Arkadaşlar bir sorum var ilgilenir misiniz :)

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
exomaniaa

Arkadaşlar bir sorum var ilgilenir misiniz :)

Mesaj gönderen exomaniaa » 08 Ağu 2018, 05:51

Ben bu dönem 2 dersten muaf kaldım. Matematik ve fizik. Aklımdaki soru şu : ben bu dersleri hiç seçmeden kredimi tamamlayıp liseyi bitirebiliyor muyum yoksa illa bunları da vermem ki gerekli ? :09:

_cid_
Doktor

Re: Arkadaşlar bir sorum var ilgilenir misiniz :)

Mesaj gönderen _cid_ » 08 Ağu 2018, 12:49

Evet, muaf olduğun ders önüne çıkmaz. Bunları vermen gerekmiyor yani, kredini diğer derslerle tamamlayabilirsin.

Kullanıcı avatarı
barbaros
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen barbaros » 08 Ağu 2018, 15:23

hocam dikkat et matematik-1,2,3,4 fizik-1,2,3,4 hepsini muaf bırakman gerekecek 3 sınava girip muaf bıraktığını varsayarak mezun olana kadar matematikten 72 fizikten 32 kredi bırakıyoruz toplamda 104 krediyi heba ediyoruz umarım senin son fizik-4 ve mat-4 derslerindir :D

Dennis

Mesaj gönderen Dennis » 08 Ağu 2018, 17:38

Aga zaten açık öğretimin Matematik, Fizik, Kimya ve diğer sayısal derslerin tümü çok kolay bence muaf olduysan bile derslere çalışıp bir daha gir. Şimdi muaf diye sorumluluk kalkıyor ve mezun olabiliyorsun ama daha muaf olduğun için diploma notun az geliyor. Git hepsini al konu başlıklarını YouTubeta arat tek tek çalış mezun olunca üni sınavı patlat birde diploma notun yüksek olsun easy sıralama.

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 09 Ağu 2018, 10:21

Hocam Sistem Basit Lakin Karmaşık :)

Ortak derslerden Dil ve Anlatım / Türk Dili ve Edebiyatı dersi başarılması zorunlu derstir. Bu derslerden muaf olunamaz. Ancak bu dersin dışındaki ortak derslerden 3 kez sınava girip başarısız olsa dahi bu derslerden muaf olur.

Muaf Dersin Kredisi Gelmez Kredinizi Başka Derslerden Tamamlayıp Mezun Olabilirsiniz.

“Sınavlar” sayfasına dön