kayıt yenilemek zorunlu mu?
-
kayıt yenilemek zorunlu mu?
Merhaba arkadaşlar ben normal liseden 12. sınıfta açığa geçtim Şuanda toplam dönem 8 oldu. Kredim 192'nin üzerinde. 3. dönem kayıt yenilemeyi yapmak zorunda mıyım?
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Re: kayıt yenilemek zorunlu mu?
Evet kayıt yenileme yapmak zorundasın fakat 17 yaşın üstündekiler 3. Dönem sınava girebiliyor. Yaşın tutuyorsa kayıt yenileyeceksin.saymynameyo yazdı: ↑27 Nis 2018, 19:24 Merhaba arkadaşlar ben normal liseden 12. sınıfta açığa geçtim Şuanda toplam dönem 8 oldu. Kredim 192'nin üzerinde. 3. dönem kayıt yenilemeyi yapmak zorunda mıyım?
Zorunlu dersin yoksa alansız okuyorsan mezun olman lazım.saymynameyo yazdı: ↑27 Nis 2018, 19:24 Merhaba arkadaşlar ben normal liseden 12. sınıfta açığa geçtim Şuanda toplam dönem 8 oldu. Kredim 192'nin üzerinde. 3. dönem kayıt yenilemeyi yapmak zorunda mıyım?
-
- Yardımcı Asistan
Boyle olsa bile "orgunden acik liseye gecenlerin ille de bir kere acik lise sinavina girmesi gerekiyor." gibi bir kural gormustum.Mrronaldo yazdı: ↑07 May 2018, 01:41Zorunlu dersin yoksa alansız okuyorsan mezun olman lazım.saymynameyo yazdı: ↑27 Nis 2018, 19:24 Merhaba arkadaşlar ben normal liseden 12. sınıfta açığa geçtim Şuanda toplam dönem 8 oldu. Kredim 192'nin üzerinde. 3. dönem kayıt yenilemeyi yapmak zorunda mıyım?
Duzenleme: Buldum.
Açık Öğretim Lisesi Alansız Öğrenci Mezuniyet Şartları;
Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması, (Dil ve Anlatım ve şimdiki sistemde Türk Dili ve Edebiyatı hariç, bu dersin mutlaka başarılması gerekir),
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, gerekmektedir.( Örgün eğitimden son sınıfta geçen öğrencilerin kredileri tamam olsa bile açık lise sınavına girmeden mezun olamazlar.)
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, gerekmektedir.( Örgün eğitimden son sınıfta geçen öğrencilerin kredileri tamam olsa bile açık lise sınavına girmeden mezun olamazlar.)
Evet böyle bi şey var.Ancak arkadaş onu belirtmemiş.Eğer sınava girdiyse açık lisede bi kerede olsa dönem ve zorunlu ders kredi şartları uyuyorsa mezun olması gerekiyor.sorun_cozen yazdı: ↑07 May 2018, 11:34Boyle olsa bile "orgunden acik liseye gecenlerin ille de bir kere acik lise sinavina girmesi gerekiyor." gibi bir kural gormustum.Mrronaldo yazdı: ↑07 May 2018, 01:41Zorunlu dersin yoksa alansız okuyorsan mezun olman lazım.saymynameyo yazdı: ↑27 Nis 2018, 19:24 Merhaba arkadaşlar ben normal liseden 12. sınıfta açığa geçtim Şuanda toplam dönem 8 oldu. Kredim 192'nin üzerinde. 3. dönem kayıt yenilemeyi yapmak zorunda mıyım?
Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması, (Dil ve Anlatım ve şimdiki sistemde Türk Dili ve Edebiyatı hariç, bu dersin mutlaka başarılması gerekir),
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, gerekmektedir.( Örgün eğitimden son sınıfta geçen öğrencilerin kredileri tamam olsa bile açık lise sınavına girmeden mezun olamazlar.)Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, gerekmektedir.( Örgün eğitimden son sınıfta geçen öğrencilerin kredileri tamam olsa bile açık lise sınavına girmeden mezun olamazlar.)
-
- Yardımcı Asistan
Onu belirtmis. Yani "3. dönem kayıt yenilemeyi yapmak zorunda" Mezuniyet sartlarina gore kayit yenileme yaptirip bir kere acik lise sinavina girmek zorunda oldugu belirtiliyor.Mrronaldo yazdı: ↑07 May 2018, 17:45Evet böyle bi şey var.Ancak arkadaş onu belirtmemiş.Eğer sınava girdiyse açık lisede bi kerede olsa dönem ve zorunlu ders kredi şartları uyuyorsa mezun olması gerekiyor.sorun_cozen yazdı: ↑07 May 2018, 11:34Boyle olsa bile "orgunden acik liseye gecenlerin ille de bir kere acik lise sinavina girmesi gerekiyor." gibi bir kural gormustum.
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, gerekmektedir.( Örgün eğitimden son sınıfta geçen öğrencilerin kredileri tamam olsa bile açık lise sınavına girmeden mezun olamazlar.)Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, gerekmektedir.( Örgün eğitimden son sınıfta geçen öğrencilerin kredileri tamam olsa bile açık lise sınavına girmeden mezun olamazlar.)
Arkadaş eğer açık liseye 7 dönem geçip 31 mart 1 nisanda ki sınavla birlikte 8 dönem olduysa zorunlu dersi kalmadıysa kredisinde problem yoksa mezuniyet incelemesinden sonra mezun olarak sisteme giriş yapılınca mezun olur.Eğer arkadaş 8 dönem olarak açık liseye geçtiyse hiç açık lisede sınava girmediyse 3 dönem kayıt yenilemek zorunda.sorun_cozen yazdı: ↑08 May 2018, 13:49Onu belirtmis. Yani "3. dönem kayıt yenilemeyi yapmak zorunda" Mezuniyet sartlarina gore kayit yenileme yaptirip bir kere acik lise sinavina girmek zorunda oldugu belirtiliyor.
-
- Yardımcı Asistan
Mesajlarimda bunun tersini soyleyen bir sey mi var?Mrronaldo yazdı: ↑08 May 2018, 16:25Arkadaş eğer açık liseye 7 dönem geçip 31 mart 1 nisanda ki sınavla birlikte 8 dönem olduysa zorunlu dersi kalmadıysa kredisinde problem yoksa mezuniyet incelemesinden sonra mezun olarak sisteme giriş yapılınca mezun olur.Eğer arkadaş 8 dönem olarak açık liseye geçtiyse hiç açık lisede sınava girmediyse 3 dönem kayıt yenilemek zorunda.sorun_cozen yazdı: ↑08 May 2018, 13:49Onu belirtmis. Yani "3. dönem kayıt yenilemeyi yapmak zorunda" Mezuniyet sartlarina gore kayit yenileme yaptirip bir kere acik lise sinavina girmek zorunda oldugu belirtiliyor.
Benimde tersine bi şey söylediğim yok dostum.
-
- Yardımcı Asistan
Konu sahibi yazilan mesajlarda aradigi cevabi bulacaktir.