Ne Olur Bir Tavsiye Verin...

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
Cevapla
iremeri25
Mesajlar: 5
Kayıt: 18 Ara 2017, 10:39

Ne Olur Bir Tavsiye Verin...

Mesaj gönderen iremeri25 » 18 Ara 2017, 13:56

Merhaba arkadaşlar. Ben İrem. Sosyal bilimler lisesi son sınıf öğrencisiyim. Bildiğiniz üzere sosyal bilimler liseleri 1 sene hazırlıkla birlikte 5 sene oluyor. Yani bu 5. senem. 4 senesini başka bir şehirde okudum. Son senemde yani bu sene başka şehre taşındık okulum da değişti farklı bir sosyal bilimler olarak.
Ve ben şu an bir çıkmazın içindeyim.. Ne yapacağımı bilmiyorum internette araştırırken bu siteye denk geldim belki bir yol gösteren olur diyerek yazıyorum.
Arkadaşlar ben Yabancı öğrenci sınavı(yös)'e hazırlanıyorum. Onun için Yös dersanesine gidiyorum haftasonları. Hafta içi de okul. Ama okula yaklaşık 1 aydır gitmiyorum. Devamsızlığım 12.5 gün oldu. Neden diye sorarsanız.. :(
Sınıfta bir tek matematik dersi işleniyor. Bizim sınıfın neredeyse hepsi okulun yurdunda kalıyor. Bunlar matematik dersine girip ders bittikten sonra yurda dağılıyorlar ve ben tek başıma kalıyorum, zaten tanıdığım samimi olduğum kimse yok. Dışarı da çıkamıyorum eve de gidemiyorum. Yoklama da bazen alınıyor bazen alınmıyor. Ben de 1-2 ders için gitmek istemiyorum. Zaten dinlemiyorum, okula gidiyorum boş boş sabahtan akşama kadar zamanım ölüyor. Ha soru çöz ders çalış falan diyeceksiniz, doğru. Ama her gün kimseyi tanımadığım, kimseyle konuşmadığım okula gitmek hiç istemiyorum, okul bahçesine falan çıkmıyorum, tek başıma. Dediğim gibi herkes yurda dağılıyor kimse zaten beni takmıyor herkes kendi derdinde, gelip 2 çift laf eden yok. Senenin başında yeni geldiğimde hoşgeldin bile demediler erkekleri geçtim kızlar bile. Neyse artık.. Çok yalnız hissediyorum kimseye söyleyemiyorum ailem bu kadar devamsızlığım olduğunu bilmiyor ama yakında öğrenirler.. Açık öğretim lisesine geçmek istiyorum.. Senenin başında da düşünmüştüm ama bu kadar ciddiye almamıştım geçer biter son sene zaten boşver irem demiştim kendime ama olmuyor işte keşke senenin başında geçseydim. Şimdi tek çare olarak açık öğretimi görüyorum.. Evet son birkaç ay kaldı, ama ben kafayı yiyeceğim bu gidişle gerçekten psikolojimin bozulduğunu düşünüyorum, normal bir insan gibi davranmıyorum, aileme karşı vicdanım hiç rahat değil, evet ders çalışıyorum sınava hazırlanıyorum elimden geldiği kadar ama yalan söylüyorum, okulda ders yok yoklama alınmayacak falan diyorum
Şunu da yazayım içimde kalmasın çünkü kimseyle paylaşamıyorum arkadaşlar ben babannemle yaşıyorum, annemle babam ayrı annem benimle kardeşimi küçükken terkedip gitti ve babam-babanem büyüttüler bizi, babam evlendi daha sonradan ben de babanemin yanında yaşamak istedim. Kendi memleketimiz olan şehirden başka şehre taşındık dediğim gibi ve ben hiç bu kadar yalnız hissetmemiştim. Oradayken en azından derdimi paylaşabildiğim bir iki dostum vardı şimdi kimse yok,ever burada kuzenlerim, halalarım var, görünürde yanımda olan çok kimse var ama ben kimseyle konuşamıyorum, çünkü ben hep yanlış anlaşılıyorum ya da anlaşılmıyorum o yüzden artık susmayı tercih ediyorum.
Böyle arkadaşlar.. Yolumu bulamıyorum... Yüreğim daralıyor çaresiz ve yalnız hissediyorum. Ne olur bana bir yol gösterin. Üniversiteyi kazanmayı ve kendimi geliştirmeyi çok istiyorum, o konuda bir sıkıntım yok. Ama işte durumlar böyle.. Sizce geçeyim mi açık öğretime, ne yapayım, nasıl yapayım..? Bir de devamsızlığım 12.5 gün oldu demiştim. O nasıl olur? Açık öğretime geçince silinir mi? Ne yapmam gerekir?
Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.. Birilerinin psikolojik desteğine çok ihtiyacım var. İyi günler...



selin1955
Mesajlar: 9
Kayıt: 21 Eki 2017, 21:08

Re: Ne Olur Bir Akıl Fikir Verin...

Mesaj gönderen selin1955 » 18 Ara 2017, 14:15

İlk önce bir sakin. :44: şimdi bu hazırlık sınıfı mevzusunu bilmiyorum şimdi sen alo 147yi ara durumu anlat de ki ben kaç açık öğretime geçersem kaç kredim olur diye bir sor sonra yaz buraya konuşalım :gozkırkma:

iremeri25
Mesajlar: 5
Kayıt: 18 Ara 2017, 10:39

Re: Ne Olur Bir Akıl Fikir Verin...

Mesaj gönderen iremeri25 » 18 Ara 2017, 15:03

147'yi aradım fakat kredi notu biz hesaplayamayız dediler. Halk eğitim merkezlerinden öğrenebilirmişim.

Jezxy
Onursal Üye
Mesajlar: 1890
Kayıt: 28 Nis 2017, 10:26

Re: Ne Olur Bir Akıl Fikir Verin...

Mesaj gönderen Jezxy » 18 Ara 2017, 15:13

İrem Hoşgeldin Foruma :.yehuu: :.yehuu: :.yehuu:

KENDİNMCE UFAK TAVSİYE VERİCEM EĞER MANTIKLI GELİRSE BİR DENE :gozkırkma:

Şimcik Yanlızlık Dünyanın EN ZOR İŞİ VE EN ÇIKILMAZ ÇÖZÜLMEZ DURUMU

SEN UMUDUNU ÜNİ'YE BAĞLAMIŞ GİBİSİN FAKAT LİSEDEN PEK FARKI YOK DESEM

BÖYLE ÇEVRENLE AKTİF SOSYAL BİRİDE DEĞİLSEN ŞUANKİ HALİNİN AYNISI ÜNİVERSİTEDE OLUCAK.

ALLAH Biraz SENİ ERKENMİ DİYİM GENÇKEN Mİ DİYİM ŞUANA KADAR BAYA ŞEYLE SINAMIŞ ANLATTIKLARIN KADARIYLA HALADA SINIYIOR.

OKUL EĞİTİM HER DAİM OLAN BİŞEY

SENİN BURADA İLK YAPMAN GEREKEN ŞEY SAĞLIĞIN

ÖNCE OKUL YURT ORTAMINDAN BİRAZ ÇIKIP HANGİ ŞEHİRDE OLDUĞUNU BİLMİYORUM LAKİN KABALIK SEMT CADDE CAFELERİN OLDUĞU YERLERE BİR GİT KALABALIĞA BİR KARIŞ BİR BAK EMİN OL BÖYLE SENİN GİBİ YANLIZ İNSANLARDAN ÇOK OLDUĞUNU FARK EDİCEKSİN

BİRDE ELİNE KAHVE ÇAY VS BİŞEYLER AL O KALABALIĞI SEYRET EMİN OL SANA ÇOK İYİ GELİCEK.

BÜTÜN HERŞEYİN KAFANDA BİTİYOR. YENİ ŞEHİR YANI HAYAT OLARAK KABULLENMEN GEREKİYOR. BAZI ARKADAŞLARINDAN UZAKLAŞTIN TAMAM AMA BİRDE ÜNİVERSİTE DÜŞÜNÜYORSUN O YÜZDEN YENİ BİR BAŞLANGIÇ KESİN ŞART.

BURAYA KADAR HERŞEYİ HALLEDEBİLİRSEN AÇIK LİSE KISMINI DAHA RAHAT ÇÖZERSİN.

BİZDE DEVAMSIZLIK ÖNEMİ YOK.

BURADA KREDİLENDİRME SİSTEMİ VAR ŞUANA KADAR OKUDUĞUN TÜM DERSLER KREDİLENDİRİLİYOR.

Resim

ŞU TABLOYA İYİ BAK

BURADA ŞUANA KADAR OKUDUĞUN LİSE ZAMANI İÇERİSİNDE ESKİ DÖNEMLERİNDEN SORUMLU OLDUĞUN DERSLER VAR İSE VEYA HİÇ GÖRMEDİĞİN DERSLER VAR SA ONLARDAN SINAV OLUP MEZUN OLMAYA ÇALIŞICAKSIN AÇIK LİSEYE GEÇTİĞİN TAKTİRDE.

2017/1. Dönem Sınav Soruları ve Cevap Anahtarı

1. Oturum soru kitapçığı ve cevap anahtarı için tıklayınız.
2. Oturum soru kitapçığı ve cevap anahtarı için tıklayınız.
3. Oturum soru kitapçığı ve cevap anahtarı için tıklayınız.

BİRDE ŞU SORULARI İNDİRİP KENDİNİ ŞUANKİ TEMEL BİLGİLERİNLE SINA BAKALIM SORULAR SANA NE KADAR ZOR VEYA KOLAY GELİCEK BU DÖNEMİN SINAV SORULARIYDI BUNLAR CEVAPLARIDA VAR EN ALT SAYFADA BAKALIM KAÇ NETİN ÇIKICAK HER TESTDEN SONRA TEKRAR GEL KONUŞALIM :gozkırkma:

Mrronaldo
Doktor
Mesajlar: 298
Kayıt: 11 May 2017, 18:12
Konum: İstanbul

Re: Ne Olur Bir Tavsiye Verin...

Mesaj gönderen Mrronaldo » 18 Ara 2017, 16:51

İrem hoşgeldin arkadaşım öncelikle.Bu yazdıklarından şu çıkıyor sen içine kapanık bi insansın yani bi sıkıntını bi sorununu en yakın akrabalarına çevrene anlatamıyorsun ki sınıf arkadaşlarına nasıl anlatsın.Sana tavsiyem açık liseye geç kafan rahat olsun.Herkesin hayatta bazı şeyler büyük gözüksede başına bi şeyler gelir.Bu bizim elimizden olan bi şey değil hepimiz bi imtihana tabi tutuluyoruz aynı sınavlarda ki gibi.Önemli olan sabırlı olup isyan etmemektir.Sabırlı ol başarı zaten gelicektir.Açık öğretimde devamsızlık yok mesleki açık lisede sadece (yüz yüze eğitimde devamsızlıkta kalma var ) .Sana en yakın halk eğitime bakıp onlardan bilgi almalısın.Sana yüksek kredi verirler son senen olduğu için az 2 sınav maximum 3 sınava yakın mezun olucak şekilde kredi çıkar diye tahmin ediyorum.Sen kendini rahat tutmaya çalışmalısın kendini motive et.Aklında başka sorular varsa burda herkes sana elinden geldiği kadar yardımcı olucaktır.

selin1955
Mesajlar: 9
Kayıt: 21 Eki 2017, 21:08

Re: Ne Olur Bir Tavsiye Verin...

Mesaj gönderen selin1955 » 18 Ara 2017, 20:42

İremcim.açık ogretim lisesi son çare direnebildigin kadar diren az kalmış zaten eğer aol Sinavi kacırırsan hani olursa terslik vs cikarsa tüm sorumluluk sana ait.orgünden bitirmen en doğrusu senin için hem bak matematiğim yok diyorsun şimdi açık liseye geçtiğinde zorunlu derslerinden matematik çıkarsa napcaksin muaf olmak için bir sene beklersin cikmayabilirde kesin değil açık öğretim lisesını araştır iyice olç tart bide mesaj attım sana iyice anlat ordan

iremeri25
Mesajlar: 5
Kayıt: 18 Ara 2017, 10:39

Re: Ne Olur Bir Tavsiye Verin...

Mesaj gönderen iremeri25 » 04 Oca 2018, 22:23

Merhaba iyi akşamlar arkadaşlar.
Ben bu foruma yazdığımdan beri okula gitmedim. 2. yazılılar da başladı ve girmedim. Açık liseye geçmeye kararlıyım ama kredileri bir türlü nasıl hesaplanıcak anlamadım. Kredi hesaplaması nasıl olur, biliyorsanız anlatabilir misiniz? Bir de 2. yazılılara girmedim ya, 2. dönem mezun olmam sıkıntı olur mu sizce..? Kredime bağlı değil mi?
Teşekkürler, iyi akşamlar..

iremeri25
Mesajlar: 5
Kayıt: 18 Ara 2017, 10:39

Re: Ne Olur Bir Tavsiye Verin...

Mesaj gönderen iremeri25 » 04 Oca 2018, 23:50

Arkadaslar ben su sekilde hesaplayarak kredi notumu 160 olarak hesapladim. 9. Siniftan itibaren 50 puan ve uzeri gectigim derslerin kredilerini topladim. 9, 10 ve 11. Sinif toplam 160 kredi oldu. Sizce nasil? Dogru hesaplamis miyim? Anladigim kadariyla Turk edebiyati ve Dil anlatimdan mecburi gecilmesi gerekiyormus. Ben yalnizca 10. sinif 2. donemde edebiyattan 37 almisim. Fakat o iki ders disinda fizik ve kimya da 2. donem 50 puanin altinda. 9. sinifta da 1. donem matematik 38, biyoloji 32 puan. Bunlardan sorumlu olur muyum? Hicbir bilgim yok arkadaslar kusura bakmayin, tesekkur ederim.

Mrronaldo
Doktor
Mesajlar: 298
Kayıt: 11 May 2017, 18:12
Konum: İstanbul

Re: Ne Olur Bir Tavsiye Verin...

Mesaj gönderen Mrronaldo » 05 Oca 2018, 04:05

iremeri25 yazdı: 04 Oca 2018, 23:50 Arkadaslar ben su sekilde hesaplayarak kredi notumu 160 olarak hesapladim. 9. Siniftan itibaren 50 puan ve uzeri gectigim derslerin kredilerini topladim. 9, 10 ve 11. Sinif toplam 160 kredi oldu. Sizce nasil? Dogru hesaplamis miyim? Anladigim kadariyla Turk edebiyati ve Dil anlatimdan mecburi gecilmesi gerekiyormus. Ben yalnizca 10. sinif 2. donemde edebiyattan 37 almisim. Fakat o iki ders disinda fizik ve kimya da 2. donem 50 puanin altinda. 9. sinifta da 1. donem matematik 38, biyoloji 32 puan. Bunlardan sorumlu olur muyum? Hicbir bilgim yok arkadaslar kusura bakmayin, tesekkur ederim.
Dil ve anlatım zorunlu ders muaf yapamazsın .Onun dışında kileri muaf yapabilirsin.Detaylı bilgiyi halk eğitime giderek öğrenirsin.Onlar hesaplayıp sana söylerler o dersinde karşına çıkıp çıkmayacağını onu söylerler.

raspberry
Mesajlar: 4
Kayıt: 21 Kas 2014, 12:07

Re: Ne Olur Bir Tavsiye Verin...

Mesaj gönderen raspberry » 05 Oca 2018, 21:44

Sevgili irem

Bence etrafında olup biten hiç birşeyi kafana takma. Sen kendi geleceğini kurmaya odaklan. İnan arkadaşlık vs hepsi boş ileride mesleğin olduğu zaman senın yanında olmak isteyecek birsürü insan olacak. Öncelikle karamsarlığa düşmeden kendini toparla ve derslerine odaklan. Boşver çevrende kimse olmasın ama sen başarılı ol. Ben çok fazla hatalar yaptım benım de annem babam ayrı ikisi de evli. bunları kafama takarak okul hayatımı mafettim hala liseyi açıktan bitirmeye çalışıyorum. keşke şuan o zamanlara dönebilsem sadece okula gidip derslerime odaklanırdım. inan herkes kendi hayatına bakıyor. sende kendi hayatına bak ve hiç kimseyi kafana takma.

zekeriyakarahan
Doktor
Mesajlar: 257
Kayıt: 01 Oca 2017, 16:39
Konum: Sivas-Kütahya/Tavşanlı-İstanbul-Ankara
İletişim:

Re: Ne Olur Bir Tavsiye Verin...

Mesaj gönderen zekeriyakarahan » 08 Oca 2018, 22:18

iremeri25 yazdı: 18 Ara 2017, 13:56 Merhaba arkadaşlar. Ben İrem. Sosyal bilimler lisesi son sınıf öğrencisiyim. Bildiğiniz üzere sosyal bilimler liseleri 1 sene hazırlıkla birlikte 5 sene oluyor. Yani bu 5. senem. 4 senesini başka bir şehirde okudum. Son senemde yani bu sene başka şehre taşındık okulum da değişti farklı bir sosyal bilimler olarak.
Ve ben şu an bir çıkmazın içindeyim.. Ne yapacağımı bilmiyorum internette araştırırken bu siteye denk geldim belki bir yol gösteren olur diyerek yazıyorum.
Arkadaşlar ben Yabancı öğrenci sınavı(yös)'e hazırlanıyorum. Onun için Yös dersanesine gidiyorum haftasonları. Hafta içi de okul. Ama okula yaklaşık 1 aydır gitmiyorum. Devamsızlığım 12.5 gün oldu. Neden diye sorarsanız.. :(
Sınıfta bir tek matematik dersi işleniyor. Bizim sınıfın neredeyse hepsi okulun yurdunda kalıyor. Bunlar matematik dersine girip ders bittikten sonra yurda dağılıyorlar ve ben tek başıma kalıyorum, zaten tanıdığım samimi olduğum kimse yok. Dışarı da çıkamıyorum eve de gidemiyorum. Yoklama da bazen alınıyor bazen alınmıyor. Ben de 1-2 ders için gitmek istemiyorum. Zaten dinlemiyorum, okula gidiyorum boş boş sabahtan akşama kadar zamanım ölüyor. Ha soru çöz ders çalış falan diyeceksiniz, doğru. Ama her gün kimseyi tanımadığım, kimseyle konuşmadığım okula gitmek hiç istemiyorum, okul bahçesine falan çıkmıyorum, tek başıma. Dediğim gibi herkes yurda dağılıyor kimse zaten beni takmıyor herkes kendi derdinde, gelip 2 çift laf eden yok. Senenin başında yeni geldiğimde hoşgeldin bile demediler erkekleri geçtim kızlar bile. Neyse artık.. Çok yalnız hissediyorum kimseye söyleyemiyorum ailem bu kadar devamsızlığım olduğunu bilmiyor ama yakında öğrenirler.. Açık öğretim lisesine geçmek istiyorum.. Senenin başında da düşünmüştüm ama bu kadar ciddiye almamıştım geçer biter son sene zaten boşver irem demiştim kendime ama olmuyor işte keşke senenin başında geçseydim. Şimdi tek çare olarak açık öğretimi görüyorum.. Evet son birkaç ay kaldı, ama ben kafayı yiyeceğim bu gidişle gerçekten psikolojimin bozulduğunu düşünüyorum, normal bir insan gibi davranmıyorum, aileme karşı vicdanım hiç rahat değil, evet ders çalışıyorum sınava hazırlanıyorum elimden geldiği kadar ama yalan söylüyorum, okulda ders yok yoklama alınmayacak falan diyorum
Şunu da yazayım içimde kalmasın çünkü kimseyle paylaşamıyorum arkadaşlar ben babannemle yaşıyorum, annemle babam ayrı annem benimle kardeşimi küçükken terkedip gitti ve babam-babanem büyüttüler bizi, babam evlendi daha sonradan ben de babanemin yanında yaşamak istedim. Kendi memleketimiz olan şehirden başka şehre taşındık dediğim gibi ve ben hiç bu kadar yalnız hissetmemiştim. Oradayken en azından derdimi paylaşabildiğim bir iki dostum vardı şimdi kimse yok,ever burada kuzenlerim, halalarım var, görünürde yanımda olan çok kimse var ama ben kimseyle konuşamıyorum, çünkü ben hep yanlış anlaşılıyorum ya da anlaşılmıyorum o yüzden artık susmayı tercih ediyorum.
Böyle arkadaşlar.. Yolumu bulamıyorum... Yüreğim daralıyor çaresiz ve yalnız hissediyorum. Ne olur bana bir yol gösterin. Üniversiteyi kazanmayı ve kendimi geliştirmeyi çok istiyorum, o konuda bir sıkıntım yok. Ama işte durumlar böyle.. Sizce geçeyim mi açık öğretime, ne yapayım, nasıl yapayım..? Bir de devamsızlığım 12.5 gün oldu demiştim. O nasıl olur? Açık öğretime geçince silinir mi? Ne yapmam gerekir?
Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.. Birilerinin psikolojik desteğine çok ihtiyacım var. İyi günler...
Yalan yok okuyamadım üşendim çok uzun yazmışsın.
Resim Ulû Sultân Abd-ül Hamid Han - Gazi "Tarih değil,hatalar tekerrür ediyor."

Cevapla

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön