yaptıktan sonra kaç kredin olacağını görebilirsin

nurullahatc

Mesaj gönderen nurullahatc » 23 Mar 2017, 17:34

peki siz önersiniz yani düz lise mi meslek lisesimi

Kullanıcı avatarı
iremx
Doktor

Mesaj gönderen iremx » 23 Mar 2017, 17:40

nurullahatc yazdı:peki siz önersiniz yani düz lise mi meslek lisesimi
Hedefim olan bir bölüm diyelim ki muhasebe olsaydı meslek okur üniversitede ona yönelik bi bölüme gitmeyi tercih ederdim fakat istediğim bölüm farklı ve meslek okumanın bana bi katkısı olmadığından dolayı düz seçtim mezun olma şartları 192 kredi ve en az 8 dönem okumak gerekiyor hedefin doğrultusunda bi tercih yap bence ben şu an ortak dersler bitince basit seçmelilerle kredi tamamlamaya çalışacağım o kadar onun dışında sadece ygsye hazırlanacağım ki bence düz okumanın pek bi eksisi yok

nurullahatc

Mesaj gönderen nurullahatc » 23 Mar 2017, 17:48

Peki teşekkür ederim karar vermek zor olacak ama seçim yapacam :ders:

Kullanıcı avatarı
burakmertkose
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen burakmertkose » 23 Mar 2017, 17:57

iremx yazdı:
nurullahatc yazdı:peki siz önersiniz yani düz lise mi meslek lisesimi
Hedefim olan bir bölüm diyelim ki muhasebe olsaydı meslek okur üniversitede ona yönelik bi bölüme gitmeyi tercih ederdim fakat istediğim bölüm farklı ve meslek okumanın bana bi katkısı olmadığından dolayı düz seçtim mezun olma şartları 192 kredi ve en az 8 dönem okumak gerekiyor hedefin doğrultusunda bi tercih yap bence ben şu an ortak dersler bitince basit seçmelilerle kredi tamamlamaya çalışacağım o kadar onun dışında sadece ygsye hazırlanacağım ki bence düz okumanın pek bi eksisi yok
'iremx' Haklı bu arada. Yani okuyacağın bölüm ilerde ki hedefin değilse zaman kaybından başka bir şey değil. Düz daha mantıklı geliyor sanki. :22:
Belki Bana Ulaşırsın!" ;]

Kullanıcı avatarı
iremx
Doktor

Mesaj gönderen iremx » 23 Mar 2017, 18:02

burakmertkose yazdı:
nurullahatc yazdı:
'iremx' Haklı bu arada. Yani okuyacağın bölüm ilerde ki hedefin değilse zaman kaybından başka bir şey değil. Düz daha mantıklı geliyor sanki. :22:
bence de :25:

nurullahatc

Mesaj gönderen nurullahatc » 23 Mar 2017, 18:30

aslında şeçtim dalı sevmiyorum düz bencede düz daha mantıklı geliyor bana işte 0 dan başlıycam oda var :roll:

Kullanıcı avatarı
iremx
Doktor

Mesaj gönderen iremx » 23 Mar 2017, 18:36

nurullahatc yazdı:aslında şeçtim dalı sevmiyorum düz bencede düz daha mantıklı geliyor bana işte 0 dan başlıycam oda var :roll:
0'dan başlamazsın, geçtiğin ortak derslerin kredileri eklenir yine. Fakat alan derslerinin kredisini almazsın, ona da düzde gerek yok zaten

Kullanıcı avatarı
siyahiasker
Asistan

Mesaj gönderen siyahiasker » 23 Mar 2017, 18:41

nurullahatc yazdı:ilk önce kolay gelsin selamun aleyküm benim bi sorum olacaktı ben şimdi meslek lisesinini 11.sınıfta bıraktım tekrar yazılacam düz liseye devam mı ediyim yoksa yeniden mi başlıyım bide meslek lisesine kaldıgım yerden devam edersem kredim kaç olacak şimdiden teşekkürler iyi forumlar :25:
meslekte hangi dersi okuyosan eğer ilçende o dersi veren sınıf varsa maöl olarak ora git derim. Çünkü bölüm derslerinin krediside gelir.

He dersen ki benim mat edebiyat dil anlatım vs.vs. onlar da iyi aöl de kolay ama bunada bölüm derslerinin kredisi gelmiyor

Benim ilçede yoktu okudugum bölüm direk aöl e geldim 101 kredi geldi çok iyi olmamasına rağmen matematiğim felan :P sözelim iyidir benim ordan kredi geldi :09:
Bildiğimiz şeyler arttıkça, bilmediğimiz şeylerin ne kadar çok olduğunu daha iyi anlarız, çünkü onların çerçevesi büyüdükçe, bilinmeyenlerle olan temasları da artar.

Kullanıcı avatarı
burakmertkose
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen burakmertkose » 23 Mar 2017, 20:04

nurullahatc yazdı:aslında şeçtim dalı sevmiyorum düz bencede düz daha mantıklı geliyor bana işte 0 dan başlıycam oda var :roll:
Dostum 0 'dan başlamıcaksın bene meslekten geçtim. Kredilerim eklendi. Şu an düzdeyim kafam rahat dostum. :)
Belki Bana Ulaşırsın!" ;]

Kullanıcı avatarı
evrimavcu
Acemi

Mesaj gönderen evrimavcu » 28 Mar 2017, 01:27

Arkadaşlar geçme notu 9 Doğru ile 45 mi?
Yoksa 10 Doğru ile 50 mi?

Bir çok yerde 45 yazıyor bir çok yerde 50 yazıyor kafam allak bullak oldu bilen birisi var ise aydınlatabilir mi?

tarkan68

Mesaj gönderen tarkan68 » 28 Mar 2017, 01:31

evrimavcu yazdı:Arkadaşlar geçme notu 9 Doğru ile 45 mi?

Bir çok yerde 45 yazıyor bir çok yerde 50 yazıyor kafam allak bullak oldu bilen birisi var ise aydınlatabilir mi?
ben ocak ayında bunu mail ile milli eğitim bakanlığı sitesine sordum.. gelen cevap 45..(9 dogru)
bunu 2 ay önce de yazdım ancak yine de 50 olduğunu iddia edenler oldu, ayrıca ocak döneminde bir dersten 45 ile geçtim.
eğer bu konu üzerinde spekülasyon yapan olursa attıgım maili ve gelen cevabın fotografını buraya koyarım..

Kullanıcı avatarı
iremx
Doktor

Mesaj gönderen iremx » 28 Mar 2017, 03:00

evrimavcu yazdı:Arkadaşlar geçme notu 9 Doğru ile 45 mi?

Resmi sitede 45, haber sitelerinde 50 olduğu yazıyor. En açık bu dönem belli olur 45'le geçen olursa yazar kafamız rahat eder

Kullanıcı avatarı
evrimavcu
Acemi

Mesaj gönderen evrimavcu » 28 Mar 2017, 19:59

açıköğretim sistemine girebilen var mı?

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön